NAP: Alimentul istoric uitat de români, cu proprietăţi miraculoase

Distribuie!by Odinioară, pe când cartoful nu pătrunsese în Europa graţie cuceritorilor spanioli ajunşi în Peru, pe teritoriul actual al ţării noastre se mâncau napi. Pe vremea domnitorului Ştefan cel Mare, napul era un fel de cartof în zilele noastre, adică leguma zilnică inclusă într-o sumedenie de feluri de mâncare. Această […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Odinioară, pe când cartoful nu pătrunsese în Europa graţie cuceritorilor spanioli ajunşi în Peru, pe teritoriul actual al ţării noastre se mâncau napi. Pe vremea domnitorului Ştefan cel Mare, napul era un fel de cartof în zilele noastre, adică leguma zilnică inclusă într-o sumedenie de feluri de mâncare.

Această plantă erbacee bienală, care creşte cu înălţimi între 50 şi 100 de centimetri, este originară din zona meditaraneeană, vechii greci folosind-o atât ca aliment, cât şi ca medicament şi chiar ca furaj pentru animale.


Se consumă rădăcinile, care conţin proteine, lipide, săruri minerale şi vitamine, dintre cele mai importante vitamine fiind C, B1, B2, PP. În zilele noastre, napii se mănâncă, din păcate, pe o scară redusă, fiind folosiţi mai mult ca medicament naturist, pe post de laxativ, expectorant, calmant, stimulator al funcţiei cardiace. Mai reglează şi funcţia căilor biliare, calmează gastrita cu secreţie scăzută, conform ziarullumina.ro.

loading...

Pentru cine doreşte să introducă în meniul familiei această legumă deosebit de sănătoasă, este bine să ştie că napii sunt universali, putând fi consumaţi într-o varietate de forme: cruzi sau fierţi, puşi în ciorbe şi salate în loc de cartofi, copţi, serviţi cu sosuri, unt sau smântână, uscaţi la soare sau în cuptor, după ce au fost tăiaţi felii, transformaţi astfel în biscuiţi naturişti. De asemenea, se pot mura şi consuma în timpul iernii.


Sursa: http://www.obiectiv.info/alimentul-istoric-uitat-de-romani-care-are-proprietati-miraculoase_33018.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite