Omul care s-a opus proiectului Roșia Montană, sechestrat în propriul birou de la Institutul Geologic Român

Distribuie!by Profesorul Ștefan Marincea, fost director al Institutului Geologic Român, a fost sechestrat în propriul birou din ordinul noii conduceri ai instituției, conform unor surse din interiorul Institutului. Scena incredibilă s-a petrecut la doar două zile după ce Ștefan Marincea a revenit din Belgia, acolo unde a participat în cadrul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Profesorul Ștefan Marincea, fost director al Institutului Geologic Român, a fost sechestrat în propriul birou din ordinul noii conduceri ai instituției, conform unor surse din interiorul Institutului. Scena incredibilă s-a petrecut la doar două zile după ce Ștefan Marincea a revenit din Belgia, acolo unde a participat în cadrul unui proiect de cercetare. Marincea a confirmat pentruRomânia Curată că a fost victima unui incident. „Au venit bodyguardul directoarei și un sef de secție să părăsesc biroul ca să îl sigileze. Le-am cerut documentele în baza căruia trebuie să părăsesc biroul și decizia de sigilare ca să le atac în contencios. Au spus că este o decizie de inventariere pentru o comisie de disciplină. Adică urma să fiu judecat de comisia de disciplină pentru că aș fi fost în Belgia fără avizul conducerii. Păi aș fi plecat fără aviz? Sigur că am aviz luat de la precedentul director, Laurentiu Asimopolos. De fapt, caută să mă dea afară“, explică cercetătorul Ștefan Marincea. După ce Ștefan Marincea a spus că va chema presa și Poliția, bodyguardul plantat la ușa biroului său a plecat. „Nu poți sa pui un munte de om la ușa unui cercetător științific!“, s-a arătat scandalizat Ștefan Marincea.

Un dosar neconvenabil, ridicat din birou

Omul de știință susține că s-au ridicat din biroul său mai multe documente. „I-a interesat foarte mult un dosar despre Roșia Montană, unde eu am făcut opoziție. Erau fotocopii după rapoarte tehnice, inclusiv a unei hărți care nu le convine. Au mai luat niște înscrisuri aparent ale lui Mărunțiu (fost director, n.r.). E clar că sunt ai celor de la Roșia Montană. Este o teroare a unei facțiuni, grup infracțional. Colegii mei sunt terorizați, se încearcă un nou experiment de tip Pitești. Ce se întâmplă îmi depășește imaginația. Lucrez într-o închisoare condusă de indivizi cu practici interlope“, susține profesorul care s-a opus proiectului Roșia Montană.


***

Institutul Geologic Român este condus actualmente de Simona Mălureanu și Andrei Grigorescu, fiul unui fost director al institutului. Purtător de cuvânt al IGR a fost adus Nicolae Ulieru, fostul purtător de cuvânt al SRI.


loading...

Lista lungă de incidente cu angajați ai IGR

România Curată a mai relatat și despre alte situații în care s-au trezit mai mulți angajați ai Institutului Geologic Român, coincidențe care dau fiori. Unii au fost urmăriți în trafic de indivizi dubioși și forțați să facă accident, alții s-au trezit cu gloanțe în geamul mașinii, presiuni asupra angajaților până la leșin. Aceste incidente vin în contextul în care directorul științific al IGR, Mircea Țicleanu (una dintre vocile publice critice la adresa fracking-ului), a fost schimbat peste noapte, înainte de Paști. În toamna lui 2013, directorul general Ștefan Marincea a fost destituit după ce a acuzat în mod oficial faptul că studii geologice privind proiectul RMGC de la Roșia Montana ar fi fost falsificate.

 

Omul care s-a opus proiectului Roșia Montană, sechestrat în propriul birou de la Institutul Geologic Român

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite