Prinţul Charles a vrut să se însoare cu principesa Margareta a Romaniei, insa ea se iubea cu Gordon Brown viitorul prim ministru al Angliei, la care isi uita lenjeria in baie

Distribuie!by loading... Pagina din Hola, renumită revistă spaniolă dedicată celebrităților, avea titlul “Zvonuri despre Margareta de România drept «posibila» aleasă a Prințului Charles al Angliei” şi apărea într- o perioadă în care fiul Reginei Elisabeta a Regatului Unit, la 26 de ani neîmpliniți, era cel mai râvnit burlac de pe […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
loading...

Pagina din Hola, renumită revistă spaniolă dedicată celebrităților, avea titlul “Zvonuri despre Margareta de România drept «posibila» aleasă a Prințului Charles al Angliei” şi apărea într- o perioadă în care fiul Reginei Elisabeta a Regatului Unit, la 26 de ani neîmpliniți, era cel mai râvnit burlac de pe planetă. În acest context, Hola scria: “Puțini sunt cei care îşi pot da seama că există un nou zvon referitor la o altă «posibilă » mireasă – încă una – pentru Prințul Charles al Angliei. Dar noi, fideli cronicilor zilei, consemnăm că, în ultimul timp, s-a pomenit numele unei prințese regale asociat, în mod romantic, celui al viitorului rege al Angliei: acest nume a fost cel al Margaretei de România, 25 de ani, fiica exilatului Rege Mihai şi a soției sale, Regina Ana, născută Prințesă de Bourbon- Parma”.
Revista dezvăluia că Principesa Margareta, care absolvise Universitatea din Edinburgh şi care lucra în Marea Britanie, pentru câteva universități, “a fost primită de mai multe ori de Regina Elisabeta la palatul Buckingham, dar şi în alte reşedințe ale suveranei”.
Hola făcea o legătură între aceste vizite ale prințesei la regină, care nu erau accesibile oricui, şi faptul că “Charles al Angliei şi Principesa Margareta de România s-au întâlnit recent în cadrul mai multor evenimente sociale şi, după ce au stat îndelung de vorbă, au descoperit că au multe gusturi şi înclinații în comun. Şi, cel mai important, potrivit unor surse apropiate Curții engleze, este că Regina Elisabeta nu ar avea nimic de obiectat la o eventuală logodnă dintre fiul său şi fata cea mare a Regelui Mihai”.

Din 1973, pe lista «pretendentelor»

În acelaşi material, revista spaniolă amintea că numele Principesei Margareta a României mai fusese pomenit şi în 1973, pe o listă cu eventuale logodnice ale Prinţului Charles. “De fapt, nu este pentru prima dată când se fac speculaţii legate de «candidatura » Margaretei de România pentru rolul de viitoare regină a Angliei. În luna septembrie a anului trecut, a apărut citată în cadrul unei liste de pretendente, alături de Lady Jane Wellesley, fiica ducilor de Wellington, de Georgina Russell, fiica ambasadorului britanic la Madrid, de Rosie Clifton, fiica unui colonel retras şi secretară în Londra, de Lady Henrietta Fitzroy, fata ducilor de Grafton şi pasionată de călărie…”.

Iată pagina din revista spaniolă Hola (iulie 1974), care găzduiește întreaga poveste dintre Charles și Margareta. Explicația la fotografia principesei este: “Margareta de România, viitoarea regină a Angliei?”
Coperta revistei Hola, în care apare materialul despre posibila idilă dintre Charles și MargaretaRevista Hola amintea că logodna dintre Charles şi Margareta s-ar fi realizat între rude, situaţie destul de întâlnită în monarhii. “Familiile regale ale Angliei şi României sunt înrudite. Charles şi Margareta sunt veri îndepărtaţi, avându- i ca strămoşi comuni pe Regina Victoria a Angliei şi pe Regele Christian al X-lea al Danemarcei”.
În publicaţie se mai nota că tatăl Margaretei, Regele Mihai, a cunoscut-o pe viitoarea sa soţie, Prinţesa Ana, la nunta Elisabetei, mama Prinţului Charles, şi că acesta “a încercat mereu să menţină contactul cu celelalte familii regale. Aşa l-am putut vedea pe Regele Mihai în diverse întâlniri purtând uniforme şi decoraţii şi ocupând locul ce protocolar îi revine. Soţia şi fiicele sale au stat mereu lângă el, încercând să conserve o imagine şi o prezenţă ce corespund unei familii regale aflate în exil”.

loading...

De la Prinţul de Wales şi Gordon Brown la Radu Duda

Pe vremea când era studentă în Scoţia, la Edinburgh, Principesa Margareta a avut o idilă cu Gordon Brown, cel care avea să devină primul ministru al Marii Britanii. “N-am încetat să-l iubesc nici o clipă”, spunea atunci ea. A urmat apoi episodul cu Prinţul de Wales, iar în 1996, căsătoria cu Radu Duda.
Principele Radu Duda (stânga), soțul Principesei Margareta, și Prințul Charles

Regina Ana și Regele Mihai, alături de patru dintre fiiceLa sfârşitul anilor ’60, începutul anilor ’70, Principesa Margareta studia în Marea Britanie, unde l-a cunoscut pe Gordon Brown (foto), atunci student, viitor ministru de finanţe (1997-2007), prim-ministru al Marii Britanii (2007-2010) şi lider al Partidului Laburist.

«N-am încetat să-l iubesc nici o clipă»

Legătura lor a fost făcută publică de-abia în 2004, într-o biografie a lui Brown, în care autorul, jurnalistul Tom Bower, relata un episod picant: mama lui Gordon, severă şi autoritară, l-a vizitat la cămin, găsind în baie mai multe piese de lenjerie feminină, care se presupune că aparţineau Principesei Margareta, prietena de atunci a lui Brown. “Nu ştiu cum au ajuns acolo. Probabil, din greşeală, de la spălătorie”, s-ar fi scuzat tânărul Brown în faţa mamei sale.
Margareta a recunoscut, în presa britanică, idila cu Brown. “Era o poveste foarte solidă şi romantică. N-am încetat să-l iubesc nici o clipă, dar, într-o zi, ceva nu mi s-a mai părut în regulă, auzeam doar politică, politică, politică, iar eu aveam nevoie de atenţie”.
Regina Ana și Regele Mihai, alături de patru dintre fiice
Principesa Margareta (62 de ani) s-a măritat în 1996 cu actorul Radu Duda. Ea este cea mai mare dintre cele cinci fiice ale Regelui Mihai (90 de ani) şi ale Anei de România (88 de ani), celelalte patru fiind Elena (61 de ani), Irina (57 de ani), Sofia (54 de ani) şi Maria (47 de ani).

A divorţat de Lady Di, apoi s-a însurat cu amanta

Lady Diana și Prințul Charles
Materialul din revista spaniolă găzduia şi o declaraţie a Prinţului Charles, în care acesta dezvăluia ce aşteptări are de la viitoarea sa soţie: “O femeie nu doar se căsătoreşte cu un bărbat. Se căsătoreşte, de asemenea, cu un stil de viaţă, cu o profesie, cu o existenţă în care trebuie să-şi aducă contribuţia. Despre toate astea va trebui să aibă ceva cunoştinţe, măcar o noţiune, pentru că altfel nu va şti dacă o să-i placă sau nu”.
Prințul Charles, împreună cu actuala lui soție, Camilla
Lui Charles i-a luat ceva vreme până să se hotărască. De-abia la 29 iulie 1981, când avea aproape 31 de ani, moştenitorul tronului o lua de soţie pe Diana Spencer (20 de ani), viitoarea Lady Di. Căsnicia nu a mers, deşi apăruseră şi copiii, William şi Harry. Presa a dezvăluit aventurile extraconjugale ale celor doi, care au divorţat în 1996. Prinţesa de Wales a murit la 31 august 1997, la Paris, într-un accident de maşină, în timp ce era urmărită de paparazzi. În 2005, Charles s-a căsătorit cu Camilla Parker Bowles, amanta sa de pe vremea căsniciei cu Diana.

https://www.libertatea.ro/stiri/reportaj/printul-charles-a-vrut-sa-se-insoare-cu-principesa-noastra-664758

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Puppe.ro

Puppe.ro