Premierul Vucic: „Serbia nu va uita NICIODATA bombardamentele NATO. Ne-ati ucis copiii”

Distribuie!by ‘Serbia probabil ca va ierta, dar nu va uita niciodata’ bombardamentele NATO, a declarat joi premierul sarb Aleksandar Vucic, in timpul ceremoniei de comemorare a victimelor din orasul Varvarin, unde, pe 30 mai 1999, rachete lansate de avioanele Aliantei au lovit un pod, ucigand 10 persoane si ranind alte […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

pod


‘Serbia probabil ca va ierta, dar nu va uita niciodata’ bombardamentele NATO, a declarat joi premierul sarb Aleksandar Vucic, in timpul ceremoniei de comemorare a victimelor din orasul Varvarin, unde, pe 30 mai 1999, rachete lansate de avioanele Aliantei au lovit un pod, ucigand 10 persoane si ranind alte 17, relateaza agentia Xinhua, citata de Agerpres.

Ceremonia s-a desfasurat cu prilejul Zilei Amintirii Victimelor bombardamentelor NATO, marcata in fiecare an pe 24 martie, data cand Alianta a lansat raidurile aeriene asupra obiectivelor armatei sarbe, acuzata atunci de statele occidentale ca a comis abuzuri asupra etnicilor albanezi din provincia Kosovo, scopul bombardamentelor fiind fortarea retragerii trupelor sarbe din respectiva provincie.


In discursul sau de joi, premierul Vucic a calificat acea campanie de raiduri aeriene drept o ‘agresiune lipsita de sens si nenecesara a 19 state puternice asupra Serbiei’ si ‘un fel de masacru ce distruge totul fara sa rezolve nimic’, el facand referire si la numeroasele victime si pagube materiale.

Seful executivului de la Belgrad a spus in continuare ca Serbia este astazi alaturi de cele 19 state care au atacat-o intrucat ea este hotarata sa se reconcilieze cu ele ‘pentru poporul nostru si viitorul nostru’, dar a insistat ca ‘noaptea de acum 17 ani va fi intotdeauna amintita in Serbia’.


loading...

‘Astazi, mandri si drepti, dar cu o voce scazuta si trista, putem spune clar: Ne-ati ucis, ne-ati ucis copiii, dar nu ati ucis Serbia, pentru ca ea nu poate fi ucisa’, a continuat Vucic, adaugand ca tristetea, regretul si lacrimile nu trebuie sa conduca tara catre furie si ura. ‘Am gasit puterea sa ne ridicam, sa iertam, sa ne privim in ochi si sa ne schimbam, sa lasam trecutul sa se odihneasca si sa dam o sansa viitorului’, a conchis seful guvernului sarb.

In timpul unei alte ceremonii, desfasurate in orasul Prokuplje, unde si-a pierdut viata primul soldat sarb in urma bombardamentelor NATO, ministrul apararii, Zoran Djordjevic, a amintit ca acele raiduri au provocat moartea a 659 de soldati sarbi. Autoritatile sarbe estimeaza ca bilantul total al victimelor, militari si civili, a fost de circa 3.500 de morti si peste 12.500 de raniti.

Rezultatul bombardamentelor NATO a fost desfasurarea unei misiuni a ONU in Kosovo, provincie care in anul 2008 si-a autoproclamat independenta fata de Serbia.

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

BREAKING NEWS: Norvegia ( tara homo-lesbi-pedofiliei) a vizat familia pentru credinta crestina inainte de confiscarea celor cinci copii
„Ne-ați vândut către streini”-poezie scrisa de catre un taran din Ardeal, ramai fara cuvinte
VIDEO Trafic de organe cu SRI și armată? Dezvăluiri incendiare despre medicul Mihai Lucan
Nu, Iohannis nu a fost cumparator de buna credinta, familia Iohannis s-a dat drept mostenitor fals, cu acte false a imobilului pierdut in instanta | Presa va ascunde asta!!!!
Numărul islamiștilor radicalizați din Suedia a ajuns, de la 200 în 2010, la „mii” astăzi, au dezvăluit serviciile de informații din această țară.
Dragnea a fost invitat la inaugurarea lui Trump | Iohannis nu este invitat pe motiv de legaturi stranse cu Soros si toti dusmanii lui Trump
Reacții de revoltă după ce TVR ar fi jignit milioane de români: ‘Încalcă toate normele elementare ale audiovizualului’
De necrezut: Astăzi, în Turcia, Iohannis a bătut palma pentru MEGAMOSCHEEA din București!!!
Ilie Şerbănescu: În genunchi în faţa FMI şi UE, ne-am distrus industria şi suntem vasali altora
GROAZA ȘI TEROAREA din Calais, povestite de o localnică | „Refugiații sunt peste tot, bat în maşini cu răngi de fier, atacă oamenii, chiar atacă copiii, violează, fură. Este de neînchipuit ceea ce suferim” Video
Senatorii au spus NU confiscării averilor infractorilor- cei mai multi impotriva au fost cei din partidul lui IOHANNIS
Drama din educaţie se transformă într-o dramă pe piaţa muncii: România a pierdut un milion de elevi din învăţământul primar şi gimnazial în ultimii 20 de ani
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite