Pieţele din întreaga lume sunt în picaj: Scăderea de pe burse s-a extins şi la acţiunile europene, inclusiv la Bucureşti

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Scăderea de pe burse a revenit luni, după ce materiile prime au scăzut puternic în contextul îngrijorărilor că băncile centrale din cele mai mari economii pun sub semnul întrebării efectele unor măsuri suplimentare de relaxare fiscală, scrie Bloomberg.

Acţiunile din Europa şi Asia au scăzut cel mai mult de după votul din iunie pentru Brexit, iar petrolul a scăzut până la 45 de dolari barilul.


Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 1,8%, în timp ce indicele Euro Stoxx 50, care măsoară performanţa celor mai mari 50 de companii listate pe bursele europene, a scăzut şi mai mult, cu 2,18%.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 1,68%, indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 2,05%, iar bursa din Franţa a scăzut cu 2,19%. În Spania a fost o scădere de 2,43%.


La Bucureşti s-a resimţit de asemenea scăderea, indicele BET înregistrând un declin de 1,74%, toate acţiunile din indicele BET scăzând. Bursa de Valori Bucureşti şi Transgaz au înregistrat cele mai mari pierderi, cu 3,41%, respectiv 2,91%. BRD SocGen a scăzut cu 2,43%, în timp ce Banca Transilvania a scăzut cu 2,33%.

Liniştea care a caracterizat pieţele globale pentru ultimele două luni a fost suspendată în condiţiile în care băncile centrale încep să pună sub semnul întrebării beneficiile unor programe suplimentare de stimulare economică, iar pieţele emergente înregistrează cele mai mari declinuri din iunie.

Indicele S&P 500 a scăzut vineri cu 2,5%, la 2.127 în New York, cel mai scăzut nivel din ultimele două luni. Aceasta a întrerupt calmul cu care se obişnuise piaţa în ultimele 43 de zile. De asemenea indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 2,1%, scrie Bloomberg.

Indicele MSCI World a scăzut cu 2,1%, cel mai mult din 27 iunie

loading...

În Asia, indicele MSCI Asia Pacific a scăzut cu 1,22%. Toate bursele asiatice sunt pe scădere. În Japonia, indicele Topix a scăzut cu 1,54%, în timp ce la Hong Kong bursa a înregistrat un declin de 2,89%. Indicele bursei din Shanghai, CSI 300, a scăzut cu 1,67%, în timp ce piaţa bursieră din Australia a scăzut cu 2,24%.

Preţul petrolului a scăzut cu 1,7%, la 45,10 dolari barilul în New York, după ce producătorii americani au crescut nivelul de producţie, în ciuda unei supra-oferte. Sondele din SUA funcţionale pe câmpurile petroliere au crescut la cel mai ridicat nivel din februarie, potrivit datelor de la Baker Hughes, scrie Bloomberg.

Nichelul a scăzut cu 3,5% în Londra, pentru prima oară în ultimele opt zile.

Aurul a crescut cu 0,2%, după ce în ultimele trei sesiuni scăzuse cu 1,6%. Odată cu creşterea volatilităţii din piaţă, investitorii încep din nou să se îndrepte spre active sigure, ceea ce va creşte preţul aurului.

 1

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Lotul de brânză de la Lactate Brădet NU putea cauza moartea bebelușilor din Argeș pentru ca bebelusii au murit inaintea producerii acestuia!
Cum a ajuns o familie din Maramureş să deschidă o pensiune în Insulele Maldive
DESCOPERIREA TINUTA IN SECRET ANI DE ZILE! CARE ERA DE FAPT SOLUTIA SIMPLA IMPOTRIVA CANCERULUI!
Un violonist austriac și-a făcut un test de paternitate în Franţa și… este fiul Regelui Mihai! “Mă mai gândesc dacă îl voi folosi în instanţă sau nu”
Mărturia cutremurătoare a unui tânăr crescut de părinți homosexuali: M-a lăsat traumatizat din punct de vedere emoțional și mi-a transmis o stare de confuzie. Am rămas cu un imens gol în viață, deoarece niciodată nu m-am simțit iubit
Cine sunt aborigenii australieni macelariti de colonistii britanici| 28 oct 1834 zi neagra pentru aborigenii australieni - Lupta de la Pinjarra
Cum arată MAGAZINUL COOPERATIVEI AGRICOLE ALBA unde SE VÂND NUMAI PRODUSE ROMÂNEȘTI!
Niciodată avortul nu va salva viaţa mamei. Dimpotrivă – Mărturia unui medic care a făcut 1.200 de avorturi
Fabrica de ceasuri din ARAD: cea mai importanta fabrica de CEASURI din Balcani| De ce s-a inchis?
Marturie Athonita: ANTIHRISTUL in 2018? Despre pilda smochinului, infiintarea statului Israel si generatia de 70 de ani
Romsilva inconștientă: va tăia, în acest an, 10 milioane de metri cubi de masă lemnoasă din pădurile statului şi din cele private, dar administrate de regie, potrivit bugetului pe 2017, care urmează să fie aprobat prin HG în Guvern.
Şi-au luat ţara înapoi? Fraţilor, nu veţi lua nimic înapoi! Străinii vând scump, nu dau pe gratis ca statul român!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite