Localitatea în care toate femeile sunt însărcinate

Distribuie!by Iata cum prezinta mass-media ca fenomen negativ, faptul ca femeile dintr-un sat sunt gravide toate. De parca pe vremea bunicilor nu faceau copii mai devreme, decat astazi. Intr-un sat din judeţul Iaşi, toate femeile între 13 şi 45 de ani au rămas gravide în același an.   Maria Anghel […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Iata cum prezinta mass-media ca fenomen negativ, faptul ca femeile dintr-un sat sunt gravide toate. De parca pe vremea bunicilor nu faceau copii mai devreme, decat astazi.

Intr-un sat din judeţul Iaşi, toate femeile între 13 şi 45 de ani au rămas gravide în același an.


 

Maria Anghel era elevă la liceul din comuna Crucea, din judeţul Iaşi, când a rămas însărcinată. La 17 ani a născut primul copil.

„Doi copii. Ne descurcăm bine. Nu a fost greu pentru că m-au ajutat părinții, m-a ajutat sora mea. Până am născut am mers la școală”, a spus tânăra.

Maria nu este singura tânără care a devenit mamă înainte de a fi majoră. În 2015, în România 676 de tinere cu vârsta sub 15 ani au născut şi aproape 19.000 de tinere cu vârsta între 15 şi 19 ani au născut, a atras atenția activista feministă și directoarea Centrului Filia, Andreea Braga.

Acum în Crucea s-a întâmplat un fenomen ce părea imposibil: toate femeile au rămas gravide în acelaşi an. În localitate sunt acum atât de mulţi copii încât nu mai au loc la grădiniţa din sat.

„Noi avem în jur de 450 de copii care nu sunt cuprinși la grădiniță. Este marea problemă, a spațiului. Majoritatea copiilor de aici încep să migreze spre comuna Lungani. La noi, natalitatea este în creștere în fiecare an”, a explicat mediatorul școlar Ionuț Anghel.

Edilii spun că degeaba fac campanii de informare, tradiţia este mult mai puternică în comunitate.

Este încetățenit obiceiul să se căsătorească de la vârste fragede de la 13-14 ani, ca până la 20 de ani fiecare familie să aibă cinci, șase copii”, a spus primarul comunei, Gheorghe Pricopie.

Un raport Eurostat arată că femeile din România sunt printre cele mai tinere mame din Europa. Media de vârstă este de 26,3 ani, în timp ce media europeană este de 28,9 ani.

loading...

Cristina Florentina este din Pitești, are 26 de ani și a născut un băiețel la cea mai veche maternitate din București. Nu crede că vârsta mai dictează astăzi momentul când îți asumi rolul de mamă.

O vârstă potrivită nu cred că există niciodată. Viața te învață pe parcurs, nu cred că există un moment exact când trebuie făcut un copil”, a spus femeia.

Fie că este sau nu momentul potrivit, în sălile de nașteri ajung şi multe tinere cu complicaţii.

Cele cu vârsta mai tânără sunt transferate din provincie, fie din cauza unei afecțiuni obstreticale, sau pentru îngrijiri neonatale”, a spus medicul Gică Nicolae.

Impresia la spitalul nostru este că multe femei tinere nasc și nașterea începe să fie percepută de la o vârstă din ce în ce mai tânără”, a adăugat managerul Spitalului Filantropia.

Medicii au o explicație.

„Am putea face o comparaţie între România şi Belgia. În Belgia, mamele aveau o vârstă omogenă din mediul rural, comparativ cu cel din metropole sau marile oraşe. Diferenţa dintre rural şi urban este mult mai mică comparativ cu ţara noastră”, a spus medicul Gică Nicolae.

Specialiștii spun că introducerea educației sexuale în școli ar putea fi o soluție.

Sunt date alarmante, e nevoie de campanie de informare despre cum poţi să rămâi însărcinată şi cum te poţi proteja, dar şi introducerea educaţiei sexuale în școli”, a spus activista feministă Andreea Braga.

Acelaşi studiu arată însă că în România, rata natalităţii este mult mai mică decât în restul Europei. Ţara noastră are un spor negativ de -10,4 la sută.

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/satul-in-care-toate-femeile-sunt-insarcinate-684569

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Sebastian Bodu: De când s-a pronunțat împotriva căsătoriilor homosexuale, Marcel Iureș a devenit „expiratul ăla". În schimb isterica de la Cluj, e „actriță", deși e o anonimă care „joacă" la un teatru independent
Taiwanezii au votat, în mod categoric, împotriva legalizării căsătoriilor între persoanele de același sex
Arsenie Boca - Sfaturi pentru boli 100% eficiente
Dr. Pavel Chirilă, scrisoare deschisă pentru Iohannis, Dragnea și Grindeanu: Am vaccinat mii de copii și am vazut multe reacții adverse, unele foarte grave. Injectarea unei substanțe în trupul unui om fără acordul lui riscă să facă rău „în numele binelui”
Supravietuitor Colectiv: persoane de langa stalp au aruncat cu lichide
Olanda alocă un buget de 2,8 milioane de euro pentru finanțarea implanturilor mamare ale transsexualilor
MANIPULAREA A AJUNS ÎN ITALIA. Răsturnare de situaţie în cazul Brădet: Brânza era DE VACĂ nu de OAIE. Buletinul de Analiză Italian din 17 martie 2016, nu menționează numele producătorului, sortimentul de produs, nr. lotului, data fabricării, data expirării
Marian Munteanu: La câte resurse avem, ne permitem să facem câte-o Catedrală a Mântuirii în fiecare județ. Dacă nu s-ar FURA! / Mesaj către seculariști: România va fi ultimul loc de pe pământ unde se va prăbuși creștinismul
SOC: Motivul pentru care vin atatia musulmani in Europa sta scris in Coran, versetul IX: după ce lunile sacre vor trece, Ramadan, omorâți infidelii, acolo unde îi găsiți, combateți-i pe cei care nu cred în Allah.
DRAMA din spitalele din Ardeal: Avem asistente care, din cauza epuizării, cad din picioare în timpul programului. Răspunsul ministerului: găleata e goală
După ce și-a pierdut soțul, ea a adăpostit în casa sa un om al străzii. Dacă o crezi nebună, greșești mult! Toti ar trebui sa fim asa!!!
Adrian Năstase a vândut fabrica ARO la preț de apartament
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite