Maladia provocată de băuturile carbogazoase face ravagii în lume. Șase milioane de francezi suferă de NASH, boala „ficatului gras”

Distribuie!by NASH este o boală nouă. Și netratabilă! Boala „ficatului gras”, în termeni medicali – steatohepatita nonalcoolică, reprezintă o inflamație cauzată de acumularea grăsimilor în ficat. Ea poate determina afectarea hepatică ce se agravează în timp. Șase milioane de francezi suferă de maladiia NASH, informează Le Parisien. Cauza acestei boli […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
NASH este o boală nouă. Și netratabilă! Boala „ficatului gras”, în termeni medicali – steatohepatita nonalcoolică, reprezintă o inflamație cauzată de acumularea grăsimilor în ficat. Ea poate determina afectarea hepatică ce se agravează în timp.
Șase milioane de francezi suferă de maladiia NASH, informează Le Parisien. Cauza acestei boli este stilul de viață al oamenilor.
NASH este o boală tăcută ce se dezvoltă lent, fără nici un simptom. Și totuși, ea a provocat o îngrijorare profundă în rândul medicilor din Franța, acolo unde numărul pacienților ce suferă de boala „ficatului gras” e în continuă creștere. Între 25 și 30% din populație ar putea fi afectată. Statisticile „cu siguranță subestimează”, avertizează Raluca Païs, hepatolog la Spitalul Pitie-Salpetriere (AP-HP) din Paris.
Sedentarismul, diabetul, junk-food-ul, obezitatea… De-a lungul anilor, ficatul este sugrumat de grăsimea pe care nu mai are capacitatea să o transforme. Mai târziu, unii pacienți dezvolta NASH. Ficatul este inflamat, apar leziuni hepatice. Șase milioane francezi ar fi afectați, adică 12% din populație. Atunci când se instalează semnele de oboseală, este de multe ori prea târziu. Și doar o biopsie, prelevarea unei mici porțiuni a organului, mai face posibilă diagnosticarea.
Ȋn Franța, un comitet științific și GENFIT, una dintre cele mai mari companii europene din biotehnologie, au creat fondul „The Nash Education Program”. 1,9 milioane de euro sunt alocate proiectului, pentru educarea publicului și a personalului medical în lupta împotriva acestei „epidemii tăcute”.
Cifrele sunt alarmante: 5% dintre pacienți cu NASH ajung să dezvolte, în cele din urmă, cancer la ficat. Experții se așteaptă ca în 2020, aceasta maladie să devină principala cauza a transplantului de ficat în Franța, înaintea hepatitei C.
Este alcoolul implicat? Deloc. Mitul că ciroza e o consecință doar a consumului excesiv de alcool s-a prăbușit. „Este o patologie care culpabilizează pacienții, deoarece medicii, care nu sunt întotdeauna bine informați, spun: «această persoană a băut»”, declară Jean-François Mouney, președintele GENFIT. Compania lui testează acum un medicament. Pentru că, deocamdată, nu există niciun tratament pentru NASH.
Confruntându-se cu creșterea progresivă a numărului de pacienți afectați, din ce în ce mai multe companii din domeniul biotehnologiei caută azi un remediu. „Acum cinci ani, erau trei implicate în acest subiect, acum sunt o sută.”
Este dificil de tratat această boală multifactorială, care arată precum un soi de cocktail fatal. Ea este, în primul rând, o consecință a obezității. Potrivit Institutului Național de Sănătate și Cercetare Medicală (INSERM) și Spitalul Georges Pompidou din Paris, circa un bărbat din doi și o femeie din trei sunt supraponderali. Prea multă grăsime, zahăr, băuturi carbogazoase… „Acesta este motivul pentru care noi am denumit NASH – boala băuturilor carbogazoase”, precizează Jean-François Mouney. Sedentarismul este, de asemenea, un factor cheie.
Trebuie să sensibilizăm medicii, să alertăm opinia publică, scriu jurnaliștii de la Le Parisien. Mai ales că 20% din decesele celor cu NASH au drept cauză complicațiile cardiovasculare. Cum se poate lupta împotriva acestei maladii? „Trebuie să îmbunătățim screening-ul. Cu această nouă dotare, finanțată prin fondul «The Nash Education Program», dorim să depistăm diagnosticul mai simplu și mai puțin invaziv decât printr-o biopsie”, explică profesorul Bertrand Cariou, diabetolog și membru în comitetul științific, responsabil cu creșterea cunoașterii acestei maladii în rândul profesioniștilor. „Nu avem de ales. Această epidemie, deja în creștere, riscă să explodeze în cincisprezece, douăzeci de ani.Este o cursă contra cronometru.”
Și americanii au descoperit nocivitatea acestor sucuri
Băuturile carbogazoase afectează ficatul la fel de mult ca alcoolul, iar persoanele care beau mai mult de un suc acidulat pe zi vor avea probleme cu ficatul. Acesta este rezultatul unui studiu realizat la Universitatea Tufts (Boston, USA) în iunie 2015.
La cercetare au participat 2.364 de persoane, de vârstă medie, iar analizele efectuate au arătat că cei care consumaseră mai mult de o băutură carbogazoasă pe zi aveau „ficatul gras”.
Dr. Jiantao Ma, cel care a condus studiul, a explicat: „Studiul nostru se adaugă unui număr crescut de cercetări care sugerează că băuturile îndulcite pot cauza NASH și alte boli cronice, inclusiv diabetul si bolile cardiovasculare”.
Dr. Nicola McKeown, co-autor studiului, a adăugat că „deși există mai multe cercetări ce urmează să fie făcute, un lucru este cert: băuturile îndulcite sunt o sursă de calorii goale, iar oamenii trebuie să fie conștienți de cât de mult consumă, rezervându-și poate acest obicei doar pentru ocaziile speciale”.
Ȋn România, nimeni nu pomenește nimic despre nocivitatea acestor sucuri. Fiecare român consuma, anual, aproape 60 litri de băuturi carbogazoase. Progamele tv sunt pline de reclame în care ni se recomandă să bem aceste sucuri, oricând, oricât, pe post de apă. Și nimeni nu le vorbește oamenilor despre riscurile la care își expun sănătatea!
Există o multitudine de înlocuitori pentru băuturile carbogazoase, ce nu pun sănătatea în pericol: apa, sucul din fructe (100% natural), ceaiul, laptele, ș.a.m.d..
http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Maladia-provocata-de-bauturile-carbogazoase-face-ravagii-in-lume.-Sase-milioane-de-francezi-sufera-de-NASH-boala-„ficatului-gras-141756

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Adrian Sârbu mi-a zis că NU va plăti nicio taxă, pentru că el nu plătește nicăieri în România taxe". Dezvăluiri despre practicile mogulului media: Mi-a zis că sunt cel mai mare dușman al lui și va avea grijă să mă aranjeze
A baut suc de morcovi timp de 8 luni si S-A VINDECAT DE O BOALA GRAVA. Uite cum sa il bei si tu
SI TOTUSI, CE JOCURI FACE PRINTUL CHARLES IN PADURILE DIN ROMANIA?
Preşedintele preferă luxul şi spaţiile mari
Prezentatoarea Magda Vasiliu: „Imi iubesc tara. N avem practic nimic. Nimic. Mall – uri, catedrala, si beculete de Craciun…. Dupa 100 de ani Romania e cea mai saraca tara europeana, fara autostrazi, fara spitale, cu o rata record a violentei in familie, pentru ca Romania nu mai are educatie…Asa ca azi sunt trista. Am o strangere de inima gandindu ma la …”
De ce bea regina Elisabeta a Angliei doar vin romanesc, sau sange romanesc? Motivul este uimitor!
Trebuie sa aflati si sa raspanditi odata ADEVARUL: Cat de escroci au fost Iohannis, soacra si sotia| NU VETI AFLA DE LA STIRI ASA CEVA!
Păcatele părinţilor care se transmit copiilor. Cum se rupe acest mecanism care pare un blestem?
AZI ÎI SPUNEM „LA MULȚI ANI” CELUI MAI FRUMOS DRUM DIN LUME! De la Ceausescu incoace nu s-a mai facut NIMIC similar
Hidoşenia masonică
Un copil de doar 8 ani, a reușit să câștige 13.000 de lire sterline pe lună vânzând ouă. In timp ce oameni maturi se chinuie la multinationale, unii copii se intorc la agricultura
In era IOHANESCIANA si CIOLOSIANA:|O mare actrita disperata: Mor de foame, n-am nici bani de pâine
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite