Mormintele lui Avraam, Isaac și Iacob din orașul biblic Hebron, mărul discordiei între Israel, UNESCO și Palestina

Distribuie!by UNESCO a inclus, vineri, orașul Hebron, din Cisiordania, în Patrimoniul mondial, declarându-l zonă protejată și sit de o valoare excepțională. Decizia a determinat Israelul să conteste agenția culturală a Organizației Națiunilor Unite susținând că această hotărâre neagă legăturile evreilor cu oraşul biblic și semnificația sa istorică, scrie ABC News. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

UNESCO a inclus, vineri, orașul Hebron, din Cisiordania, în Patrimoniul mondial, declarându-l zonă protejată și sit de o valoare excepțională. Decizia a determinat Israelul să conteste agenția culturală a Organizației Națiunilor Unite susținând că această hotărâre neagă legăturile evreilor cu oraşul biblic și semnificația sa istorică, scrie ABC News.

În timp ce palestinienii au salutat decizia UNESCO, premierul israelian Benjamin Netanyahu a numit-o “O altă decizie delirantă a UNESCO”.


Atât evreii, cât și musulmanii consideră Hebron ca locul de înmormântare tradițional al patriarhilor biblici și al soțiilor acestora. Evreii îl numesc Mormântul Patriarhilor, în timp ce pentru musulmani este Moscheea Ibrahimi.

Comitetul UNESCO pentru Patrimoniu a votat, vineri, cu 12 voturi pentru, 6 abțineri și 3 împotrivă, introducerea orașului în Patrimoiul Mondial. Dar întrucât propunerea a venit din partea Palestinei, Israelul susține că legăturile sale istorice cu Hebronul au fost ignorate și ambasadorul său la UNESCO a părăsit dezbaterea.


Orașul biblic Hebron

Soldați israelieni e străzile din Hebron

Purtătorul de cuvânt al UNESCO, Lucia Iglesias, a confirmat că Hebron a fost pus pe lista obiectivelor de Patrimoniu Mondial și pe cea a siturilor aflate în pericol. Ea nu a dat însă mai multe detalii despre acest subiect.

“Aceasta este o decizie istorică, deoarece atestă faptul că Hebronul și Moscheea Ibrahimi aparțin, din punct de vedere istoric, poporului palestinian”, a declarat ministrul turismului din Palestina, Rula Maayah.

Dar un reprezentant al Ministerului de Externe israelian spune că majoritatea arabă din UNESCO “a reușit să treacă rezoluția, care încearcă să-și însușească simbolurile naționale ale poporului evreu. Aceasta este o pată de rușine pentru UNESCO, care din când în când alege să ia partea minciunii”.

Netanyahu a pus accent în discursul său pe prezența mormintelor patriarhilor și soțiilor lor, “Cine sunt îngropaţi acolo? Avraam, Isaac, Iacob, Sara, Rebecca și Lia – părinții noștri”.

loading...
Orașul biblic Hebron

Soldați Israelieni în Hebron

Hebron, orașul sfânt disputat de evrei, musulmani și creștini

Hebron este un oraș în sudul Cisiordaniei, în Palestina istorică sau Eretz Israel, așezat în Munții Iudeei, la 35 km sud de Ierusalim. Acesta este unul din orașele cele mai vechi din Orientul Apropiat și din lume, fiind locuit aproape fără oprire din vremurile antice.

Evrei îl numesc “Orașul Patriarhilor”, deoarece în Grota Macpela sunt îngropați, după tradiția mozaică, patriarhii evrei Avraam, Isaac și Iacob, și soțiile lor, Sara, Rebeca și Lia.

În perioada biblică, Hebron a fost unul din cele mai mari orașe din Țara Israelului și chiar capitala regelui David în primii săi ani de domnie.

Orașul biblic Hebron

Palestinienii asistă la slujbă în Moscheea Ibrahimi din Hebron

În religia islamică sunt veneraţi Avraam (în arabă Ibrahim), Isaac (în arabă Ishak) și Iacob (în arabă Yakub) ca niște profeți ai islamului; orașul se numește în arabă Al Halil. Peștera Macpela este denumită de arabii musulmani Al Haram Al Ibrahimi – Sanctuarul lui Ibrahim și găzduiește o moschee.

Hebron este sacru și pentru creștinism.

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/orasul-biblic-hebron-1900380

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite