Locuri care m-au impresionat: Palazzo Pitti

Distribuie!by Palazzo Pitti este un palat, în principal renascentist din Florența, Italia. Este situat pe partea de sud a râului Arno, la o distanță scurtă de Ponte Vecchio. Partea principală a palatului datează din 1458 și a fost prima oară reședința din oraș a lui Luca Pitti, un bancher ambițios […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Palazzo Pitti este un palat, în principal renascentist din Florența, Italia. Este situat pe partea de sud a râului Arno, la o distanță scurtă de Ponte Vecchio. Partea principală a palatului datează din 1458 și a fost prima oară reședința din oraș a lui Luca Pitti, un bancher ambițios florentin.
Palatul a fost cumparat de familia Medici în 1549 și a devenit resedința familiilor care conduceau Marele Ducat al Toscanei. A crescut transformându-se într-o casă comoară deoarece generațiile, care au urmat mai târziu au adus aici picturi, plăci, bijuterii și posesiuni de lux.
La sfârșitul secolului 18, palatul a fost folosit ca o bază a puterii de către Napoleon, iar mai târziu a servit pentru o scurtă perioadă ca palatul regal principal al Italiei recent unite. Palatul și conținutul său au fost donate italienilor de către Regele Victor Emanuel al III-lea în 1919 și ușile au fost deschise pentru public ca fiind una dintre cele mai mari galerii de artă din Florența. Astăzi, găzduiește mai multe colecții minore în plus față de cele ale familiei Medici și este complet deschis pentru public.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite