O tăblița babiloniană oferă dovezi ale existenței Turnului Babel, descris în Biblie

Distribuie!by „Babel” este cuvântul echivalent în limba ebraică al cuvântului akkadian Babilu și înseamnă un oraș recunoscut pentru diversitatea dialectelor vorbite aici. Conform Bibliei, Turnul Babel nu era construit pentru a aduce slavă lui Dumnezeu, ci era dedicat unei religii false, cu scopul de a aduce faima constructorilor lui. Dumnezeu,observând că […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Babel” este cuvântul echivalent în limba ebraică al cuvântului akkadian Babilu și înseamnă un oraș recunoscut pentru diversitatea dialectelor vorbite aici. Conform Bibliei, Turnul Babel nu era construit pentru a aduce slavă lui Dumnezeu, ci era dedicat unei religii false, cu scopul de a aduce faima constructorilor lui. Dumnezeu,observând că oamenii păcătuiau, i-a făcut să nu mai vorbească aceeași limbă și i-a împrăștiat pe tot Pământul.

Totuși aceasta este doar o relatare biblică pe care mulți s-ar putea să nu o creadă, însă, Andrew George, profesor la Universitatea din Londra susține că putem observa dovezi ale existenței turnului Babel pe o tăbliță din babilon.


Tableta din argilă pe care Dr. George a examinat-o, a fost descoperită acum un secol în Babylon, Irakul de astăzi, și descrie pașii construcției turnului.

The-Tower-of-Babel

„Aceasta este o dovadă vie a faptului că povestea turnului Babel a fost inspirată de această clădire reală. În partea de sus există un relief care prezintă un turn în trepte și o figură a unui om care poartă o pălărie conică. Sub aceaste imagini există un text pe care se poate identifica destul de lizibil următoarele cuvinte: Etemenanki, Ziggurat Babel. Și asta înseamnă Turnul Ziggurat sau Templul orașului Babilon.


După ce Darwin a pus la îndoială povestea creării Pământului în șase zile, oamenii au început să se întrebe ce altceva din Biblie ar putea să nu fie adevărat. În secolul al XIX-lea s-adescoperit faptul că regii asirieni descriși în Biblie erau reali, astăxi existând dovezi arheologice în acest sens. Deci e posibil ca Darwin să se fii înșelat, a declarat Dr. George pentru Smithsonian.

loading...

Orașul Babilon fusese fondat în jurul anului 2300 î.Hr., la aproximativ 80 de mile sud de Bagdadul de astăzi. Hitiții au devastat Babilonul, dar Nebucadnețar a început să reconstruiască orașul în 612 î.Hr., ridicând noul edificiu în jurul unui turn mai vechi. Arheologii cred că turnul Babel era de 90-100 de metri înălțime.

Ancient-Babylonian-Tablet_0

sursa: breakingisraelnews.com

sursa: .ancient-origins.net

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro/o-tablita-babiloniana-ofera-dovezi-ale-existentei-turnului-babel-descris-in-biblie/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite