Noua metodă de impozitare a locuinţelor ar putea lăsa românii fără case

Distribuie!by Până acum, valoarea unei clădiri supuse impozitării avea o valoare fixă, care se calcula pe baza suprafeţei, a materialelor din care e construită, a vechimii şi a amplasării ei. Mărimea impozitului putea creşte sau scade doar prin modificarea procentului de impozitare a valorii locuinţei. După noua metodă de stabilire […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Până acum, valoarea unei clădiri supuse impozitării avea o valoare fixă, care se calcula pe baza suprafeţei, a materialelor din care e construită, a vechimii şi a amplasării ei. Mărimea impozitului putea creşte sau scade doar prin modificarea procentului de impozitare a valorii locuinţei.

După noua metodă de stabilire a impozitului, propusă de premierul Dacian Cioloş, impozitarea se va face asupra valorii de piaţă a locuinţei, deci după o valoare subiectivă, care este expusă în mod frecvent fluctuaţiilor şi speculaţiilor de tot felul, ca şi în cazul cursului valutar. Cu alte cuvinte, impozitul va creşte sau va scădea în funcţie de cum este manipulată piaţa imobiliară de către cei care o controlează, adică samsarii şi rechinii imobiliari.


Imaginaţi-vă că un astfel de rechin imobiliar are interesul să cumpere un număr mare de locuinţe într-o anumită zonă. Manipulând „piaţa liberă”, mai precis preţul de piaţă al locuinţelor, acesta va determina creşterea semnificativă a impozitului pe locuinţe în acea zonă. Persoanele care nu vor mai putea să-şi achite impozitele vor fi obligaţi să-şi vândă locuinţele, făcând astfel să crească mult oferta de locuinţe. Beneficiind de o ofertă mare, rechinul imobiliar va putea apoi să manipuleze piaţa în sensul scăderii valorii de piaţă a caselor respective, putând astfel să achiziţioneze un număr mare de case, la un preţ redus şi transformând un număr mare de proprietari în chiriaşi sau oameni ai străzii.

loading...

Un alt efect al acestui sistem de impozitare este apariţia unei mafii a evaluatorilor imobiliari. Conform noii proceduri, fiecare locuinţă va fi evaluată periodic de către un expert evaluator, pentru a i se stabili cât mai corect valoarea de piaţă. Imaginaţi-vă ce combinaţii şi ce şpăgi ar putea primi aceşti evaluatori, pentru a subevalua sau supraevalua o locuinţă, în funcţie de interesele celor care au comandat evaluarea! Pe urmă câte cazuri ar putea exista, de proprietari anchetaţi, pentru că şi-au evaluat în mod fraudulos valoarea locuinţei şi transformaţi fără voia lor, peste noapte, în corupţi şi infractori!


Părerea mea este că această nouă metodă de impozitare a clădirilor este încă o încercare de jecmănire a cetăţeanului, un abuz şi o încălcare grosolană a dreptului la proprietate, despre care se face atâta caz în societatea capitalistă.

 

 

Sursa: aparatorul.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

DRACUL Și DOVLEACUL
CE NU S-A DAT LA TV: 160.000 de francezi si 15.000 de germani au strigat JOS MASONERIA, JOS HOMOSEXUALITATEA, JOS PEDOFILIA , NU VA MAI SUPORTAM LEGILE DRACONICE!!!
Radu Moraru: Masonul Iohannis şi Ruperea Transilvaniei
Cum a scandalizat George Enescu România, acum 100 de ani: Doina românească este o mixtură de ritmuri orientale, ungureşti şi ruseşti
Povestea românului care a salvat de la moarte 20.000 de evrei. A folosit un şiretlic temerar pentru a-l îndupleca pe mareşalul Antonescu
Scrisoarea unui TANAR către PREȘEDINTELE IOHANNIS: Nu vreau ca dupa 18 ani de scoala sa devin spalator de vase in Anglia
INCREDIBIL! Hackerul român Guccifer susţine că Hillary este Înalta Preoteasă a ILLUMINATI! | FOX NEWS confirmă primirea Scrisorii!
Curatati-va ficatul prin intermediul acestor 5 moduri naturale
Remus Cernea pervertitul mafiei oculte Soros Co. vrea ca sa li se dea copiilor puterea de a decide daca sa faca sau nu ora de religie : Dacă părinţii sunt credincioşi şi copilul este ateu, este posibil ca părinţii să-l oblige pe copil să se înscrie la ora de religie? O altă propunere controversată a lui Remus Cernea: parteneriat civil între heterosexuali și între persoanele de același sex, dupa care urmeaza Pedofilia care este pe cale sa fie acceptata in anumite tari Europene !!
VIDEO: Camelicious- T.T.
50 de copii africani au paralizat dupa ce au fost vaccinati cu vaccinurile lui Bill Gates, anti-meningita!!!
VIDEO Netanyahu catre Obama: VOI sunteti marele SATANA, noi suntem micul Satana
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite