LOCUL MISTIC DIN ROMÂNIA UNDE OAMENII SE SIMT MAI APROAPE DE CER, IAR DORINȚELE LI SE ÎMPLINESC

Distribuie!by Pe harta României există numeroase locuri   a căror frumusețe ne taie răsuflarea.  O potecuță șerpuită de munte ne duce într-un veritabil colț de rai românesc… În localitatea argeșeană Cetățeni, departe de agitația din marile orașe, găsim un loc ce pare desprins dintr-o altă lume. Complexul megalitic  ne fascinează […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Pe harta României există numeroase locuri   a căror frumusețe ne taie răsuflarea.  O potecuță șerpuită de munte ne duce într-un veritabil colț de rai românesc…

În localitatea argeșeană Cetățeni, departe de agitația din marile orașe, găsim un loc ce pare desprins dintr-o altă lume. Complexul megalitic  ne fascinează cu formele spectaculoase ale stâncilor care par să vegheze această zonă.  Dintre acestea se remarcă “Sfinxul”  Negru Vodă, aflat în drum spre “Meteora României”.


negru voda

Foto: Turist prin Carpati

Mănăstirea Cetățuia Negru Vodă, cunoscută și sub denumirea “Schitul Cetățuia  Negru Vodă”, se află la o altitudine de aproximativ 880 de metri, în vârful unei creste stâncoase.  Aici și-au găsit alinare foarte mulți domnitori, printre care și Vlad Țepeș, Mihai Viteazul,  Matei Basarab și Negru Vodă.   Datorită asemănării cu Meteora grecească, scriitorul Mihai Rădulescu a numit acest lăcaș de cult “Meteora României”. Și Petre Ispirescu a scris despre acest loc cu o încărcătură spirituală aparte: „De jos de la poalele muntelui până sus, nu se zăreşte niciun pic de apă piştind aci, în altarul acestei bisericuțe, lângă proscomidie, este un izvoraș de apă mic de tot, ce iese din piatră, și stă acolo ca într-un găvan. Oamenii se spală pe ochi, dacă ajung sus, zicând că e bună de leac. (…) când te vezi sus, îţi pare că ești altul. Te simți mai aproape de Dumnezeu; rămâi uimit de atâta mare mărire, și pari că eşti pe altă lume”.


cetatuia

Foto: Why I love Romania

Surprinzător este și faptul că apa tămăduitoare izvorăște în perioada cuprinsă între  Izvorului Tămăduirii  și Adormirii Maicii Domnului. De asemenea, în acest lăcaș de cult se află și o icoană considerată făcătoare de minuni. Cei care ajung aici mărturisesc că se simt mai aproape de cer și mult mai liniștiți. Biserica rupestră Cetăţuia Negru Vodă, aflată în comuna Cetățeni,  reprezintă un simbol al tradiției creștine  milenare a poporului nostru, după cum se specifică pe site-ul lăcașului de cult.

schit

Foto:Comuna Cetăţeni, judeţul Argeş

loading...

DESCOPERIRI UIMITOARE ȘI INSCRIPȚII MISTERIOASE

Potrivit Primăriei Cetățeni, “între Valea Chiliilor şi Valea lui Coman, cercetările arheologice au descoperit urmele uneia dintre cele mai mari aşezări dacice din sudul Carpaţilor, fiind centrul unei formaţiuni statale. Aşezarea a fiinţat între secolele III şi I î.Hr.”.  Cercetătorii sunt de părere că în zona în care se află mănăstirea a existat o cetate dacică fortificată cu ziduri groase de 2,5 metri. Descoperirile indică faptul că  aici a funcționat,  odinioară, un templu sacru al dacilor. În zonă au fost descoperite și câteva inscripții extrem de vechi, care nu au fost încă descifrate. De asemenea, lângă “Peștera Moșilor” este sculptată silueta misteriosului “Cavaler Trac”, care avea, odinioară, un cult răspândit din Carpați până la Marea Mediterană.  Desenul ar avea o vechime estimată la aproximativ 3.500 de ani.

cavalerul trac

Foto:Cultură, istorie și religie în Cetățeni, Nămăiești și Dragoslavele

O ÎNCĂRCĂTURĂ ENERGETICĂ DEOSEBITĂ

În apropierea bisericii rupestre se află  “Crucea Dorințelor”.  Se spune că dorințele pe care oamenii și le pun în acest loc de o frumusețe aparte au șanse mari să se împlinească.  Bioenergeticienii spun că acest loc are o încărcătură energetică deosebită. De altfel, există numeroase voci care susțin că bisericile rupestre Nămăiești, Corbii de Piatră  și Cetăţuia  Negru Vodă, din județul Argeș, formează un triunghi energetic.

troita

Foto: Cultură, istorie și religie în Cetățeni, Nămăiești și Dragoslavele

Mai mult, pe cărarea ce duce spre cruce se pot vedea câteva urme de pași sculptați în stâncă, care indicau drumul spre uriașul tron al lui Negru Vodă. Potrivit legendelor, acestea ar fi urmele pe care le-au lăsat Negru Vodă și soția acestuia . Se spune că aceștia s-au rugat cu atâta înflăcărare, până când piatra de sub picioarele lor s-a topit, semn că rugile acestora au fost ascultate.

http://dezvaluitorul.ro/locul-mistic-din-romania-unde-oamenii-se-simt-mai-aproape-de-cer-iar-dorintele-li-se-implinesc/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Construim case din cînepă. Avantajele utilizării cînepei în construcție
24 august 1929 are loc Masacrul de la Hebron, când 67 de evrei (inclusiv 23 de studenți) au fost uciși la Hebron, atunci parte din Mandatul britanic pentru Palestina, de către arabi incitați la violență prin zvonuri că evreii au pus stăpânire pe Moscheile de pe Muntele Templului.
Cine a fost românul care a introdus BACALAUREATUL. Cum tremurau elevii de altădată în fața examenului de MATURITATE
Valiza viitorului nu va mai trebui cărată, ci te va urmări precum un cățel
Directorul de securitate de la Google demontează miturile despre securitatea din mediul online. Mark Risher: „Oamenii care se laudă pe reţelele sociale devin ţinte pentru atacurile cibernetice”
De ce nu trebuie sa stim viitorul – O pilda inteleapta
Un bărbat din Zalău a inventat casa care se construieşte în 6 zile şi e mai ieftină decât o casă normală
Casa care se construiește în doar 6 ore și poate fi mutată oriunde. Prețul locuinței
REȚEAUA SOROS. BANI „ALBI” pentru POLITICIENII și ONG-urile care se implică în VIAȚA POLITICĂ DIN ROMÂNI.. Zdrențele Sorosiste: Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, Mihai Răzvan Ungureanu, Sandra Pralong, Cătălin Drula, Cristian Ghinea, Violeta Alexandru, Mungiu Pippidi, Nicușor Dan, Clotilde Armand, Liviu Mihaiu, (Bau) Victoria-Violeta Alexandru,Cristina Guseth, Gabriel Petrescu,Mihai Dragoș, Edmond Niculuşcă, Sorin Ioniţă, Vladimir Tismaneanu, Neagu Djuvara, Elena Calistru, Dinu Zamfirescu, Laura Ştefan, Mihnea Berindei , Virgil Ierunca si Monica Lovinescu….etc.
Taierea cordoanelor eterice care te leaga
Dr. Bogdan Cioata: medicul care a schimbat lumea nasterii in Romania
A vopsit pădurea ca să oprească defrișările insa companiei Schweighofer, lui Iohannis si politicienilor nu le pasa!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite