Păcatul înjurăturilor si influenta pe care o au asupra vietii

Distribuie!by Asistam candva la un fapt deosebit de grav. Niște părinți foarte tineri se amuzau de copilașul lor care avea 4 ani, și pe care îl învățaseră să dea diavolului și să injure. Copilul vorbind gângav, când înjura părea atât de amuzant, încât producea râsete celor care-l ascultau. Câtă iresponsabilitate […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Asistam candva la un fapt deosebit de grav. Niște părinți foarte tineri se amuzau de copilașul lor care avea 4 ani, și pe care îl învățaseră să dea diavolului și să injure. Copilul vorbind gângav, când înjura părea atât de amuzant, încât producea râsete celor care-l ascultau. Câtă iresponsabilitate la acei părinți! În loc să-l învețe pe copil a se feri să pomenească numele satanei, deoarece numele satanei este cel mai nociv nume, ei dimpotrivă, indirect și involuntar, îi făceau cel mai mare rău copilului. De asemenea, am observat acest obicei rău la mulți oameni: să înjure, să dea diavolului orice lucru, să dea diavolului casa, masa, animalele, copiii, hainele, gospodăria, tot ce le apare în față. Dând diavolului pe cineva sau ceva, tu îi dorești răul. În loc să zici să fie a lui Dumnezeu lucrul respectiv, adică să aibă parte de Dumnezeu, tu îl închini satanei.o foarte mare iresponsabilitate exista la cei ce înjură și pomenesc numele satanei!

Numele diavolului conține cel mai mare rău, o puternică doză de energie negativă, conține răul în sine, conține pe diavol care este izvorul răului. Or, cel care rostește zilnic numele diavolului nu face altceva decât să-l cheme pe satana în sufletul, în inima și mintea lui.


loading...

Trebuie să alegem: ori chemăm pe Dumnezeu zilnic prin rugăciune și prin pomenirea Numelui Său, care este izvorul binelui, binele în sine și pozitivul prin excelență, ori pe satana cu tot răul lui. Vom da răspuns în ziua Judecății pentru fiecare cuvânt pe care l-am rostit în viață (Matei 12, 36). Să ne ferim în toată viața noastră a spune cuvinte rele și dimpotrivă, să rostim cât mai multe cuvinte ziditoare de suflet, după cuvântul Sfântului Pavel care zice: ”Din gura noastră să nu iasă nici un cuvânt rău, ci numai ce este bun, spre zidirea cea de trebuință, ca să dea har celor ce ascultă”(Efes. 4, 29)

(Arhim. Ioanichie Pârvulescu)


http://www.pelerinortodox.com/pacatul-injuraturilor/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite