Manifestul unui tanar actor:MERGETI LA VOT- anulati-l sau votati pe cineva nou, nu va mai vindeti voturile pe o sticla de ULEI

Distribuie!by loading... Am vazut ca in ultimul timp circula un citat de-al lui Mark Twain ca daca lumea ar putea sa schimbe cu adevarat ceva nu ar mai fi lasata sa voteze. Nimic mai fals, caci Mark Twain fiind mason trebuia sa incurajeze de atunci lumea sa nu voteze ca […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
loading...

Am vazut ca in ultimul timp circula un citat de-al lui Mark Twain ca daca lumea ar putea sa schimbe cu adevarat ceva nu ar mai fi lasata sa voteze. Nimic mai fals, caci Mark Twain fiind mason trebuia sa incurajeze de atunci lumea sa nu voteze ca sa poata elita sa fure voturile si sa ajunga mai usor la putere.

Pe de alta parte exista doua variante acum si este ultima noastra sansa  de a mai schimba ceva, atat tinerii cat si batranii. Ori nu mai votati pe cei care au fost sau cei din partidele masonice care ne conduc de 24 de ani, adica USL, PDL, PNL, PMP Miscarea Populara ( Udrea- Basescu),  votati pe cineva nou are nu a mai fost sau nu a apartinut vreunui partid care a fost la conducere, sau ANULATI-VA VOTUL. Nu uitati ca faptul neprezentarii la vot da sanse minoritatilor sa prinda puteri, deoarece ei se prezinta constiincios la vot si poporul roman nu.

Iata ce ne indeamna tinerii talentati din Romania, care nu mai suporta ca datorita faptului ca lumea este pasiva si indiferenta, trebuie sa sufere o natiune intreaga.

”Românii s-au obişnuit să fie călcaţi în picioare şi atunci îşi spun că nu se mai ridică pentru că s-au ridicat de o mie de ori şi nu au reuşit nimic. Du-te, votează, anulează-ţi votul, scrie pe buletin un mesaj, dar fă ceva! Nu sta degeaba!”. Este îndemnul lui Cosmin Dominte, un tânăr de 29 de ani care le cere conaţionalilor săi un singur lucru – să aibă o reacţie, să fie oameni ai Cetăţii, să se implice, să nu mai stea nepăsători. Are de partea lui verbul şi îl foloseşte în versuri şi în muzică, pentru că după ce dă viaţă personajelor pe scândura de la teatru ori pe micul şi marele ecran, Dominte compune şi cântă rap, sub nickname-ul de Jazz 8. Cu versuri bine frazate, artistul dă trezirea din amorţeală naţiei sale. “Să conştientizeze ce se întâmplă şi să schimbe ceva. Să nu uite românii că au super-puteri, iar votul este una dintre ele”, spune – pentru Gândul – Cosmin Dominte, care-şi doreşte să nu mai visăm la salvatorii providenţiali, ci să ne amintim un adevăr simplu: “Puterea este în noi”.

Cosmin Dominte are 29 de ani, s-a născut şi a copilărit în Galaţi, dar a venit în Bucureşti, unde a absolvit Universitatea Naţionala de Artă Teatrală si Cinematrografică (UNATC). Nu câştigă mulţi bani din actorie, dar spune că pasiunea pentru ceea ce face contează mai mult decât banii: ”Nu ar trebui să ai ca scop banul. Succesul este rezultatul faptului că eşti foarte bun la ceea ce faci. În România mulţi se întreabă ce să facă ca să câştige cât mai mulţi bani. Şi eu am făcut asta, dar mi-am dat seama că nu e normal şi că ar fi mult mai ok să fiu împăcat eu cu mine ca să pot dormi noapte bine, să pot pune capul pe pernă zâmbind”.

Manifestul unei generaţii

“Îmi place arta în sine, sub orice formă”, spune Cosmin Dominte şi dacă îi ştii CV-ul îi înţelegi şi versatilitatea. Joacă pe scenă, pe marele ecran, apare în reclame, cântă şi compune. Muzică şi versuri, adesea îmbinate, iar mesajul social este mereu prezent. Pentru că, spunea el într-un interviu, textele îi sunt oglinda societăţii şi a vremurilor pe care le trăieşte.

loading...

A ales să rămână în România şi dacă îl întrebi de ce a făcut-o răspunde cu o sinceritate dezarmantă: ”Sincer să fiu, nu ştiu ce m-a oprit. Până la urmă, mă gândesc că dacă pleacă toţi din ţară, unde se va ajunge? Dacă facem toţi asta, e chiar păcat”, spune. Un motiv pentru a rămâne? Îi place România în felul ei, chiar dacă, spune el, ”trebuie să sapi foarte adânc după oameni frumoşi şi interesanţi”.

 

Şi fie că e vorba despre an electoral, fie că este vorba despre viaţa normală, Dominte îi sfătuieşte pe români să nu mai stea deoparte, să nu se mai lase călcaţi în picioare. Şi dacă au o opinie, atunci s-o exprime. Valabil şi pentru mersul la vot.

”Să gândească. Să conştientizeze. Pentru ei şi atât. Şi dacă ei vor face asta, clar o să iasă şi la vot pentru că o să înţelegi că nu e bine să rămâi aşa”. Este un mesaj simplu, dar care, pus în aplicare, ajută România să se trezească, spune.

Cosmin Dominte va merge la vot în noiembrie, să-şi aleagă preşedintele: ”Nu vreau ca votul meu să fie furat sau să voteze altcineva în locul meu”.

În viziunea lui, românii nu au o scuză pentru absenteism, deşi de multe ori le-au fost înşelate aşteptările. ”Nu mai au tragere de inimă, s-au obişnuit să fie puşi la pământ şi atunci îşi spun că nu se mai ridică pentru că s-au ridicat de o mie de ori şi nu au reuşit nimic”, este explicaţia pe care Cosmin o găseşte pentru conaţionalii săi.  Dar ştie şi spune că statul acasă, non-acţiunea, nu reprezintă o soluţie. Fie că ai o opţiune clară, fie că vrei să-ţi anulezi votul, nu sta acasă în ziua alegerilor şi mergi la vot, este mesajul lui pentru toţi românii.

”Indiferent ce decizie vei lua, măcar iei o decizie. Nu e bine să stăm pasivi. Du-te, votează, anulează-ţi votul, scrie pe buletin un mesaj, dar fă ceva! Nu sta degeaba! Ai opinie, du-te şi exprim-o!”, îşi îndeamnă Cosmin compatrioţii. Ştie că mulţi dintre ei cedează în faţa mitei electorale, aşa că spune că deja eternele sticle cu ulei sau pungi cu făină să nu încline în cumpărarea unui vot. E mai importantă propria raţiune, afirmă artistul care-şi exprimă crezul social în versurile unei piese – Super Puteri. 

”Important e să ştii. Dacă nu ştii, măcar să-ţi doreşti să ştii. Că dacă stai pasiv şi zici că nu te interesează şi alte 19 milioane de oameni fac la fel, atunci va fi o varză generală. Nimeni nu conştientizează consecinţele reale. Toţi se întreabă de ce politicienii fură mereu voturi. Păi du-te la vot, ca să nu ţi-l mai fure!”, mai spune Cosmin Dominte.

În după amiaza asta avea spectacol, aşa cum are de câteva ori pe săptămână la teatrele particulare din Capitală. Nu ştie ce va juca peste o lună, ce scenariu de film va primi peste două, nu ştie unde va fi peste un an pe vremea asta, dar ştie sigur un lucru: că pe 2 noimebrie 2014 va merge la vot. “Super eroii suntem noi”, spune Dominte şi ascultându-l simţi că poţi schimba şi tu România.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Puppe.ro

Puppe.ro