Misterioasa convertire in masa de la islam la ortodoxie in Georgia

Distribuie!by In 1991 / 75 % din minoritatea  adjara din Georgia erau musulmani. Astazi ,75 % dintre ei au deveni crestini ortodocsi. Cum poate fi explicata aceasta convertire unica in lume ? Aceasta intrebare ii stanjeneste pe angajatii Palatului Prezidential , una dintre cele mai mari institutii publice din oras […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

In 1991 / 75 % din minoritatea  adjara din Georgia erau musulmani. Astazi ,75 % dintre ei au deveni crestini ortodocsi. Cum poate fi explicata aceasta convertire unica in lume ?

Aceasta intrebare ii stanjeneste pe angajatii Palatului Prezidential , una dintre cele mai mari institutii publice din oras si sediul Republicii Autonome Adjara si al Consulatului Iranului . Este adevarat ca in aceasta provincie a Georgiei spalata de valurile Marii Negre foarte putini vorbesc engleza. Toate indicatoarele stradale sunt in georgiana si in rusa . Oamenii merg la oara 9 la biserica Sf Nicolae la ora 9:00 , desi nu se slujeste neaparat . Credinciosii barbati, femei( intotdeauna cu capul acoperit) si copii vin si pleaca de la biserica dupa bunul lor plac , dupa ce au sarutat icoanele si si-au facut mai multe cruci in fata lor


Aceste lucru se intampla in fiecare dimineata. Preotul nu prea poate vorbi cu noi deoarce vorbeste doar rusa si georgiana. O sudenta zambitoare care a terminat facultatea in limba lui Shakespeare vine sa ne salveze . Am intrebat-o :

-Cum se face ca majoritatea locuitorilor Republicii Autonome Adjaria in 20 de ani au abandonat credinta islamica si au trecut la ortodoxie ?


Studenta luata pe neasteptate prefera sa se eschiveze rapid .

Adevarul este ca Adjaria a fost cucerita de otomani in sec XVII  si a devenit majoritar musulmana. In 1878 provincia de 3000 km patrati a ajuns parte a Imperiului Rus . In 1991 dupa caderea comunismului si declararea independentei Georgiei Adjara s-a declarat independenta. Pana in 2004 republica „independenta ” a Adjariei a fost condusa de un dictator musulmanul Aslan Abashidze. Intre timp Adjaria cu cei 400.000 de locuitori  s-a reintors la Georgia.

Conform documentelor oficiale din 1991 , 75 % din populatia adjarilor erau musulmani. Acum 75% dintre acestia sunt crestini ortodocsi. Cum se poate explica asta ?

loading...

Intr-un interviu publicat in decembrie 2012 Mitropolitul Dimitri de Batumi ( capitala Adjariei) nepotul lui Ilia al IIlea Patriarhul Georgiei spune ca atunci cand a deevenit preot paroh in 1986 in Batumi era doar o singura biserica ortodoxa .

Mitropolitul de Batumi spune ca adjarii au fost fortati de catre otomani sa treaca la islam desi in inimile lor au ramas crestini . Acesta a spus ca adjarii purtau pe ascuns cruci , vopseau oua de Pasti , si aveau chiar si icoane in case .

Mitropolitul Dimitri a mai spus ca multi preoti provin din familii musulmane, chiar rectorul Seminarului Ortodox este nepotul unui mullah musulman scolit la Istambul . Cum explica mitropolitul aceasta convertire : ” Este voia lui Dumnezeu . Este un miracol al lui Dumnezeu si nu are eplicatii rationale si nu a putu fii prevazut ”

Marea Moschee din Batumi la doar cateva blocuri distanta de biserica Sf Nicolae din port a inceput sa fie mai putin aglomerata decat biserica ortodoxa

 

Sursă: Mysterious Mass Conversion From Islam to Christianity in Georgia · Journey To Orthodoxy

Misterioasa convertire in masa de la islam la ortodoxie in Georgia

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

BOLNAVII din Spitalul CFR Constanța SUFERĂ de FOAME. Răspunsul HALUCINANT al directorului: „Nu avem bani, se duc pe salarii”
PSD il da jos pe Tudose ca nu a fost de acord sa dea Casei Regale palate si milioane de Euro. Sa se afle Isarescu (varul regelui Mihai) in spatele mutarii de sah?
Polonia a stabilit suma pe care vrea să o ceară drept compensații de război Germaniei pentru prejudiciul cauzat de distrugerea orașelor și satelor poloneze,  a infrastructurii economice și industriale, precum și „potențialul demografic pierdut”.
Mesajul dur al lui Dragoș Pătraru pentru toate multinaționalele din România: „Tâmpiților, ia dublați voi salariile! Mama voastră de pomanagii! Asta e culmea tupeului: să te plângi că românii nu mai vor să muncească degeaba!”
Lady Gaga jura pe LUCIFER, d-zeul ei
Noi DEZVĂLUIRI despre TRECUTUL și CONEXIUNILE lui Grindeanu! Te ÎNGROZEȘTI când citești așa ceva!
DESCOPERIRE uimitoare: Copiii se nasc credinciosi
Alimentându-ne doar cu curmale și apă, avem posibilitatea de a supraviețui ani întregi.
Procurorii deschid un caz dosit aproape trei decenii. O mamă speră să-și găsească copilul dispărut din maternitate în anii 90. Mulți copii au fost răpiți la comandă din maternități!
Un nou obiectiv secularist: erotizarea copiilor
Top 10 cei mai toxici adjuvanți din compoziția vaccinurilor
ADEVARUL DESPRE LUMEA IN CARE TRAIM, SPUS DE SPIONUL SNOWDEN: ATACURILE TERORISTE SUNT PRETEXTE ORCHESTRATE DE GUVERNE PENTRU A NE MANIPULA!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite