Kodak a dat faliment din cauza camerelor digitale, vor disparea si masinile pe benzina datorita celor electrice, mineritul si gazul datorita energiei solare, meserii precum avocat, datorita unor softuri care traduc totul in termeni juridici, taximetria din cauza aplicatiei uber

Distribuie!by În 1998, Kodak avea 170.000 de angajați și vindea în întreaga lume 85% din hârtia foto. În doar câțiva ani, modelul lor de afacere a dispărut și au dat faliment. Ce s-a întâmplat cu Kodak se va întâmpla cu o  mulțime de industrii, în următorii 10 ani. Și majoritatea […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În 1998, Kodak avea 170.000 de angajați și vindea în întreaga lume 85% din hârtia foto. În doar câțiva ani, modelul lor de afacere a dispărut și au dat faliment. Ce s-a întâmplat cu Kodak se va întâmpla cu o  mulțime de industrii, în următorii 10 ani. Și majoritatea oamenilor nu realizează acest lucru. Ți-ai fi imaginat, în 1998, că 3 ani mai târziu, nu se vor mai face fotografii pe hârtie fotografică?

Cu toate acestea, camerele digitale au fost inventate în 1975. Primele au avut doar 10.000 de pixeli, dar a urmat legea lui Moore. La fel ca și cu toate tehnologiile exponențiale, la început a fost o dezamăgire pentru o lungă perioadă de timp, până să devină în doar câțiva ani mult mai avansate și populare.


La fel se întâmplă acum cu inteligența artificială, sănătatea, automobilele autonome electrice, educația, imprimarea 3D, agricultura și locurile de muncă. Bine ați venit la a patra Revoluție Industrială. Bine ați venit în Epoca Exponențială.

Software-ul va perturba majoritatea industriilor tradiționale în următorii 5-10 ani.


Uber este doar un instrument software. Nu deține nicio mașină, dar este acum cea mai mare companie de taxi din lume.

Airbnb este cea mai mare companie hotelieră din lume, cu toate că nu deține niciun fel de proprietăți.

Inteligența artificială: Calculatoarele devin exponențial mai bune în înțelegerea lumii. În acest an, un calculator depășește cel mai bun jucător de Go (un joc strategic și complex, comparat cu șahul) din lume, cu 10 ani mai devreme decât era de așteptat. În SUA, tinerii avocați deja nu primesc locuri de muncă. Datorita IBM Watson (Watson este un sistem computerizat cu inteligență artificială, capabil de a răspunde la întrebări puse în limbaj natural), puteți obține consiliere juridică (până în prezent pentru lucruri mai mult sau mai puțin de bază) în câteva secunde, cu o precizie de 90%, comparativ cu o precizie de 70% atunci când este efectuată de către om. Așa că, dacă studiati dreptul, opriți-vă imediat. Vor fi cu 90% mai puțini avocați în viitor, doar specialiștii vor rămâne. Watson oferă deja asistență medicală în diagnosticarea cancerului, de 4 ori mai precisă decat asistența medicală umană. Facebook are acum un software de recunoaștere a formelor, care poate recunoaște fețele mai bine decât oamenii. Până în 2030, computerele vor deveni mai inteligente decât oamenii.

Autovehicule autonome: În 2018 vor apărea public primele mașini care se autoconduc. În jurul anului 2020, întreaga industrie va începe să fie perturbată. Nu veți mai dori să dețineti o mașină. Veți apela o mașină cu telefonul, aceasta va apărea la locația dumneavoastră și vă va conduce la destinație. Nu va fi necesar să o parcați, veți plăti doar pentru distanța parcursă și poate fi productivă în timpul conducerii. Copiii noștri nu vor primi un permis de conducere și nu vor deține o mașină. Orașele se vor schimba, deoarece vom avea nevoie de 90-95% mai puține mașini decât acum. Vom putea transforma fostul loc de parcare în parcuri. La nivel mondial, 1.2 milioane de oameni mor anual în accidente de autovehicule. Acum avem câte un accident la fiecare 100.000 de km; cu conducere autonomă, numarul va scadea la un accident la fiecare 10 milioane de km. Acest lucru va salva un milion de vieți în fiecare an.

Cele mai multe companii de automobile ar putea ajunge în stare de faliment. Companiile auto tradiționale încearcă o abordare evolutivă și construiesc doar o mașină mai bună, în timp ce companiile tehnologice (Tesla, Apple, Google) revoluționează industria construind un calculator pe roți (o mașină computerizată). Inginerii de la Volkswagen și Audi sunt complet îngroziți de Tesla (companie de mașini electrice).

Companiile de asigurări vor avea probleme masive, deoarece fără accidente, polițele de asigurare vor deveni  de o sută de ori mai ieftine. Modelul lor de afaceri de asigurare auto va dispărea.

loading...

Industria imobiliară se va schimba. Dacă se poate lucra în timp ce fac naveta, oamenii se vor muta cu traiul mai departe, pentru a trăi într-un cartier mai frumos.

Mașinile electrice vor fi folosite la scară înaltă până în 2020. Orașele vor fi mai puțin zgomotoase, deoarece toate mașinile vor funcționa pe electricitate. Energia electrică va deveni incredibil de ieftina și curată/nepoluantă. Producția solară se află pe o curbă ascendentă deja de 30 de ani, dar numai acum se poate vedea impactul. Anul trecut, a fost produsă la nivel mondial mai multă energie solară decât energie fosilă (neregenerabilă). Prețul pentru energia solară va scădea atât de mult, încât toate companiile de cărbune vor ieși din afaceri până în anul 2025.

Energia electrică ieftină va duce la o abundență de apă ieftină. În cele mai multe locuri, nu lipsa apei e o problemă, ci a apei potabile. Imaginați-vă cum va fi, dacă toți vom putea avea oricâtă apă curată vrem, aproape gratis.

Sănătate:  Sunt în curs de dezvoltare dispozitive medicale, care sunt conectate la telefon, având funcția de a scana retina, proba de sânge și respirația, identificând astfel aproape orice boală. Datorită prețului mic, în câțiva ani toată lumea va avea acces la medicina de clasă mondială, aproape gratuit.

Imprimare 3D: Prețul unei imprimante 3D a coborât de la 18.000 $ la 400 $ în 10 de ani. În același timp, a devenit de 100 de ori mai rapidă. Toate companiile mari de pantofi au început să printeze pantofi folosind tehnologia 3D. Piese de schimb de avion sunt deja tipărite în 3D. Stația spațială are acum o imprimantă care elimină necesitatea numărului mare de piese de schimb, folosite în trecut.

La sfârșitul acestui an, noile telefoane inteligente vor avea posibilități de scanare 3D. Vă veți putea scana picioarele în 3D și printa acasă pantoful perfect. În China, au printat deja în 3D o clădire de birouri de 6 etaje. Până în 2027, 10% din tot ceea ce se va produce, va fi printat 3D.

Oportunități de afaceri: Dacă vă gândiți la o nișă pe care vreți să intrați, întrebați-vă: „În viitor, crezi că vom avea așa ceva?” În cazul în care răspunsul este da, atunci cum poți face ca acest lucru să se întâmple mai devreme? În cazul în care nu funcționează și pe telefon, uită ideea. Și orice idee proiectată pentru a avea succes în secolul 20 este sortită eșecului în secolul 21.

Locuri de muncă: 70-80% din locurile de muncă vor dispărea în următorii 20 de ani. Vor fi multe noi locuri de muncă, dar nu este clar dacă vor exista suficiente într-un timp atât de scurt.

                                                                                                               Material de pe Internet

Viitorul începe mâine

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

In martie 89 dupa plata ultimei rate la FMI, Ceausescu a dat ordin sa fie umplute depozitele cu alimente, sa nu lipseasca nimic romanilor! Dar tu stii de ce nu s-a intamplat asa? Tradatorii in cardasie cu elita masonica globala au luptat impotriva lui Ceausescu si a poporului reusind sa distruga ambele parti!!!!
Capitalism: copiii din orfelinate sedaţi sub protecţia statului, în comunism dădeau vina pe Ceaușescu azi nu dau vina pe Iohannis
De ce il decoreaza pe Iohannis in SUA o organizatie pro-homosexuali, pro-refugiati, pro-razboi???
Jurnaliștii italieni văd „Umbra lui Soros peste România”. Rolul jucat de Klaus Iohannis și Sandra Pralong în ceea ce ar putea fi o nouă „primăvară”. Nu arabă, ci românească!
16 ani de la bombardarea Iugoslaviei. VIDEO
Tinerii ii cer lui Iohannis 500 de euro salarul minim pe economie! DISTRIBUIE daca esti deacord!
Miliardarul Dieter Schwarz, patronul Kaufland-Lidl nu e interesat de scandalurile din Romania, ci doar sa existe multi fraieri cumparatori si sclavi care sa munceasca pe salarii de mizerie
Trei jurnaliști de la CNN și-au dat demisia după o știre falsă privind legăturile lui Donald Trump cu Rusia
Platon si Aristotel- Scoala din Atena- de Rafael
Blestemul părintesc
Studiu alarmant! Centralele de apartament ne pot imbolnavi de cancer | De aceea au incurajat montarea lor ca sa depopuleze masiv lumea de la bloc!!!!
Maresalul Antonescu: Noi am fost atacaţi, deşi nu am atacat pe nimeni. Ceea ce a fost al nostru şi a fost al nostru de secole, ei ne-au luat.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite