„Pentru MAGHIARI va rămâne o PIERDERE majoră”. Declarație COROZIVĂ, de CENTENAR, în Parlament

Distribuie!by În ședința solemnă a Parlamentului de miercuri, senatorul UDMR Novak Csaba-Zoltan a declarat că Centenarul reprezintă o „pierdere majoră”. „Maghiarii din România nu se pot raporta la acest Centenar la fel ca majoritatea românilor, întrucât ceea ce românii consideră ca fiind împlinirea dezideratului lor naţional, pentru maghiari va rămâne […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În ședința solemnă a Parlamentului de miercuri, senatorul UDMR Novak Csaba-Zoltan a declarat că Centenarul reprezintă o „pierdere majoră”.

„Maghiarii din România nu se pot raporta la acest Centenar la fel ca majoritatea românilor, întrucât ceea ce românii consideră ca fiind împlinirea dezideratului lor naţional, pentru maghiari va rămâne o pierdere majoră până când promisiunile cuprinse în rezoluţia de la Alba Iulia nu vor fi respectate”, a declarat senatorul UDMR în Parlament.


„Deşi secolul trecut a însemnat una dintre cele mai dramatice perioade ale istoriei maghiarilor, totuşi acesta are şi un mesaj pozitiv: comunitatea maghiară din România a reuşit să-şi păstreze identitatea, cultura, limba în secolul 20, ca şi comunitatea românească din secolele 17-19. De fiecare dată, comunitatea maghiară a avut o atitudine constructivă, paşnică şi cooperantă. În puţinele momente critice, am ales calea dialogului. (…) Celor care suspectează mereu un scop ascuns şi planuri secrete ale maghiarilor din Transilvania le transmitem că abordarea lor este absolut greşită”, a declarat Csaba-Zoltan.

El a adăugat că în deceniile care vor urma se va constru o țară „bazată pe toleranţă şi înţelegere reciprocă, pe dialog sincer, pe respectul faţă de cultura şi diversitatea celuilalt, o ţară în care minorităţile naţionale şi religioase pot avea sărbători comune, gândind la bunăstarea ţării şi la tot ceea ce îi uneşte”.


loading...

V

Ședinţa solemnă a plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri a avut loc miercuri.

Ședința a început cu intonarea imnului naţional, urmată de alocuţiunea preşedintelui Klaus Iohannis. Au mai ținut discursuri preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, prim-ministrul Viorica Dăncilă, Custodele Coroanei Române, MS Margareta, precum şi reprezentaţi ai grupurilor parlamentare.

La şedinţa solemnă au fost invitaţi să participe foştii preşedinţi ai României, Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, membrii Guvernului, precum şi şefii misiunilor diplomatice cu reşedinţa la Bucureşti.

https://evz.ro/parlament-centenar-udmr.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Mancam produse printate cu printerul 3D: Batoanele de ciocolata ale marcilor renumite, chipsurile si guma de mestecat sunt imprimate prin intermediul printerelor 3D
Dezvăluire Şoc. Ponta "am fost obligați de UE sa integrăm zona de Vest a Țării cu Ungaria Cehia și Slovacia". Când vă spuneam, că se lucrează din greu la regionalizarea, federalizarea și la dispariția statului național numit România nu ne credeați.
Generația celor de 40 de ani, în momentul în care va dispărea, va fi un dezastru maxim, pentru că nu vine nimic din urmă| capitalismul post-revolutionar e de vina!
Povestea cutremurătoare a unei femei din Mangalia care a făcut un avort chiar de ziua sa de naștere: Mama care își omoară suflețelul acela nevinovat nu știe ce o așteaptă, atât pe pământ cât și în cer
Dacă te-ai hotărât să spui adevărul, pregăteşte-te de suferinţă
Gândurile omului arată starea lui duhovnicească
Dr. Maria Chirila „Suntem victimele unui experiment alimentar criminal”
Incepe totalitarismul in Romania: Profesorul Danaila amendat pentru declaratii despre homosexuali, nu mai ai voie sa spui nimic nici panouri de informare despre vaccin nu mai ai voie sa afisezi
Mai mulţi români decat prima oara au adus 500 de cruci pentru a fi sfinţite pe locul viitoarei moschei
Fidel Castro a fost un agent al CIA si o marioneta a lui Rockefeller
Dezvăluiri explozive: BNR a păgubit statul român cu miliarde ca să salveze băncile! Cum a fost furată populația
Secretul calugarilor suta la suta sanatosi care au renuntat la mancare!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite