Laleaua pestrita

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Stiati ca laleaua pestrita, protejata prin lege in toate tarile europene, denumita si floarea de sah, creste in foarte putine locuri din Romania, printre care si pe dealul Lempes langa Harman, judetul Brasov?
Laleaua pestrita, denumita in germana de catre sasii care locuiau in satele Harman si Sanpetru, respectiv Honigberg si Petersberg, die Schachbretttulpe, nu lipsea din vazele caselor sau de pe mesele de pasti.
Floarea are un aspect cu totul special, are o culoare mov-maronie cu puncte albe, un fel de model cadrilat asemanator tablei de sah. Legenda spune ca aceasta floare provine din Persia, de la curtea inventatorului sahului, care era unchiul Dariei, Daria fiind o fata care ingrijea cu mare grija lalele. Aceasta a visat intr-o noapte o femeie mladioasa care i-a cerut un buchet de lalele din toate soiurile. Daria i-a daruit cu mare drag acest buchet dar i-a cerut in schimb laleaua pestrita. Dorinta i s-a implinit, intr-o zi floarea de sah a rasarit printre celalalte lalele. Sahul era la mare cautare iar Daria a plecat impreuna cu unchiul ei si alti insotitori intr-o calatorie spre Egipt. Printre insotitori se afla si Ramiro, un print istet, originar din Odessa. Acestia s-au indragostit si au plecat spre Odessa sa ceara permisiunea parintilor pentru casatorie. Nunta s-a tinut cu mare fast iar la plecare mama vitrega a lui Ramiro a ordonat uciderea Dariei, trimitand un om platit sa o imbranceasca in Marea Neagra. Ramiro a salvat-o pe printesa lui si ajungand pe meleagurile tarii noastre, care se spune ca era una dintre cele mai frumoase, au plantat din loc in loc bulbii lalelei pestrite, in semn de recunostinta.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite