Mecanică Fină va relansa celebrul ceas românesc Orex

Distribuie!by Proprietarul companiei Mecanică Fină, Mollo Sergio, a fost împuternicit de către Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor să înfiinţeze o societate care să se ocupe cu relansarea celebrei mărci de ceasuri Orex. Conform hotărârii AGEA, Mecanică Fină va deţine minimum 50% din capitalul social al viitoarei firme. Mollo Sergio va […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Proprietarul companiei Mecanică Fină, Mollo Sergio, a fost împuternicit de către Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor să înfiinţeze o societate care să se ocupe cu relansarea celebrei mărci de ceasuri Orex. Conform hotărârii AGEA, Mecanică Fină va deţine minimum 50% din capitalul social al viitoarei firme. Mollo Sergio va avea puteri depline să decidă cu privire la: denumirea societăţii şi, eventual, stabilirea emblemei, stabilirea formei juridice, stabilirea sediului social şi a duratei societălii, stabilirea obiectului de activitate al societăţii precizarea domeniului şi a activităţii principale, evaluarea mărcii Orex în vederea eventualei includeri în structura capitalului social sau a vânzării ei la valoarea evaluată ori cesionării ei cu titlu gratuit către noua societate constuită, atragerea, selectarea şi stabilirea asociaţilor etc. De asemenea, Mollo Sergi este împuternicit cu puteri depline pentru

semnarea tuturor documentelor necesare în vederea cesionării mărcii Orex în favoarea noii societăţi, se spune în hotărârea AGEA remisă Bursei de Valori Bucureşti.


Mecanică Fină Bucureşti este deţinută în proporţie de peste 91% de S.C. MOL INVEST S.A. din Bucureşti, care aparţine lui Mollo Sergio. Patronul italian mai controlează alte două filiale ale Mecanică Fină.

loading...

Marca Orex (numele vine de la ORa EXactă) s-a comercializat după 1979, un an după ce România a devenit pentru prima oară producător de ceasuri de mână. Iniţial s-a ales ca loc de fabricaţie întreprinderea Victoria din Arad, dar s-a renunţat la idee, în favoarea Mecanicii Fine de lângă Obor. Un articol din “Scânteia”, datat 6 decembrie 1979, şi citat de EVZ aminteşte de primele ceasuri de mână româneşti. “Trecând prin halele de strungărie sau calibre, prin atelierele de montaj sau orologie, în mod involuntar eşti îndemnat să îi compari pe oamenii muncii de la Întreprinderea de mecanică fină – Bucureşti cu nişte adevăraţi bijutieri. Un argument este şi acela că, numai cu cîteva zile înainte de Congresul al XII-lea al partidului, pe banda de montaj au ieşit primele ceasuri electronice de mână fabricate în ţara noastră”, scria în “Scânteia”.


Ca mecanisme pentru ceasuri, au fost vizaţi urmatorii producători: Sandoz (Elveţia), Lanco (Elveţia) şi Ruhla (Germania). Însă toate aceste variante erau destul de scumpe, iar Orex ar fi costat mult. S-a ales Sea Gull din China, datorită preţului mic, pentru că Orex a fost gândit ca un ceas ieftin, accesibil clasei de rând, scrie www.watchexpert.ro. În perioada de după 1990 s-a încercat “resuscitarea” societăţii prin schimbarea calibrelor chinezeşti cu unele ruseşti produse de Second Watch Factory – Slava URSS. Afacerea s-a stins din cauza scăderii popularităţii brandului.

http://www.cotidianul.ro/mecanica-fina-va-relansa-celebrul-ceas-romanesc-orex-266259/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Tăblița antică babiloniană arată cum a fost construită Arca lui Noe
EXEMPLU DE URMAT: 41 de calugarite au refuzat CARDUL DE SANATATE
Vaccinurile pot fi o cauză a sindromului morţii subite a sugarului
DOVEZI VIDEO: Obisnuitii clubului Colectiv CHIAR SE INCHINAU LUI SATANA. Scurt cuvant catre parintii de adolescenti rockeri
George Copos și Camelia Voiculescu au scăpat de închisoare | Cei doi au fost ACHITAȚI DEFINITIV va convine?
Ministerul Educației: Vaccinurile NU sunt obligatorii pentru înscrierea copiilor la școli și grădinițe. VEZI documentul
FUNAR: Circ macabru și doliu național cu o falsă regină, fără cetățenie română
Cum a fost ultima zi din viața primei victime a Revoluției (din București)
Vigilant Citizen: „Katy Perry a câștigat procesul cu două călugărițe catolice și va cumpăra fosta lor mănăstire, împotriva voinței lor, pentru a efectua ritualuri oculte”
Kevin Sorbo, actorul care nu se teme să-și strige credința: Hollywood-ul te desființează dacă îndrăznești să spui că ești creștin. Creștinii sunt demonizați, deși nu ei decapitează copii și aruncă în aer biserici și autobuze pline cu oameni!
Noile vaccinuri IGT vor putea modifica genetic specia umană: Noile vaccinuri vor altera în mod permanent ADN-ul uman. Nimeni nu va mai şti exact decât producătorii lor ce anume vor modifica vaccinurile în ADN-ul fiecărei persoane.
INVAZIA imigranților: Musulmanii IAU CU ASALT frontierele României | Autoritățile de frontieră recunosc că lucrează cu tehnică depășită
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite