loading...

La 12 ani de la moarte, sârbii vor să-i ridice statuie lui Slobodan Miloșevici, la Belgrad: Nu a permis nimănui să umilească poporul sârb!

Distribuie!by loading... Asociația Sloboda a cetățenilor sârbi și aripa de tineret a Partidului Socialist Sârb au propus municipalității Belgradului  ridicarea unui monument în memoria lui Slobodan Miloșevici. De asemenea, au cerut ca o stradă și una din piețele orașului să fie denumite după fostul lider iugoslav, scrie cotidianul Vecernje Novosti, […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
loading...
Asociația Sloboda a cetățenilor sârbi și aripa de tineret a Partidului Socialist Sârb au propus municipalității Belgradului  ridicarea unui monument în memoria lui Slobodan Miloșevici.
De asemenea, au cerut ca o stradă și una din piețele orașului să fie denumite după fostul lider iugoslav, scrie cotidianul Vecernje Novosti, citat de site-ul b92.net.
Potrivit ziarului, inițiativa a fost adresată autorităților orașului precum și Președinției Serbiei.
Inițiatorii acestui demers consideră Milosevici a fost unul dintre cei mai mari oameni de stat ai Serbiei moderne, care nu a permis nimănui să umilească poporul sârb, a introdus un sistem multipartit și, în final, a apărat țara de NATO. Autorii inițiativei spun că este  o obligație morală pentru cetățenii Serbiei ca astfel să-și arate recunoștința față de fostul lider iugoslav.
Sâmbătă, 11 martie, s-au împlinit 12 ani de la  moartea lui Slobodan Miloșevici, încarcerat și judecat de Tribunalul de la Haga pentru Fosta Iugoslavie pentru peste 60 de capete de acuzare.
Moartea sa a dat naștere la numeroase teorii, cea mai vehiculată fiind otrăvirea. Chiar înainte de a muri, Miloșevici a trimis Ambasadei Belgradului din Rusia o scrisoare în care spunea că se teme pentru viața sa. „Vor să mă otravească”, scria fostul lider de la Belgrad. El susținea că analizele de sânge făcute au relevat prezența, în doză mare, a unui medicament folosit în tratamentul leprei sau al tuberculozei.
In 2016, Tribunalul Internațional pentru fosta Iugoslavie a decis, după ani de proces, că fostul lider sârb Slobodan Miloșevici este nevinovat pentru crimele de război din Bosnia.
https://www.activenews.ro/externe/La-12-ani-de-la-moarte-sarbii-vor-sa-i-ridice-statuie-lui-Slobodan-Milosevici-la-Belgrad-Nu-a-permis-nimanui-sa-umileasca-poporul-sarb-149749

Citiți și...

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Puppe.ro

Puppe.ro

Răspunde

Trebuie să fii logat pentru a publica comentarii.
loading...
Citește mai multe:
Româncă de 23 de ani STROPITĂ CU BENZINĂ şi INCENDIATĂ în PARIS de trei ARABI cu cagule! Mai vreti moschei si refugiati?

12 persoane, între care trei români, au fost rănite într-un atac teribil, la Aubervilliers (Seine-Saint-Denis), după ce un restaurantul românesc...

Generalul Emil Străinu: România este un poligon de încercare a armelor geoclimatice

Ţara noastră se confruntă, în aceste zile, cu fenomene meteo extreme: caniculă în sud şi sud-est, instabilitate accentuată în alte...

Iată cât lemn românesc ajunge în curtea austriecilor de la Holzindustrie Schweighofer: 70 de camioane pe zi, 420.000 de tone pe an!!!

Austriecii de la Holzindustrie Schweighofer au recunoscut că 70 de camioane sosesc pe zi, în medie, la fabricile de cherestea...

Parinti carora copiii le-au murit in urma vaccinurilor, nu au primit nicio despagubire de la doctorii si spitalele care au nenorocit prin vaccin familii intregi!!! Iata cazuri concrete. Cei pro-vaccin sa le sara in ajutor daca pot!!!

Sara Maria a trăit două săptămâni. Timp în care statul român, prin lucrătorii din domeniul medical, a  vaccinat-o de două...

Nu, Iohannis nu a fost cumparator de buna credinta, familia Iohannis s-a dat drept mostenitor fals, cu acte false a imobilului pierdut in instanta | Presa va ascunde asta!!!!

Minune, un jurnalist din Romania are curajul si rabdarea sa explice cum stau lucrurile cu, casa pe care Iohannis a...

21 decembrie 1989, ultimul discurs al lui Nicolae Ceauşescu similar cu al lui Kennedy

21 decembrie 1989, ultimul discurs al lui Nicolae Ceauşescu Dragi tovarăşi şi prieteni, cetăţeni ai Capitalei României socialiste, Doresc în...

Închide