Ne otrăvesc pe toate căile: Poluare cu amoniu pe râul Argeș, ascunsă de Administrația Națională Apele Române

Distribuie!by Reprezentanţii Apa Nova afirmă că Administraţia Naţională Apele Române, care asigură la nivel naţional administrarea apelor de suprafaţă şi care furnizează apa brută pentru tratarea în scopul potabilizarii pentru Apa Nova, „nu a făcut nicio informare cu privire la poluarea cu amoniu pe râul Argeş”. „Apa Nova a informat […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Reprezentanţii Apa Nova afirmă că Administraţia Naţională Apele Române, care asigură la nivel naţional administrarea apelor de suprafaţă şi care furnizează apa brută pentru tratarea în scopul potabilizarii pentru Apa Nova, „nu a făcut nicio informare cu privire la poluarea cu amoniu pe râul Argeş”. „Apa Nova a informat cu o zi înainte, proactiv, administraţia Apele Române în legatură cu această situaţie”, susţin aceştia.

„Administraţia Naţională Apele Române, autoritatea care asigură la nivel naţional administrarea apelor de suprafaţă şi care furnizează apa brută pentru tratarea în scopul potabilizarii pentru Apa Nova, nu a făcut nicio informare cu privirea la poluarea cu amoniu pe râul Argeş. Din preocuparea continuă a companiei pentru calitatea serviciilor oferite, Apa Nova a informat cu o zi înainte, proactiv, administraţia Apele Române în legatură cu această situaţie”, se arată într-o informare de presă transmisă, miercuri seară, de Apa Nova.

Conform sursei citate, în mod simultan, „producătorul şi furnizorul de apă potabilă pentru municipiul Bucureşti a monitorizat continuu parametrii de calitate a apei potabile şi a întreprins toate măsurile tehnice necesare pentru a menţine în limite parametrii apei potabile”.


Ministerul Sănătăţii a precizat că distribuitorul de apă potabilă pentru Bucureşti a utilizat pentru tratarea apei o cantitate mare de clor, necesară în condiţiile în care marţi s-a produs o poluare cu amoniu pe râul Argeş, în urma topirii masive de zăpadă. Ministerul a menţionat că ”rezultatele preliminare ale probelor de laborator au relevat faptul că, în toate cele 5 puncte de recoltare, valorile determinate pentru clorul liber rezidual şi clorul total nu corespund limitelor stabilite de legislaţia în vigoare“ şi a recomandat bucureştenilor ca, până la rezultatele definitive, apa din reţeaua publică să nu fie folosită pentru băut, prepararea hranei sau în igiena personală.

Ministerul a menţionat că, în cursul zilei de miercuri, au fost primite la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) mai multe sesizări privind calitatea apei potabile de la locuitorii din sectoarele 5 şi 6 din Capitală. În urma sesizărilor, personalul de specialitate DSPMB a recoltat mai multe probe din reţeaua de apa potabilă în cele două sectoare.


Conform specialiştilor INSP în domeniul apei potabile, „rezultatele parţiale nu reprezintă un motiv de îngrijorare a populaţiei privind posibilele efecte ale consumului de apa din reţeaua publică de distribuţie. Conform ghidurilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a fost dovedit faptul că în cazul consumului de apă hiperclorinată, măsura aplicată în acest moment de operatorul de apă, nu există riscul de apariţie a unor efecte acute sau cronice asupra sănătăţii. Aceeaşi sursă informează că valoarea crescută cu peste 0,5 mg la litru a clorului determină doar apariţia disconfortului organoleptic, adică percepere gust modificat şi miros şi nu există alte efecte pe termen lung“, arată Ministerul Sănătăţii.

„Cu toate acestea, până la obţinerea rezultatelor finale ale probelor prelevate, specialiştii recomandă locuitorilor Capitalei ca apa din reţeaua publică să nu fie folosită pentru băut, prepararea hranei sau în igiena personală. Aceştia recomandă utilizarea apei îmbuteliate, apă potabilă din surse (foraje) autorizate sanitar sau fântâni publice la care este afişată înscrierea «apa este bună de băut»”, a recomandat totuşi ministerul.

loading...

Potrivit sursei citate, DSPMB analizează zilnic probe de apă din reţeaua publică sau de la staţiile de tratare pentru parametrii microbiologici, dezinfectantul rezidual (clor rezidual liber) şi clorul total. Din cele 10 probe de apă prelevate miercuri din punctele fixe de recoltă din sectorul 3 Bucureşti, 9 dintre ele au fost conforme pentru clorul rezidual liber, iar una dintre ele a prezentat clor rezidual sub limita de detecţie. Parametrii microbiologici sunt în lucru, rezultatele fiind finalizate în 48 de ore de la recoltare, mai precizează MS.

Compania Apa Nova a precizat, miercuri, după ce bucureştenii au reclamat mirosul puternic de clor al apei de la robinet, că deprecierea temporară a calităţii apei râurilor dn cauza topirii bruşte a zăpezilor a fost compensată prin măsuri de tratare, însă niciun parametru de calitate nu fost depăşit, iar mirosul de clor al apei va dispărea în după-amiaza zilei de miercuri.

Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), prin Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Argeş – Vedea, a anunţat că a fost înştiinţată telefonic, miercuri dimineaţă, de către reprezentanţii societăţii S.C. Apa Nova S.A. Bucureşti că în secţiunea barajului Crivina, pe râul Argeş (de la punctul de captare), s-a înregistrat o creştere a indicatorului Amoniu până la valoarea de 1.3 mg/l (maximul prevazut de lege fiind de 1.5 mg/l).

„Această creştere a fost înregistrată la data de 28 ianuarie 2019, ora 20:00. Reprezentanţii companiei de apă au informat că au luat măsura utilizării unei cantităţi mai mari de clor pentru potabilizarea apei şi diminuarea cantităţii de amoniu. Creşterea indicatorului Amoniu până la 0.7 mg/l. a fost înregistrată şi în probele de apă analizate în cadrul Laboratorului de Calitatea a Apei al Administraţiei Bazinale de Apă Argeş – Vedea. Majorarea accentuată a cantităţii de amoniu poate fi cauzată de creşterea debitului râului Argeş după topirea zăpezii şi antrenarea unor deşeuri de diferite tipuri aflate pe maluri”, se arăta într-un comunicat de presă transmis de ANAR.

Conform sursei citate, prima măsură luată de reprezentanţii ANAR prin ABA Argeş – Vedea a fost majorarea debitului de apă evacuat din acumularea Goleşti de la 16 metri cubi pe secundă la 30 de metri cubi pe secundă şi supravegherea situaţiei îndeaproape. De asemenea, în cursul zilei de miercuri au fost prelevate noi probe de apă pentru efectuarea analizelor de calitate, în funcţie de rezultatul acestora urmând a se dispune noi măsuri.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Ce va sugereaza imaginea aceasta cu mitingul din Piata Victoriei? Priviti cu atentie conturul!
Un politolog german ne avertizează: Trăim într-o CORPORATOCRAȚIE. În corporație nu e democrație, e dictatură. TOTUL ne e dictat
Sa moara romanii de ciuda-Nastase e in Cuba: Sper sa nu spuneti ca ii urmez exemplul lui Iohannis
SA NU UITAM: Cum isi batea joc CASA REGALA AUSTRIACA de Avram IANCU si de romani| Imparatul Austriei nu vroia sa dea padurile romanilor
Cum au ajuns primii români în America, ţara despre care credeau că are trotuarele pavate cu aur.
Trebuie să iubești foarte mult oamenii. Și, dacă îi iubești, trebuie să le alini suferința
Homosexualii pedofili nemți care racolau minori la Gara de Nord s-au logodit în arest preventiv. Ei au scăpat de pușcărie în luna februarie și locuiesc împreună
Disperat, i-a dat ulei de CANABIS fiicei sale aflate pe moarte, copilul revenindu-și spectaculos. Oncologul a făcut plângere la poliție, tatăl va înfunda pușcăria
CONTROL TOTAL: DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ a guvernului! Vezi ce se întâmplă cu cartelele prepay
Victima mizeriei din spitale: Familia unei tinere din Capitală acuză că aceasta și-a pierdut viața din cauza infecțiilor intraspitalicești. Poziția Spitalului Militar (VIDEO)
România a pierdut cea mai valoroasă carte din lume – Codex Aureus. Manuscrisul care ar valora 10 miliarde de dolari a ajuns la unguri
„Părintele” programei de educație sexuală din Ontario, condamnat pentru pornografie infantilă
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite