Locuri sinistre: PIRAMIDA ILLUMINATI din BLAGNAC, Franța – monument de celebrare a REVOLUȚIEI FRANCEZE, ilustrează pe față CONSPIRAȚIA NOII ORDINI MONDIALE

Distribuie!by Localizată într-o suburbie din Touluse, „Place de la Révolution ” este, posibil, cea mai evidentă formă de manifestare a organizației Illuminati de până acum: o piramidă uriașă în a cărei vârf se află o hartă a Lumii. Simbolistica acestei construcții face trimitere la o ideologie sinistră, a elitelor, ce pare […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Localizată într-o suburbie din Touluse, „Place de la Révolution ” este, posibil, cea mai evidentă formă de manifestare a organizației Illuminati de până acum: o piramidă uriașă în a cărei vârf se află o hartă a Lumii. Simbolistica acestei construcții face trimitere la o ideologie sinistră, a elitelor, ce pare a confirma atributele teoriei conspiraționale: Lumea este condusă de o organizație secretă denumită Illuminati.

„Locul Revoluției” este situat într-un sens giratoriu ce se află în mijlocul unei comunități liniștite din Blagnac, Franța, și pe lângă care trec numeroase mașini, zi de zi. Ca în diferite părți ale lumii,cei mai mulți dintre localnici consideră acest monument „drăguț” și „decorativ”, fără a avea cea mai mică idee despre seminficația-i profund ocultă. Totuși, pentru cei ce au „ochi de văzut”, „Place de la Révolution”  revelează clar și fără echivoc forța ascunsă ce a modelat trecutul și lucrează fără întrerupere pentru a compromite viitorul. În această construcție aparent simplă sunt înglobate țelurile, aspirațiile, filosofia și convingerile elitei ascunse ce ghidează masele de oameni naivi spre Noua Ordine Mondială.


Considerații istorice

„Locul Revoluției” a fost construit în 1989 pentru a comemora cei 200 de ani trecuți de la Revoluția Franceză. Istoricii contemporani susțin că Francmasoneria a jucat un rol critic în desfășurarea acestei revoluții.

”Dacă cineva dorește să dea drept exemplu un eveniment istoric major ce a fost demonstrat ca fiind inspirat de societățile secrete, nu ar fi nevoie să se uite mai departe de Revoluția Franceză, ce a devastat națiunea între 1787 și 1799. Liderii revoluționari, în căutarea lor de a înlătura de la putere monarhia Regelui Louis al XVI-lea, au lansat prima revoluție națională a zilelor noastre.

Deși în popor se știa că revoluția a început datorită unor manifestații publice împotriva lipsei mâncării și a reprezentării guvernamentale, dovezile prezintă destul de clar faptul că aceasta a fost instigată de pioni ai Francmasoneriei Franceze si ai asociației Illuminati din Germania.

«New Encyclopedia Britannica» ne spune că în Franța s-a ridicat un sistem politic și o perspectivă filosofică ce au refuzat să aprobe Creștinătatea, care se opunea în mod explicit acelor doctrine… Frăția, îndrumată de grupuri precum Masonii, membri ai unor societăți secrete înfrățite, și Illuminati, o societate secretă raționalistă, s-au dovedit a fi un rival pentru spiritul Catolic al comunității.

Nesta H. Webster, autor și cercetător în domeniul societăților secret a fost și mai vizată, scriind în 1924: «[Cartea Masonică, Un Ritual și Ilustrații ale Masoneriei] conține următorul pasaj, ‘Masonii…se află la originea Revoluției, cu infamul Duce de Orleans drept conducător.’

Autorul Bramley a scris, ‘În timpul primei Revoluții Franceze, un lider rebel cheie a fost Ducele de Orleans, ce a fost marele maestru al Masoneriei Franceze înainte de demisia sa făcută în momentul culminant al Revoluției. Marquis de Lafayette, bărbatul ce a fost inițiat în frăția Masonică de George Washington, a jucat, de asemenea, un rol important în cauza Revoluției Franceze. Clubul Iacobin, nucleul radical al mișcării revoluționare franceze, a fost fondat de masoni vestiți.’

-Jim Marrs, Rule By Secrecy

Departe de a ascunde acest fapt, Masonii Francezi sunt foarte mândri de această realizare istorică. Multe monumente Masonice au fost ridicate în Franța, 1989, pentru a celebra contribuția Masoneriei  în Revoluția Franceză. Cel din Blagnac este, cu toate acestea, particular reprezentativă. E modern, chiar ușor futurist, concentrându-se pe „ce rămâne de făcut”, mai degrabă decât pe „ce s-a făcut”. Descrie o lume unită sub o imensă piramidă plutitoare, reprezentând societățile secrete aflate sub conducerea Marelui Arhitect.

Piramida

Piramida este alcătuită dintr-un total de treisprezece straturi, ultimele două din vârf fiind separate de restul printr-o platformă metalică. Dacă ai avut ocazia să studiezi o operă de artă sau monument de inspirație Masonică, știi deja că numărul treisprezece este reprezentat în mod constant, sub diferite forme. Cele mai de jos straturi ale piramidei reprezintă gradele Masonice inferioare, pe când cele din vârf, separate de platforma metalică, reprezintă Illuminati – “nivelurile ascunse”, încununarea piramidei. De fiecare dată când vorbesc despre Masonerie pe acest website, mă refer implicit la acele “niveluri ascunse”. Acolo are loc dezvăluriea “Adevărului” și luarea deciziilor.Straturile inferioare ale piramidei nu reprezintă decât o simplă școală de Hermeticism ce se ocupă cu recrutarea celor “demni” de acest statut. Dacă ești Mason, însă nu te afli în vârful ierarhiei, reprezentată de Illuminati, nu fac referință la tine și niciodată nu am făcut-o (a trebuit doar să clarific situația). E interesant de observat faptul că piramida de pe spatele bancnotei de dolar Americană, conține, de asemenea, treisprezece niveluri.


Această piramidă are, efectiv, în vârf harta Lumii în mozaic.

Foto: https://vigilantcitizen.com/wp-content/uploads/2009/11/DSCN2375.JPG

Simbolurile, în acest caz, nu ar putea fi mai evidente. Piramida, structura simbolică ce reprezintă societățile secrete afiliate fiecărui continent, plutește deasupra întregii lumi, dominând-o (unii ar spune chiar depășind-o) și deținând-o.

Apa, în această construcție, joacă, de asemenea, un rol simbolic și spiritual. Curgând din vârf spre bază, se prelinge de-a lungul tuturor straturilor până ajunge pe harta lumii. Apa, asociată metaforic cu înțelepciunea divină, începe prin a se revărsa asupra vârfului piramidei, reprezentând “iluminații”, elita acestei lumi. Din vârf, apa descinde de la un strat la altul, “hrănind” fiecare nivel Masonic cu înțelepciunea care îi revine. Rezultatul simbolic final este că întreaga lume este plină de (sau se îneacă în, depinde de punctul de vedere) acestă înțelepciune.

Văzută în termeni kabbaliști, apa curgând prin treisprezece straturi sau “canale” este o referință la Mem, Fântâna Înțelepciunii.

“Precum apele unei fântâni propriu-zise(primăvara) se ridică din sursele lor subterane necunoscute(secretul abisului pus pe seama Creației) pentru a răzbi la suprafață, așa și fântâna înțelepciunii își manifestă puterea folosindu-se de surse ale subconștiinței. În terminlogia Kabbalah, această curgere neîntreruptă ține de la Keter («coroană») la Chochmah («înțelepciune»). Râul format este simbolizat, în Proverbe, ca «șuvoiul, sau sursa înțelepciunii».

În particular, ne învață că sunt treisprezece canale de curgere de la sursa conștiinei superioare spre începuturile sale. Aceste canale corespund celor Treisprezece Însușiri ale Milei descoperite lui Moise, în muntele Sinai; în aceeași măsură corespund celor treisprezece principii alei bibliei ebraice, Tora; logica («ce depășește rațiunea umană »)  Torei.

Tabletele din bronz

Foto: https://vigilantcitizen.com/wp-content/uploads/2009/11/DSCN2374.JPG

În fața piramidei se află două tablete din bronz, ce aduc foarte mult cu tăblițele pe care au fost scrise cele zece porunci, lui Moise; însă cuvintele sunt înlocuite cu hieroglife astronomice și planetare. Dreptunghiul de bronz ce unește cele două tăblițe reprezintă cea mai mare realizare a iluminismului modern: Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Foto: https://vigilantcitizen.com/wp-content/uploads/2009/11/DSCN2373.JPG

Gravura este o reproducere a acestui document clasic:

Declarația conține multe simboluri Masonice, Iluministe și alchimice, precum (începând de sus):Ochiul Arhitectului în toată măreția sa, Orobouros (șarpele ce-și înghite coada)pălăria Phrygiană (de culoare roșie, sub Orobouros) și fâșiile. Să nu uităm de cei doi stâlpi Masonici de o parte și de alta, ce susțin totul.

“În locul cel mai contrastant al acestui document iluminat (și copiile sale), se poate vedea un motiv Mithraic familiar – o pălărie Phrygiană roșie, situată în vârful alb, metalic, al unei arme, poziționată vertical, în tipul sabiei Excalibur, fixată în ceea ce se presupune a fi, o rocă de bază. În cazul în care se pune la îndoială semnificația simbolică a acestei lănci și echivalenta ei Mithraică, sabia sau harpa, atenția trebuie să fie direcționată către fâșii, sau către barsom, ce altfel ar rămâne inexplicabile în acest context. De asemenea, ciucurele roșu situat deasupra fâșiilor este un simbol Masonic important, « legătura mistică » ce unește Masonii, diferiți prin opinii și perspective, într-o bandă secretă de Prieteni și Frați; însă nodul, sau legătura, este un simbol mult mai vechi, din Antichitate,  ce face trimitere la Unirea trans-terestră.”

-Mark Hoffman, Freemasonry and the Survival of the Eucharistic Brotherhoods

loading...

Într-un documentar despre monumentele Masonice din Paris, Jacques Ravenne, un autor Francez și un mare mason spuse următoarele:

“Declarația Universală a Drepturilor Omului, ce a luat naștere în Franța și a fost adoptată treptat în toată lumea, a fost concepută, discutată și scrisă în lojele masonice, înainte de a fi publicată. Cine dorește, poate da de urma originilor Masonice ajutându-se de simboluri, ce reprezintă o mică importanță pentru profani, dar sunt de o deosebită importanță pentru inițiați.”

(Tradus din Franceză)

Cel mai semnificativ simbol este Ochiul din triunghi, găsit, de asemenea, și pe dosul Marelui Sigiliu al Statelor Unite ale Americii. Este un simbol categoric al Misterelor societăților secrete și a devenit cel mai universal simbol recunoscut al Iluminismului în cultura pop. Întreaga structură este predestinată pentru a reconstitui acest Ochi în triunghi triunghi.

Deschizătura din centrul piramidei reprezintă Ochiul Marelui Arhitect. Privește căile de acces din jurul piramidei, ele simbolizează raze de glorie. Foto: https://vigilantcitizen.com/wp-content/uploads/2009/11/DSCN23701.JPG

Citatul lui Lequeu

Creatorii acestei construcții au înscripționat la baza piramidei adevăratul ei sens. Una dintre inscripții sună cam așa:

LE BONHEUR EST DANS L’ANGLE OÙ LES SAGES SONT ASSEMBLÉS.

ce poate fi tradusă în felul următor:

FERICIREA ESTE ÎN UNGHIUL UNDE S-AU ADUNAT ÎNȚELEPȚII.

Această frază este un citat al lui Jean-Jacques Lequeu, un arhitect Francez din era revoluționară ce a îmbinat principii Masonice cu design vizionar.

“Unghiul” menționat în citatul enigmatic al lui Lequeu este o referință directă la Masonerie, unde arhitectura și geometria sunt alegoriile lor spirituale. Compasul și pătratul, simboluri Masonice, cât și faptul că-L consideră pe Dumnezeu “Marele Arhitect”, sunt destule dovezi ce susțin afirmația anterioară. În contextul piramidei, însă, citatul capătă o semnificație aparte. “Unghiul în care înelepții sunt adunați” face aluzie, cel mai probabil, la porțiunea din vârf separată de restul construcției printr-o platformă metalică. Cum s-a menționat și înainte, vârful piramidei reprezintă organizația Illuminati, ordinul ascuns ce este accesibil numai câtorva, meticulos selectați. Prin urmare, citatul spune: “Adevărata fericire se află în vârful piramidei, Illuminati, unde sunt uniți cei mai înțelepți.” Pe cealaltă parte se află o altă gravură ce spune:

“TEMPLE DE LA SAGESSE SUPREME”

ce poate fi tradusă ca:

“TEMPLUL ÎNȚELEPCIUNII SUPREME”

Aceasta este, cel mai probabil, denumirea monumentului, ce conține terminologie Masonică evidentă și confirmă interpretarea de mai sus a sensului său.

“Casa”

Cadrul metalic al unei case înconjoară structura piramidală. Aceasta reprezintă creația metaforică a “Marelui Arhitect”, un templu măreț, în interiorul căruia înțelepciunea divină curge neîntrerupt. Pe de altă parte, poate fi interpretată ca fiind un fel de închisoare. Observați cum vârful piramidei se află deasupra casei.

Doar vârful piramidei iese înafara de barelor metalice ale casei

Doar Iluminații sunt capabili de a evada din închisoarea lumii materiale?

Pălăria Phrygiană

Foto: https://vigilantcitizen.com/wp-content/uploads/2009/11/DSCN2384.JPG

În piață, înconjurând piramida, se află numeroase columne, incluzând-o și pe cea de mai sus, ce susține o pălărie Phrygiană stilizată. Această pălărie roșie, cu vârful arătând înainte, a devenit simbolul revoluției în Franța și SUA. Din nou, originea și semnificația ei pot fi găsite în misterele oculte.

În perioada secolului al XVIII-lea, «Misterele Mithraice» și simbolismul lor au fost de mare interes pentru Masoni, iar combinația dintre pălăria folosită în Mithraism și Pileusul, au dus la transformarea pălăriei Phrygiene într-un simbol al « libertății » fluturat în vârful unui Stâlp al Libertății în timpul Războiului Revoluționar American și al Revoluției Franceze.

-Mark Hoffman, Freemasonry and the Survivalof the Eucharistic Brotherhoods

Pălărie Phrygiană pe sigiliul Senatului Statelor Unite ale Americiii.

Pentru o pălărie Phrygiană, ori pălărie Simbol, este esențial ca aceasta să fie roșie. În acest caz poartă titlul de « Pălăria Libertății », o formă revoluționară; de asemenea, într-o altă formă, este chiar o insignă civică. Este întotdeauna la genul masculin. Marchează «acul» obeliscului, coroana sau vârful phallus-ului, fie «uman» sau reprezentativ. Își are originea în ritualul circumciziei– la fel de inexplicabil precum simbolul și ritualul.

Adevărata explicație a bonetei roșii , sau a  «pălăriei libertății», a fost profund obscură din timpuri imemoriale, precizându-se că a fost venerată ca cea mai importantă hieroglifă sau figură existentă. Semnifică simultaneitatea supranaturală a«sacrificiului» și «triumfului». A existat din timpul lui Abraham, și se presupune a fi emblema unui ritual mitic ciudat, «circumcisio preputii». Neregulata bonetă Phrygiană, boneta conică, sau «pălăria libertății» poate fi acceptată la modul figurat sau propriu, ca fiind o componentă detașată dintr-o anumită structură, ce poartă diferite nume în funcție de regiune, și înlocuiește ideea acestui ‘ritual de sacrificiu-refuzul sau paguba ce este (atât de absurd și neplăcut) înălțată ca ‘trofeu’ sau ‘pălăria libertății’. Acum este un semn magic, și devine un talisman al unor forțe inexprimabile-pentru ce anume motiv ascuns, nu ar fi dificil de precizat.Întreaga chestie este un semn al ‘inițierii’ și al unui botez cu totul special. Pălăria Phrygiană, încă de la prima ei inaugurare, a însemnat simbolul ‘iluminaților’. 

-Hargrave Jennings, Rosicrucians: Their Rites and Mysteries

În concluzie

Place de la Revolution din Blagnac, Franța, este unul dintre acele monumente ce pur și simplu nu-și ascund originile. Celebrează simplu, și fără orice fel de corectitudine politică, natura lucrărilor societăților secrete. “Tempul înțelepciunii supreme” este impregnat cu simbolism și mesaje ce fac aluzie la Masonerie și Illuminati și ascunde, la vedere, adevărata filosofie a liderilor noștri internaționali.

Revoluția Franceză a fost controlată și sponzorizată de Masonerie, în principal, culminând cu un  măreț succes politic – crearea Republicii Franceze – ideal ce s-a răspândit în jurul întregii lumi. Este realist a crede că munca societăților secrete s-a oprit acolo? Masonii ucenici cred că acele evenimente au constituit doar începutul, primul pas necesar înaintării spre “lumea iluminaților”. Adevărul este că Istoria nu a fost mai mult de o serie de conspirații. Revoluția Franceză a fost o teorie cospirațională până să devină un eveniment istoric. În același fel, Noua Ordine Mondială este o conspirație ce așteaptă să se transforme într-un eveniment istoric. Totuși, nu este nici un motiv pentru a ține ascunsă această conspirație, masele sunt prea ignorante pentru a înțelege ce se întâmplă. Ei înconjoară monumentele, celebrând venirea unui lider Illuminati, ce va instala Noua Ordine Mondială, dar în același timp îi neagă existența, referindu-se automat la cei ce susțin că există, ca fiind ‘lunatici’. Poate au dreptate. Poate că într-adevăr acel monument este un mare ‘tin foil hat’ fluturând deasupra lumii, reamintuindu-ne zilnic cât de proști suntem.

 

Imaginile din articol sunt preluate de pe

The Laws of Silence Blog

Locuri sinistre: PIRAMIDA ILLUMINATI din BLAGNAC, Franța – monument de celebrare a REVOLUȚIEI FRANCEZE, ilustrează pe față CONSPIRAȚIA NOII ORDINI MONDIALE

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite