Moise Guran a creat panică în toată România cu aplicația sa de FAKE NEWS, anunțând un cutremur de 10 grade pe scara Richter

Distribuie!by O alertă falsă a produs panică între urmăritorii aplicației Biziday, ce aparține lui Moise Guran: “Vrancea a detectat un cutremur de 10 grade magnitudine Richter, produs la o adâncime de 10 km.” A fost momentul în care lumea s-a isterizat, dar din fericire a fost vorba doar de o […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

O alertă falsă a produs panică între urmăritorii aplicației Biziday, ce aparține lui Moise Guran: “Vrancea a detectat un cutremur de 10 grade magnitudine Richter, produs la o adâncime de 10 km.”

A fost momentul în care lumea s-a isterizat, dar din fericire a fost vorba doar de o eroare. Moise Guran, care are câteva sute de mii de abonați, a explicat imediat ce alerta a fost trimisă abonaților că “aplicația Biziday a luat-o razna. Investigăm ce se întâmplă. E posibilă o eroare, dar nu exclud și alte posibilități”.


“Ceea ce ați primit nu este o alertă de cutremur ci o Alertă Roșie, cu textul unei Alerte de Cutremur. Asta sugerează că serverul nostru a fost spart. Momentan l-am deconectat și investigăm. Ne cerem scuze și vom reveni de îndată ce voi avea mai multe informații”, a scris ulterior pe Facebook Moise Guran.

Mihai Diaconescu, cercetător științific INFP, a declarat, vineri seară, la România TV, că este “inadmisibil” ca o asemenea alertă să fie răspândită în rândul populației. Aceasta le-a recomandat celor care folosesc aplicația Biziday să o verifice.


“Cei care au această aplicație să o verifice. Este inadmisibil! Nu e o chestie normală să răspândești așa ușor, în rândul populației, ideea că a avut loc un cutremur de 10 grade, la 10 kilometri adâncime, în Vrancea. Așa ceva nu e de iertat. Trebuie neapărat domnul Guran să ia măsuri pentru a evita pe viitor așa ceva”, a declarat Mihai Diaconescu, cercetător științific la INFP.

loading...

Acesta a mai precizat că un cutremur de 10 grade nu a avut niciodată loc pe Pământ și că un seism cu o asemenea magnitudine “ar fi echivalentul unei explozii de 15 gigatone de dinamită”. “Ceva imens!”, a adăugat cercetătorul.

Eroarea de vineri reprezintă o mare lovitură pentru aplicația lui Guran, care se baza pe faptul că publică numai “știri verificate”. ” Luăm foarte în serios verificarea știrilor”, spunea Guran, care își anunța abonații că din acest motiv există posibilitatea că unele știri să fie postate mai târziu în aplicație tocmai pentru a fi verificate.

Captură de pe pagina de Facebook a lui Mose Guran, după trimiterea alertei:

http://www.activenews.ro/stiri-social/Moise-Guran-a-creat-panica-in-toata-Romania-cu-aplicatia-sa-de-stiri-verificate-anuntand-un-cutremur-de-10-grade-pe-scara-Richter-141511

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite