Minune: Cum au descoperit in 1947 niste beduini Cartea lui Isaia intr-o pestera greu accesibila

Distribuie!by În vara lui 1947, o pură întâmplare a condus la descoperirea celor mai vechi texte biblice de până acum. Printre scrieri pe piele și papirus, pe care niște beduini păstori le-au descoperit pe malul Mării Moarte într-o peșteră din Wadi Qumran, s-a găsit un sul de piele lung de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În vara lui 1947, o pură întâmplare a condus la descoperirea celor mai vechi texte biblice de până acum. Printre scrieri pe piele și papirus, pe care niște beduini păstori le-au descoperit pe malul Mării Moarte într-o peșteră din Wadi Qumran, s-a găsit un sul de piele lung de șapte metri care conținea textul originar complet al Cărții lui Isaia în ebraică. Examinarea documentului de către experți a arătat că textul lui Isaia a fost scris fără îndoială în jurul anului 100 î.Hr.

Un tânăr păstor beduin, în primăvara anului 1947, a pornit în căutarea unei oi rătăcite. Se cațără pe mai multe creste sălbatice, locuri care au adăpost pentru asceți și membrii ai sectelor, când vede în peretele de stâncă de la Wadi Qumran o crăpătură întunecată.. A aruncat o piatră și în locul clicului ușor pe care-l aștepta, aude niște bufnituri. Fuge speriat și revine cu încă doi păstori și cu mare greutate s-au strecurat în grotă.


În peșteră au găsit vase de lut iar în interiorul lor suluri scrise, friabile, din piele veche de când lumea și din papirus, învelite în pânză. Supărați, le aruncă cu dispreț, pe unele le calcă în picioare, apoi , deodată, simt că ar putea fi, totuși o afacere. Pentru orice eventualitate iau cu ei unele dintre cele mai bine păstrate suluri, pentru a le transforma, poate, în bani. Sunt duse, ca marfă de contrabandă, la Bethlehem, și ajung de pe piața neagră în mâinile negustorilor de antichități. Colecționarii evrei și arabi cumpără câteva bucăți, o legătură de patru suluri intră, pentru o mână de monede, în posesia arhiepiscopului din Ierusalim.

Arhiepiscopul nu bănuiește ce comoară de preț a căpătat, până când câțiva experți ai American School of Oriental Research fac o vizită mănăstirii siriene Sf Marcu, unde sunt păstrate documentele. Printre ele se află un sul de șapte metri cu textul integral al Cărții lui Isaia în limba ebraică.


loading...

Între experți izbucnește o puternică dispută privitoare la vârsta și autenticitatea documentelor. Este propusă o metodă inedită pentru a stabili adevărul, respectiv s-a apelat la specialiști în fizică nucleară, care tocmai începuseră să determine vârsta substanțelor organice cu ajutorul tuburilor Geiger.

Profesorul Libby este însărcinat cu examinarea. Acesta ia bucăți din pânza în care a fost înfășurat sulul, le arde până la carbonizare, introduce cenușa într-o baterie de tuburi Geiger și ajunge la un rezultat uluitor. Pânza este din in cules pe vremea lui Isus. Senzațional este faptul că, cel mai vechi text al Bibliei ebraice, datează abia din secolele al IX lea – al X lea, iar șaizecișișase de capitole din Cartea proorocului din Biblie sunt identice cu cele ale lui Isaia de pe sul. Iata deci ca ori de cate ori diavolul lucreaza in a ascunde evidentele Bibliei, ea apare miraculos de pe undeva, de aceea nimeni nu a putut umbla la textul biblic si la structura cartii, aceasta continand acel cod UCCOO, care nu poate fi schimbat.

http://www.efemeride.ro/adevaruri-ascunse-cartea-lui-isaia-sursa-de-inspiratie-pentru-biblie

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite