Lupta data de demoni prin ganduri oamenilor

Distribuie!by Cum recunoastem gandurile care ne vin de la demoni? In general ele provoaca tulburare, mahnire, frica. Aceste efecte se vor simti daca omul accepta gandul rau. Spre exemplu: Un om este injurat de altcineva. Ii vine gand sa ii raspunda si el cu o injuratura. Acum omul trebuie sa […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cum recunoastem gandurile care ne vin de la demoni?

In general ele provoaca tulburare, mahnire, frica. Aceste efecte se vor simti daca omul accepta gandul rau. Spre exemplu: Un om este injurat de altcineva. Ii vine gand sa ii raspunda si el cu o injuratura. Acum omul trebuie sa hotarasca repede daca accepta gandul sau nu. Daca il accepta va rosti si el un cuvant greu. Urmeaza apoi un ping pong cu injuraturi care se finalizeaza cu o bataie. In acest caz omul a pus in practica o serie de ganduri rele ce i-au venit in minte. Toate acestea i-au creat o stare proasta de nervozitate, tulburare si poate chiar frica.


Sa luam alt exemplu: unui om ii vine in minte un gand ca a fost inselat de cineva fara a sti sigur care e adevarul. Daca accepta gandul urmeaza o tulburare a mintii. Vor veni o serie de alte ganduri negative, rele: De ce a facut asa? Sa ma razbun? Cum sa ma razbun? Am sa ii fac asa si asa… Cum a putut el sa imi faca el asa ceva? Etc.

Daca omul ar fi fost smerit in ambele cazuri nu s-ar mai fi intamplat nimic rau. In primul caz nu s-ar fi ajuns la ping pong de injuraturi si nici la bataie iar in al doilea caz la ganduri tulbure.


Sfintii Parinti ne invata sa identificam corect cine ne este cu adevarat vrajmasul. Vrajmasul nu este omul, ci diavolul. Omul care savarseste fapta rea este un nefericit inselat de diavol. Prin urmare, lupta noastra nu se face cu omul, ci cu diavolul. Trebuie sa intelegem neputinta omului. Azi a cazut el in pacat, dar maine pot cadea chiar eu! El se pocaieste de pacatul savarsit dar eu poate nu voi mai avea timp… Cel care judeca aproapele pentru pacatul savarsit, va cadea si el mai tarziu in acelasi pacat daca nu se caieste.

loading...

Am vrut sa arat ca lupta se duce de cele mai multe ori in mintea noastra. Trebuie sa invatam sa separam neghina (gandurile pacatoase) de grau (gandurile bune). Sa cultivam in viata noastra gandurile cele bune. La aceasta munca pune si Iisus Hristos umarul daca ii solicitam ajutorul. El ne-a lasat Sfintele Taine. Ma gandesc la Taina Spovedaniei in care omul isi face un reviw a vietii si a faptelor savarsite. La spovedanie se marturisesc si faptele rele dar si gandurile pacatoase pe care le-ai acceptat. De aceea se si vorbeste despre pacatele cu gandul. Gandul rau nu este socotit pacat, ci doar invoirea cu el. Nu te poti opune vantului sa bata. Gandurile vor continua sa vina. Important este daca le accepti sau nu.

Romanul are o vorba: “Pestele de la cap se impute”! Si Mantuitorul Hristos punea accentul pe gandire, demontand de multe ori multe mentalitati gresite a conationalilor Sai. Iisus a zis spre exemplu: “Ati auzit ca s-a zis celor dedemult: Sa nu savarsesti adulter! Eu insa va zic voua: cel ce se uita la femeia altuia poftindu-o, a si savarsit adulter cu ea in inima lui”! Iata ca pacatul ia nastere mai intai in minte, apoi daca e acceptat ajunge sa fie iubit (ajunge in inima) ulterior urmand sa fie pus in practica sau nu.

Daca acceptam ganduri rele, ne intinam mintea. Daca nu spovedim gandurile rele este ca si cum taiem buruienile dar nu le scoatem si radacinile. Gandurile rele sunt radacinile pacatului!

Prof. Iordachescu Constantin

http://paginadefolos.blogspot.ro/2015/10/lupta-data-de-demoni-prin-ganduri.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite