Medicina tradițională chineză a câștigat în cele din urmă premiul Nobel

Distribuie!by Cel mai prestigios premiu al anului în medicină a fost acordat doamnei Youyou Tu, cea care a descoperit puternicul medicament împotriva efectelor malariei, artemisinin. La ceremonia de înmânare a trofeului, Comitetul Premiului Nobel a recunoscut rolul extraordinar pe care cunoștințele transmise încă din antichitate prin metode tradiționale le pot […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cel mai prestigios premiu al anului în medicină a fost acordat doamnei Youyou Tu, cea care a descoperit puternicul medicament împotriva efectelor malariei, artemisinin. La ceremonia de înmânare a trofeului, Comitetul Premiului Nobel a recunoscut rolul extraordinar pe care cunoștințele transmise încă din antichitate prin metode tradiționale le pot juca în lumea modernă.

Dar povestea ei extraordinară, care a început în timpul războiului din Vietnam, arată și limitele Medicinei Tradiționale.


În timpul războiului, nord-vietnamezii nu au fost nevoiți doar să lupte cu forțele americane, au trebuit să depună eforturi de a elimina efectele malariei. Parazitul care a cauza boala a dezvoltat rezistență la chloroquine, un medicament frecvent utilizat ca tratament. Așadar, disperați, vietnamezii au apelat la liderul Chinei, Mao Zedong, pentru a cere ajutor.

Răspunsul lui Mao a constat în transformarea căutării unui nou medicament împotriva malariei într-un proiect militar. În curând, mai mult de 500 de oameni de știință s-au implicat în proiect. Pe parcursul acestuia au fost examinate aproximativ 40.000 de substanțe chimice cunoscute pentru a găsi un medicament împotriva cumplitei boli. Ceilalți au recurs la literatura existentă despre medicina tradițională și au trimis cercetători pe teren pentru a găsi „remedii secrete” în satele din China.


Cei care au analizat literatura medicinei tradiționale au reușit în cele din urmă, dar nu le-a fost ușor.

Primul rezultat al succesului a apărut atunci când un vechi text a relevat o metodă de utilizare pelinului dulce chinezesc Qinghao pentru extragerea substanței artemisinin. După cinci ani, în 1972, Tu a găsit o metodă de a extrage cu succes medicamentul din plantă. Dar în perioada Revoluției Culturale din China studiile clinice nu a putut fi efectuate.

Echipa lui Tu s-a oferit voluntar să fie printre primii pacienți care să verifice siguranța medicamentului, și abia apoi li s-a permis să efectueze studiile corespunzătoare. Dar imediat ce războiul din Vietnam sa încheiat, proiectul a fost desființat. Chiar dacă Tu a reușit să publice rezultatele ei pe scară largă în anii 1980, cercetarea legată de un medicament împotriva malariei a stagnat.

loading...

A fost nevoie de aproape 30 de ani pentru ca Organizația Mondială a Sănătății să aprobe medicamentul. Motivele pentru întârziere nu sunt clare, dar au fost probabil cauzate de o combinație de instabilitate politică, lipsa de brevete pe care companiile farmaceutice să le urmărească pentru a investi în dezvoltare și cercetare, și faptul că malaria afectează în mare parte doar pe cei săraci.

Deși a durat mult timp, metoda lui Tu a arătat altor cercetători chinezi cum să valorifice cunoștințele vechi ascunse în tratate antice de medicină tradițională chineză și transmise adesea, mai mult oral. Succesul Chinei este extraordinar, având în vedere eforturile eșuate ale Indiei de a transforma medicina tradițională atât de mult-prețuită în terapii utile pe scară largă. În timp ce substanțele chimice provenite din plante care cresc numai în China, cum ar fi: huperzine A (tratează disfuncțiile memoriei ) și paeoniflorin (tratează bolile cardiovasculare) au trecut cu succes studiile clinice riguroase și sunt gata de a fi date în consum în curând, nici unul dintre medicamente ayurvedice din India nu au ajuns la acest stadiu.

Povestea artemisinin-ului este una în care Tu și colegii ei au reușit să se unească cunoștințele de medicină tradițională chineză cu rigorile medicinei moderne.

Sursa: QZ

http://www.daoism.ro/medicina-traditionala-chineza-a-castigat-in-cele-din-urma-premiul-nobel/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

E MAI RAU DECAT CREDETI. Unde ajung copiii rapiti de sistem? NORVEGIA e doar un VARF DE ICEBERG … EDIFICATOR: Senatoarea Nancy Smith Schaefer A FOST SINUCISA dupa ce si-a publicat raportul „The Corrupt Business of Child Protective Services”
Cancerul paraseste trupul la chemarea numelui lui IISUS- dovezi radiografii
CERCETATORII SUNT SOCATI: LAPTELE ESTE IN STRANSA LEGATURA CU APARITIA CANCERULUI
Cum a reușit un tânăr din Ardeal să pună pe picioare o afacere prosperă cu LEGUME, cu propriile forțe – FOTO
Importam paine congelata din Germania, media lunara este cu un kg mai putin decat in 1989
Ce se intampla cu majoritatea oamenilor care planteaza un nuc, multi nu apuca sa mai traiasca 5 ani
Strategii de supraviețuire în timpul ocupației germane: pâine pe cartelă, zahărul, carnea, ouale, laptele, rarități!
Barbara Deppert Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa: România e singura țară din Europa care își are scrisă istoria în propriul ei aur!!!
ANDREEA RĂDUCAN a cunoscut succesul olimpic dupa '89, e important de inteles ca (pe langa peseverenta si munca uriasa depusa de ea), sistemul care a propulsat-o printre primele gimnaste ale lumii - a fost construit integral in perioada comunista. 'Olimpiada romanilor', DACIADA a fost pepiniera pentru majoritatea sportivilor romani de succes din acea perioada.
Rockerul care a ucis alti rockeri, avea si sediul exact langa club COLECTIV
Austriecii au Comandat, Iohannis a Executat. Iohannis a întors în Parlament legea care impunea multinaționalelor un impozit mai mare din venituri pentru prețurile de peste 85 lei/MWh la gaze. LEGEA PROTEJA POPULAȚIA ROMÂNIEI
Pe Raed Arafat il asteapta 100.000 de Euro in Germania daca poate dovedi existenta virusului rujeolic| Curtea Suprema din Germania: virusul rujeolic nu exista, vaccinarea s-a facut din motive sinistre
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite