O suedeză s-a îndrăgostit de Maramureș: „Mi-au dat lacrimile când am scris despre cât de prietenoși sunt oamenii de aici. În Suedia, dacă nu am avea electricitate sau internet, noi nu am supraviețui mai mult de două zile“

Distribuie!by Suedeza Malin Skinnar lucrează la o carte despre cântecele populare din diferite zone ale lumii, numită „Searching for the women’s blues”, ajungând în mai multe țări, iar acum se află în România. A ajuns în Maramureș, unde a venit fascinată de vocea unei fete de 14 ani, pe care […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Suedeza Malin Skinnar lucrează la o carte despre cântecele populare din diferite zone ale lumii, numită „Searching for the women’s blues”, ajungând în mai multe țări, iar acum se află în România.
A ajuns în Maramureș, unde a venit fascinată de vocea unei fete de 14 ani, pe care a găsit-o într-o postare pe Youtube.
„Am vrut să aflu despre România, așa că am dat o căutare pe Youtube ”, spune ea. Se afla în București la un workshop despre muzică, astfel că, impresionată de rezultatele căutărilor ei pe internet, întreba pe toată lumea dacă știe cine este fetița din imagini care cânta cu o voce profundă, în ciuda aspectului ei de copilă. „Era Livia Nagy, o fetiță de 14 ani, cu codițe, dar cu o voce foarte profundă. Nimeni nu știa cine este, dar m-au sfătuit să merg la Cluj, că ar putea fi din zonă”, continuă ea. A ajuns, însă, în Maramureș, la Ungureni, unde a rămas impresionată de cântecele locale, de bătrânii satului și nu numai, scrie Adevărul.
Nu caută neapărat vedete ale folclorului, ci femei care își exprimă emoțiile cântând cântece populare, cântece de leagăn, de dor, de tristețe etc. „Felul în care cântă oamenii îi spun multe despre modul în care este abordată viața. Acest proiect cuprinde cântece de leagăn, de dor, doine etc., în cartea asta e vorba despre cântecele femeilor, din viața lor privată, cântecele de dor, de greutățile vieții”, mai explică ea. În Maramureș este specifică horea cu noduri, care i-a atras, de altfel, atenția.
Cel mai mult, spune ea, a impresionat-o modul de viață simplu, independent de tehnologie, folosind doar regulile simple de a produce alimentele în regie proprie. „În Suedia, tot mai multă lume este intersată de cum să supraviețuiești de unul singur. Dacă nu am avea electricitate sau internet, noi nu am supraviețui mai mult de două zile. Nici dacă am avea 20 de vaci, nu am ști ce să facem cu ele. Și asta este valabil în toată Europa. Cunoștințele pe care le au țăranii, aici, nu doar ca indivizi, ci și ca și comunitate, sunt foarte valoroase și toți ar trebui să vadă, să învețe de la ei. Oamenii nu știu ce însemană să-ți produci singur mâncarea, în curtea proprie, iar asta este ceva foarte valoros, ceva ce noi nu mai avem. Oamenii au cunoștințe moderne, toți au rude plecate în străinătate, dar modul în care trăiesc și cunoștinele despre viață sunt foarte valoroase”, spune ea.
Malin Skinnar se află de aproximativ o lună în Maramureș, unde spune că de fiecare dată e impresionată de căldura cu care e primită. „Oamenii mă întreabă mereu dacă sunt bine, dacă nu-mi lipsește ceva, își fac timp pentru mine. Mereu îmi uit lucruri pe undeva, dar mereu vin să mi le aducă înapoi. Am scris un articol pe această temă la o revistă suedeză și mi-au dat lacrimile când am scris despre cât de prietenoși sunt oamenii de aici”, mai povestește ea.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

UPDATE Sibiu: Iohannis nu mai este proprietarul casei pentru care se judecă; a fost radiat din Cartea Funciară
Spitalele au tot mai puţini bani pentru bebeluşii prematuri. Medicii atrag atenţia că micuţii sunt în pericol | Iohannis se plimba, Dragnea e ocupat cu partidul, CE E DE FACUT?
Discursul lui Donald Trump din Polonia: Popoarele Europei încă mai strigă: «Îl vrem pe Dumnezeu!» Dacă nu vom avea familii și valori puternice, nu vom supraviețui. Să luptăm împreună pentru familie, pentru libertate, pentru țară și pentru Dumnezeu!
Ghid complet pentru îndepărtarea naturală a negilor, verugilor, alunițelor, acneelor miliare și papiloamelor!
Germania anii 70: restrictii de a circula duminica cu masina, autostrazile erau pustii, benzina era rationalizata, nu se vindea la canistra
Un deputat PSD vrea impozite pentru darul de nuntă și taxe suplimentare pentru localurile care organizează evenimente de amploare
Coincidenta? Compania austriaca de masa lemnoasa din Romania se numeste JAF GLOBAL
Am nascut natural dupa cezariana!
Neurochirurg Lidia Gheorghitescu: Și eu și profesorul Dănăilă ne rugăm în timpul operațiilor pentru că am văzut cazuri medicale disperate care doar printr-o minune dumnezeiască au reușit să se vindece și asta mi-a întărit credința în Dumnezeu. Noi, ca medici, muncim și ne facem datoria dar Dumnezeu este Cel care ne coordonează. Din experiența mea am înțeles că în medicină este 50% muncă iar Dumnezeu îți dă restul”, mărturisește doamna doctor.
Teribilele secrete al lui Mihai Razvan Ungureanu- Forta Civica
Cum au băgat bolivienii restaurantele McDonald’s în faliment
Pe nesimtite, gazele s-au scumpit cu 15% de la 1 mai! Guvernul tace malc!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite