O fetiță de 11 ani „NU ESTE COPIL”, susține avocatul unui bărbat de 29 de ani, acuzat de abuz sexual

Distribuie!by Cazul renaște dezbaterea despre vârsta de consimțire la un act sexual, în Franța, pentru că familia susține că bărbatul ar trebui inculpat pentru viol. Procesul tânărului de 29 de ani a început, ieri, la Paris, acesta fiind acuzat că a abuzat sexual de o fetiță de 11 ani. Franța […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cazul renaște dezbaterea despre vârsta de consimțire la un act sexual, în Franța, pentru că familia susține că bărbatul ar trebui inculpat pentru viol.

Procesul tânărului de 29 de ani a început, ieri, la Paris, acesta fiind acuzat că a abuzat sexual de o fetiță de 11 ani.


Franța nu are o vârstă legată sub care un minor poate să nu fie de acord cu o relație sexuală – deși Curtea Supremă a decis că micuții cu vârste de 5 ani sau mai mici nu pot consimți, scrie The Guardian.

Avocații suspectului din acest caz spun că fata a consimțit și era conștientă de ceea ce făcea, iar avocații fetei susțin că ea era pur și simplu prea mică și confuză, pentru a opune rezistență.


Într-o decizie care i-a șocat pe mulți, biroul procurorului din orașul Pontoise a decis să-l acuze pe bărbat nu pentru viol, ci pentru „abuz sexual asupra unui minor sub 15 ani”.

Avocații apărării spun că bărbatul și fata s-au întâlnit într-un parc și fata l-a urmat de bună voie într-un apartament și a fost de acord cu actul sexual. Ei mai spun că tânărul de 28 de ani, la acea vreme, a crezut că fetița avea cel puțin 16 ani.

Familia fetei a depus plângere de viol în orașul Montmagny, dar se pare că procurorii au considerat că acuzatul nu a folosit violența sau coerciția. Legea franceză definește violul ca penetrare sexuală comisă „cu violență, coerciție, amenințare sau surpriză”.

„Avea 11 ani și 10 luni atunci, adică aproape 12 ani”, a spus avocatul apărării, Marc Goudarzian. „Așadar povestea se schimbă, ea nu este un copil”.

Colega avocatului, Sandrine Parise-Heideiger, a mers mai departe, spunând: „Nu avem de-a face cu un prădător sexual cvare atacă o mică gâsculiță”.

Ea susține că imediat ce copiii „au expresivitate sexuală și au o atitudine care-i pune în pericol”, atunci „nu înseamnă neapărat că persoana de partea cealaltă este un prădător sexual”.

loading...

Grupurile pentru drepturile copilului și un psihiatru care au depus mărturie în acest caz cred altceva. Carine Diebolt, avocata familiei, a cerut tribunalului, ieri, să schimbe inculparea în viol.

„Suspectul știa foarte bine că ea este un copil”, a explicat Armelle Le Bigot Macaux, președinta COFRADE, un grup pentru apărarea drepturilor copilului. „Acest copil nu este protejat în prezent de societatea noastră franceză”.

Dacă este declarat vinovat de abuz sexual, suspectul – tată a doi copii – poate fi condamnat la 5 ani de închisoare. Violul unui minor sub 15 ani se pedepsește cu până la 20 de ani de închisoare.

Procesul a fost amânat, după ce judecătorul a spus că anchetatorii ar trebui să cerceteze mai bine acest caz.

„Este o victorie”, le-a spus Diebolt jurnaliștilor, după proces. „Principalul lucru este că fata poate fi ascultată, cel puțin, ca victimă a unui viol…putem spune că este o victorie pentru victime”.

Avocatul apărării consideră că decizia curții a fost provocată de publicitatea mare care s-a făcut acestui caz.

Guvernul francez a propus introducerea unei vârste minime pentru consimțământ sexual. Legea va include o prevedere care spune că actul sexual cu un copil sub o anumită vârstă este prin definiție coercitivă.

Vârsta minimă propusă nu a fost încă decisă, dar ar putea fi între 13 și 15 ani. Proiectul de lege este așteptat să fie prezentat de guvern luna viitoare.

În noiembrie 2017, un tribunal penal din regiunea Seine-et-Marne a achitat un bărbat de 30 de ani, acuzat că a violat o fată de 11 ani, pentru că nu a folosit violența sau coerciția.

http://evz.ro/fetita-barbat-abuz-sexual.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Murad: Românii vin în vacanţă supăraţi, se ceartă în primele două zile de concediu, nu au cultura fericirii
Ce ne-a adus noua UE: saracie, defrisarea padurilor, otravirea alimentelor, desfiintarea agriculturii, sclavie in strainatate, distrugerea invatamantului, preluarea resurselor de catre straini, demolarea industriei, coruptie, pierderea suveranitatii si autonomiei etc.
Declarațiile lui Isărescu agită apele în Rusia | Tezaurul românesc să-l caute istoricii!
24 august 1929 are loc Masacrul de la Hebron, când 67 de evrei (inclusiv 23 de studenți) au fost uciși la Hebron, atunci parte din Mandatul britanic pentru Palestina, de către arabi incitați la violență prin zvonuri că evreii au pus stăpânire pe Moscheile de pe Muntele Templului.
Scepticul istoric William Lecky despre crestinism
Cel mai nonconformist preot din România: Ascult rock în fiecare zi. Fiicei mele i-am dat cadou un tricou din Hard Rock
PATRONII SENSIBLU AU ASCUNS SUTE DE MILIOANE DE EURO ÎN PARADISURI FISCALE
De ce exista atat de multa saracie pe planeta? Pentru ca o mana de bogati care detin averea globala NU LASA pe cei saraci sa iasa din mizerie, LUANDU-LE partea | COMUNISMUL Biblic inseamna toti suntem egali, capitalismul, doar cativa bogati si restul sclavii lor
Trebuie Vazut:Jerusalem Countdown online subtitrat- film
Iată pe cine sunt testate produsele cosmetice înainte de a ajunge pe rafturi. Şocant!
Nu, Iohannis nu a fost cumparator de buna credinta, familia Iohannis s-a dat drept mostenitor fals, cu acte false a imobilului pierdut in instanta | Presa va ascunde asta!!!!
Charles Darwin a creat teoria evolutiei. A fost de asemenea si un mason de grad inalt, insemnand ca il venera in secret pe Lucifer ( Satana). Concluzia: teoria evolutiei a fost creata de un satanist de rang inalt
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite