Masonii, Schweighofer si Iohannis prefera lemnul, lemnul si concediile, templele masonice si megamoscheea

Distribuie!by Pe baza unei investigații care a durat doi ani, compania austriacă Holzindustrie Schweighofer este acuzată că distruge pădurile virgine din România, cele mai vaste de pe continentul european. Un articol pe această temă a fost publicat, miercuri, în ziarul britanic The Guardian, sub titlul “O importantă firmă austriacă e acuzată […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Pe baza unei investigații care a durat doi ani, compania austriacă Holzindustrie Schweighofer este acuzată că distruge pădurile virgine din România, cele mai vaste de pe continentul european. Un articol pe această temă a fost publicat, miercuri, în ziarul britanic The Guardian, sub titlul “O importantă firmă austriacă e acuzată de defrișări ilegale în România”.

Holzindustrie Schweighofer livrează semifabricate din lemn (cum ar fi scândura) pentru companii sau magazine de construcții din toată Europa. Acestea funcționează în România, Austria, Cehia, Italia și Franța. Printre clienții Holzindustrie Schweighofer s-ar număra, potrivit The Guardian, filiala din România a companiei italiene ENEL, care a cumpărat certificate verzi, compania Bricostore, precum și comerciantul SPAR din Austria.


Reprezentanți ai ENEL au declarat pentru The Guardian că ENEL a cumpărat de la Schweighofer certificate verzi pentru o fabrică de biomasă, dar nu a cumpărat nicio cantitate de lemn de la firma austriacă.

La rândul lui, un purtător de cuvânt al SPAR a precizat că “noi am prezentat celor de la Schweighofer această problemă și avem un contract scris pe baza căruia ei ne livrează lemn din surse legale. Pentru a ne asigura de asta, noi am testat lemnul cu ajutorul unei agenții de asigurare a calității, care ne-a garantat că lemnul achiziționat deține standardul FSC. Este un standard internațional în care noi avem încredere”.


Citește și:  Președintele Iohannis a promulgat Codul Silvic

Ancheta privitoare la Holzindustrie Schweighofer a fost realizată de o organizație neguvernamentală din SUA, denumită Environmental Investigation Agency (EIA).

Activiștii de mediu americani afirmă că dețin înregistrări ale unor convorbiri purtate cu “oficiali” ai firmei austriece, care se declarau dispuși să cumpere bușteni tăiați ilegal.

Potențialii vânzători erau colaboratori, sub acoperire, ai EIA. Aceștia au filmat și bușteni nemarcați, depozitați la un sediu al Holzindustrie Schweighofer. Lipsa marcajelor confirmă că firma austriacă  încalcă legislația românească, menționează The Guardian.

Potrivit acestui articol, firma austriacă este cel mai important producător de semifabricate din lemn de rășinoase din România, procesând 40 la sută din producția anuală de lemn a României.

loading...

Pe de altă parte, pe ansamblu, aproximativ jumătate din defrișările executate în România sunt ilegale, afirmă organizația americană EIA. Această informație se bazează pe date oferite atât de organizații de mediu din România, cât și de autoritățile de la București. Autorii infracțiunilor rămân de obicei neidentificați, dar cea mai mare parte a lemnului obținut prin aceste procedee ajunge în “lanțul de aprovizionare” al firmei austriece, susține articolul jurnaliștilor britanici.

În urma defrișărilor, România a pierdut, în ultimii 10 ani, chiar 280.000 de hectare din pădurile sale virgine, cele mai vaste din Europa, notează The Guardian.

Undeva în nordul României, activiștii de la EIA au filmat bușteni nemarcați, aflați într-un camion care a ieșit dintr-o pădure aflată în litigiu (între statul român și fostul proprietar, dinainte de instaurarea comunismului). Camionul cu lemne a fost urmărit de colaboratorii EIA până ce a intrat într-un depozit ce purta însemnele firmei Holzindustrie Schweighofer, susține The Guardian. În acel punct, buștenii ar fi fost transferați în vagoane de tren.

Marcarea este singurul procedeu care atestă că arborii au fost tăiați legal și este obligatorie, conform legislației române, pentru orice trunchi de copac de peste 20 de centimetri diametru.

Potrivit EIA, oficiali guvernamentali români au declarat că au suspiciuni asupra fabricii de cherestea de la Sebeș, care aparține Schweighofer, și unde s-a descoperit materie primă cu volumul de 1.455,1 metri cubi, “care nu este bazată pe documente legale de origine”.

“Doar atunci când lumea va refuza să mai cumpere lemn obținut ilegal, unul dintre cei mai răi și mai puternici actori va fi alungat din inima Europei”, a declarat Alexander von Bismark, director executiv al EIA.

Ziarul The Guardian prezintă și răspunsul Holzindustrie Schweighofer la întrebările activiștilor de mediu. Compania austriacă susține că nu a acceptat niciodată lemn tăiat ilegal și că nu permite intrarea în depozitele sale de bușteni nemarcați.

http://www.romanialibera.ro/special/dezvaluiri/the-guardian–austriecii-de-la-holzindustrie-schweighofer-sunt-acuzati-ca-distrug-padurile-virgine-ale-romaniei-397140

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Dezvăluirile INCREDIBILE ale unui mason BILDERBERG despre RĂUL ce ne aşteaptă în curând
Americanii au masacrat zeci de mii și au mințit o lume întreagă! Cum putea fi evitat războiul nuclear
DUMNEZEU e sadit in structura omului spiritual
Mesaj pentru trupa Taxi: Dumnezeu nu preferă lemnul! Lemnul îl preferă nemții și austriecii, în special pe cel tăiat din România
Traseul lui Ion Iliescu: copilul neiubit din mahalaua lăutarilor din Olteniţa, comunistul fericit de la Moscova şi păpuşarul jocurilor politice de după '89
În semn de protest, mai mulți români au adus cruci pe locul unde ar trebui să se construiască moscheea din București
România Va Deveni Tabăra De Refugiați A Europei | Austria si-a pus armata la granite, romanii cum nu au armata vor fi calcati in picioare de emigranti
Lupta mea este fără precedent in România. RUŞINE! Astăzi dați turcilor, drept cadou o bucățica chiar din PĂMÂNTURILE BRANCOVENILOR
Lupta impotriva Ciobanilor : LEGÂND ÎMBOLNĂVIRILE BEBELUȘILOR DE "BRÂNZĂ" ci nu de Vaccinuri, GUVERNUL SOROȘ A REUȘIT SĂ DISTRUGĂ EXPORTUL DE BRÂNZĂ AL ROMÂNIEI. Comisia Europeană a emis o alertă privind INTERZICEREA brânzei de oaie provenind din România
Inca un esesc al DEMOCRATIEI: Se inchide cea mai cunoscuta companie romaneasca AVICOLA CREVEDIA | asta inseamna fabrici straine si supermarketuri straine- ruinarea intreprinderilor romanesti!!!!
Sibiu: Într-o casă a lui Iohannis, IT-iștii lui Soros vor sa decredibilizeze orice sursa de pe Facebook care nu spune bine despre ei, numindu-le sitiri FALSE
Un bărbat a câştigat dreptul de a purta coarne în poza pentru permisul auto
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite