Leon Dănăilă, reclamat la CNCD de iubita lui Remus Cernea pentru ca a spus ca femeile nu pot fi buni chirurgi!!!

Distribuie!by Leon Dănăilă, primul pe lista senatorilor PNL București, a fost reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării de Ioana Stăniloiu, iubita lui Remus Cernea. Stăniloiu, care se prezintă drept “activist civic”, îl acuză pe Dănăilă că ar fi făcut afirmații discriminatorii la adresa femeilor. După exemplul iubitului ei, cunoscut […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Leon Dănăilă, primul pe lista senatorilor PNL București, a fost reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării de Ioana Stăniloiu, iubita lui Remus Cernea. Stăniloiu, care se prezintă drept “activist civic”, îl acuză pe Dănăilă că ar fi făcut afirmații discriminatorii la adresa femeilor.
După exemplul iubitului ei, cunoscut pentru demersurile de a scoate religia și icoanele din școli, dar și ca cel mai vocal un apărător al căsătoriilor între persoane de același sex, Ioana Stăniloiu îl reclamă pe renumitul neurochirurg Leon Dănăilă la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.
Leon Dănăilă este denunțat că una dintre afirmațiile sale recente, conform cărora femeile nu pot face chirurgie de calitate, au lezat reprezentantele sexului slab. Reclamanta susține că afirmațiile reputatului medic sunt disprețuitoare și discriminatorii, iar ea nu vrea să fie reprezentată în parlament de “misogini”.
“Am depus o sesizare la CNCD pentru a sancționa discursul disprețuitor și discriminatoriu la adresa femeilor al lui Leon Dănăilă.
Acest domn candidează la senat pe listele partidului PNL și dorește votul femeilor care sunt “ca bărbații proști” în viziunea dânsului.
Consider că acest comportament trebuie sancționat în special la persoanele publice și la aceia care vor sa ne reprezinte în parlament.
Eu nu vreau sa fiu reprezentată de misogini, rasiști, homofobi și xenofobi și mă implic pentru ca aceste comportamente care nu fac cinste nimănui să nu escaladeze. Neutralitatea ajută opresorul, niciodată victima,” a scris Ioana Stăniloiu pe Facebook.

Activistul civic Ioana Stăniloiu a depus o plângere împotriva renumitului neurochirurg Leon Dănăilă, cap de listă PNL la Senat la alegerile parlamentare, pentru “discursul disprețuitor si discriminatoriu” al acestuia la adresa femeilor.

Într-un interviu publicat pe site-ul adevarul.ro, în 4 aprilie, Leon Dănăilă spunea:


“Chirurgii, vă spun din experienţa mea, cei înalţi şi solizi nu sunt buni chirurgi. Sunt mediocri. Apoi femeile nu sunt bune de chirurgi.

Reporter: Cum aşa?


loading...

Vă spun foarte precis. În marea chirurgie, nu. Pentru oftalmologie, ORL, pentru asta, da. Dar ca chirurgi adevăraţi… N-au talent.Se spune că un mare chirurg trebuie să aibă inimă de leu, ochi de vultur şi mâini de femeie. Dar femeilor le lipseşte ceva. Eu făcând şi psihologie, mi-am dat seama că femeile, în general, au treabă acasă, se ocupă cu alte lucruri, de familie. Gândul le este în altă parte. Eu când am operaţii noaptea, repet chiar dacă am făcut operaţia aia de 100 de ori: tai aşa, fac aşa, mă duc aşa. Dar doamnele au alte preocupări. Într-adevăr, şi alea sunt foarte importante. Dar, dacă aveţi de operat, bărbaţii sunt mai buni, să ştiţi. Acum sunt şi bărbaţi proşti, ca în orice meserie (râde).”

 

În plangerea depusă la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Ioana Staniloiu spune:

“Cu tot respectul pentru profesionalismul recunoscut al domnului Dănăilă în meseria pe care o face, afirmațiile domniei sale reprezintă o încălcare gravă a demnității femeilor, în general, iar eu mă consider direct lezată de acestea. Având în vedere că dl. Dănăilă este o autoritate în domeniul neurochirurgiei și o persoană publică, discursul domniei sale va afecta în mod negativ carierea multor femei care doresc să activeze în domeniul neurochirurgiei, dar și a bărbaților „înalți și solizi” care doresc același lucru. Prin prestigiul pe care îl are poate influența în mod negativ accesul la anumite locuri de muncă pentru femeile chirurg ori pentru bărbații “înalți și solizi”. Deși declarațiile domnului Dănăilă sunt ridicole, imorale și lipsite de orice bază reală, totuși sunt generatoare de stereotipuri de percepție care pot afecta mediul profesional al medicilor chirurgi, cu consecințe atât asupra evoluției profesionale a acestora, cât și cu posibil impact asupra pacienților”

 

“De asemenea, consider că este revoltător și jignitor la adresa femeilor în general, și, în special, a celor care activează în sistemul sanitar din țara noastră, să se afirme despre ele că sunt inferioare din punct de vedere profesional bărbaților. Există femei chirurg și în România și în numeroase alte țări și niciodată vreun studiu nu a indicat vreo probă în sprijinul susținerilor discriminatorii ale domnului Dănăilă, susțineri care reprezintă simple prejudecăți”, adaugă aceasta.

http://m.evz.ro/leon-danaila-reclamat-la-cncd-pentru-afirmatiile-despre-femei.html

http://www.activenews.ro/stiri/Tupeu-fara-limite.-Medicul-Leon-Danaila-reclamat-la-CNCD-de-iubita-lui-Remus-Cernea.-De-ce-il-acuza-reclamanta-pe-celebrul-neurochirug-138431

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Răspunde

Trebuie să fii logat pentru a publica comentarii.
Close
Citește mai multe:
Mai aveti indoieli ca regele a adus comunismul in Romania? Andrew Popper e nimeni altul decât fiul comunistului Armand Popper care a sprijinit “alungarea” Regelui Mihai din țară!

Tiffany Evans- actrita si cantareata recunoaste ca industria filmului si a muzicii e condusa de Satana si societatile secrete

Asta ne mai lipsea: Vânzarea Electrica sărăceşte România cu 17,4 miliarde euro

Prin copilul pe care l-a purtat în pantece, a învins cancerul şi tuberculoza

NOUA ORDINE MONDIALA NU SE MAI SFIESTE SA SE ASCUNDA! CLADIREA PARLAMENTULUI UE ESTE IDENTICA CU TURNUL BABEL! VEZI SEMNIFICATIILE OCULTE ALE CATEDRALEI LUI NIMROD!

Închide