Istoricul Neagu Djuvara, despre criza refugiaților: Trăim un lucru ca acum 2000 de ani

Distribuie!by Se declară el însuşi un pribeag şi, după ani de viaţă petrecuţi în Africa sau Occidentul European, istoricul Neagu Djuvara spune că Europa, confruntată cu criza imigranților din Siria, traversează azi o perioadă ca acum 2000 de ani. Istoricul Neagu Djuvara compară criza refugiaţilor cu ceea ce s-a întâmplat […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Se declară el însuşi un pribeag şi, după ani de viaţă petrecuţi în Africa sau Occidentul European, istoricul Neagu Djuvara spune că Europa, confruntată cu criza imigranților din Siria, traversează azi o perioadă ca acum 2000 de ani.
Istoricul Neagu Djuvara compară criza refugiaţilor cu ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 2.000 de ani, când Imperiul Roman se apropia de apusul său şi era invadat de popoare din Asia sau Africa Imperiului Roman. Istoria se schimbă, dar Europa zilelor noastre este mai reticentă şi la limita unui refuz în faţa valurilor de imigranţi. Un procent e asimilabil, dar 10 înseamnă enorm pentru orice cultură, iar Europa nu este pregătită să facă faţă unei asemenea invazii, spune Neagu Djuvara.
„Nu-mi dau seama cât poate Europa cu sutele sale de milioane de locuitori obișnuiți să absoarbă această nouă populație. Acești oameni nu sunt indo-europeni, sunt deci o etnie foarte deosebită, ceea ce ne apropie de problema din sfârşitul Imperiului Roman, când a fost invadat de populaţii din Africa, din Asia. Trăim un lucru ca acum 2000 de ani, a invaziei Europei, care de bine, de rău, se cam unificase”, a declarat istoricul Neagu Djuvara, pentru Digi 24.
“În momentul acesta, cei care vin în Germania sau Franța sunt atât de deosebiți ca origine etnică și culturală de masa populației, încât creează un fenomen de refuz. (…) Nu există formulă. Se va găsi, fiindcă totdeauna istoria găseşte soluţii, dar ele pot fi şi dramatice. Anume să se schimbe profilul Europei În mod foarte sensibil. Când avem mase, milioane de turci, algerieni, de nişte naţii foarte diferite de europenii noştri, se pot întâmpla fenomene de refuz”, a mai spus Neagu Djuvara.
http://www.activenews.ro/stiri/Istoricul-Neagu-Djuvara-despre-criza-refugiatilor-Traim-un-lucru-ca-acum-2000-de-ani-124313

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Răspunde

Trebuie să fii logat pentru a publica comentarii.
Close
Citește mai multe:
BIBLIA respecta cu precizie formatul UCCOO, Divizia de Aur, Fibonacci, unul dintre motivele pentru care nu poate fi modificata

Dr. Beck: fara a exagera, poate că e timpul să recunoaştem că argintul coloidal nu este numai cea mai sigură doctorie de pe pământ, dar şi cea mai puternică!

A slăbit 50 de kilograme în doar câteva luni după ce a înlocuit cafeaua cu această băutură-minune

Cât de mare este SRI faţă de serviciile din alte ţări

ÎNFRÂNGERE uriașă suferită de Statul Islamic: Rolul jucat azi de ruși

Închide