INGHEATA APELE: Moise Guran, un Goebbels al analizei economice

Distribuie!by Moise se cutremură mai nou de indecența creșterilor salariului minim din ultimii ani în România. Știți cine e principala victimă a salariului minim în viziunea moiseguranească? Salariul mediu! Dar să cităm clasicul economiei-pop de la Digi: ”Este nu indecent, ci chiar strigător la cer faptul că rata susținută de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Moise se cutremură mai nou de indecența creșterilor salariului minim din ultimii ani în România. Știți cine e principala victimă a salariului minim în viziunea moiseguranească? Salariul mediu! Dar să cităm clasicul economiei-pop de la Digi: ”Este nu indecent, ci chiar strigător la cer faptul că rata susținută de creștere a salariului minim din ultimii ani nu le-a mai lăsat patronilor din România posibilitatea de a crește salariile în funcție de merite, iar cei care au muncit și reușiseră în ani să se apropie de un salariu mai degrabă mediu decât minim, au rămas cu salariile pe loc. I-au ajuns din urmă cei cu salariul minim, căci acesta este reglementat și obligatoriu pentru patroni. Iar celelalte salarii nu sunt obligatorii, ele cresc sau scad în funcție de performanțele firmei”.
Cât e musiu Guran ponderea salariilor în PIB? Cumva sub 40% pe toată economia, salarii de stat și salarii private? Față de peste 60% in lumea civilizată? Cât ia capitalul și cât ia munca in România domnu’ analist? Nu cumva apropierea salariilor minime de fostele salarii medii se datorează nesimțirii și dorinței nesățioase de profit în special a patronilor străini din sfera privată, că ei domină economia (profit bine optimzat însă fiscal, nu va gândiți că ia statul ceva de la acești privați, ei și în 2014 au fost în pierdere)?
Guran iar n-a văzut pădurea din cauza copacilor. Sau așa i-au dictat superiorii…În loc să observe că singura șansă de a urca ponderea salariilor în PIB este să le creștem pe cele minime forțându-le pe restul să urmeze poticnit trendul, Guran pune iar placă aia prăfuită cu creșterea productivității….Și se joacă de-a divide et impera plângând pe umărul angajaților super-calificați și prost remunerați din cauza loazelor cu salariu minim….Sigur, dacă îi explici că nu prea mai are sens să ne duelăm în comparații privind productivitatea în economii post-industriale bazate preponderent pe servicii și comerț (casiera de la Kaufland muncește mai puțin că cea de la Munchen, taximetristul din București e mai leneș că cel din Paris?) sare de fund în sus și se dă lovit în orgoliul sau de expert.
Cum s-a inflamat și când l-am băgat în orchestra lăudătorilor BNR din media, într-un articol preluat de Hotnews la începutul anului. Atunci mi-a răspuns cu un link în care îl ironiza pe Isărescu pentru nu știu ce declarație…Dar o critică sistemică, pe fond, privind efectele deciziilor BNR asupra oamenilor simpli copleșiți de rate și cu poftă de legea falimentului personal sau a dării în plata pusă în cui, când ne arăți domnu’ Moise?
http://www.activenews.ro/economie/Moise-Guran-un-Goebbels-al-analizei-economice-127981

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Drogații și homosexualii ne impun legile de la Bruxelles: În Parlamentul European se consumă masiv cocaină
Camelia Smicală medic- demontează mitul educației Finlandeze, dă de pământ cu el
Cei mai importanți lideri europeni sunt toți fără copii: Angela Merkel, Juncker, Theresa May (UK), Paolo Gentiloni (ITA), Emmanuel Macron (FRA), Mark Rutte (HOL), Stefan Löfven (SWE), Xavier Bette (LUX), Nicola Sturgeon (SCO). La noi IOHANNIS și CIOLOȘ
Mafia piețelor din București: O bătrână vinde zilnic pe jos, între mașini, pentru că nu a avut bani și nici “pile” pentru a obține o tarabă în Piața Obor
IPOTEZĂ: Regele Mihai ar fi murit încă de anul trecut. Dacă-i adevărat, s-a făcut părtașă și patriarhia română prin pseudo-mitr. Iosif?
Alexandru Căutiş: Apăraţi-o pe asistenta Violeta Maria Naca | A fost ameninţată de cineva foarte mare din cauză că a povestit cum a decurs salvarea, cu întârziere. Are sufletul încercat de grozăviile pe care le-a văzut, dar mai ales pentru că i se cere să ascundă adevărul!
România pierde tot! Am vândut AURUL de lângă Roșia Montană pentru 20 de ani
Daca nu ar fi existat comunism, nu ar mai fi existat nicio padure in Romania, la cat defrisase Casa Regala pana atunci, paduri, aur, petrol, s-ar fi epuizat pana acum daca nu ii oprea comunismul
Noua formă de guvernare aleasă de către Păpușari
Jerusalem Post: Finanțările lui SOROS vizează crearea unui Haos Global care să distrugă autoritatea Statelor Naționale.
ARO-urile din Columbia. GALERIE FOTO
Deputat britanic: Românii nu sunt în stare să utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul căpşunilor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite