Prof. univ. dr. George Litarczek: Religia e și ea o doctorie. Se ocupă de suflete. Toată imunitatea organismului ține de CREDINȚĂ.

Distribuie!by Prof. univ. Litarczek a vorbit, într-un interviu acordat ziare.com, despre despre relația dintre medicină și credință, despre problemele societății românești, ale sistemului sanitar, despre intervenția de la Colectiv.: “Nu îl salvezi numai cu medicina, ci și cu psihicul, trebuie să-l faci să lupte. Iar psihicul are nevoie de credință. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Prof. univ. Litarczek a vorbit, într-un interviu acordat ziare.com, despre despre relația dintre medicină și credință, despre problemele societății românești, ale sistemului sanitar, despre intervenția de la Colectiv.:
“Nu îl salvezi numai cu medicina, ci și cu psihicul, trebuie să-l faci să lupte. Iar psihicul are nevoie de credință. Când trăiești extracorporalizarea, nu te mai poți îndoi că ești carcasa care ține de materialitate și ești om prin starea de conștiență umană care nu poate fi definită în termenii actuali ai științei. (…) Dumnezeu nu lucrează cu minuni precum Hristos. Dumnezeu îți creează oportunități.(…) Religia e și ea o doctorie. Se ocupă de suflete. Când credincioșii se roagă, în lobii lor frontali a fost identificată o activitate intensă, care nu există la necredincioși. Eu sunt credincios și în toată viața mea am fost ajutat pentru ceea ce m-am rugat. Toată imunitatea organismului tine de credință.”
Născut în SUA, având și origini germane, profesorul Litarczek a rămas în România într-o perioadă grea, adică după 1945.  Chiar fără a fi membru de partid, la Elias i-a anesteziat pe Gheorghiu Dej și alte “capete încoronate”. A intrat în partid în 1973, când i s-a spus că altfel nu poate fi profesor universitar. Era deja conferențiar.
De ce nu a plecat din România?
“Toată lumea mă întreabă. Pentru că în anii ’50 am făcut, ca găina, un ou, pe care conjunctura mi-a permis să-l dezvolt – specialitatea anestezie, care, în 1972, a devenit anestezie terapie intensivă. Înainte de anii ’50, când bolnavul ajungea în stare gravă, murea. Era abandonat de medici. Până când medicina a învățat că bolnavii pot fi scăpați din situațiile primar grave.
Specialitatea de anestezie a fost recunoscută în 1957, când Voinea a făcut marea curățenie în rețeaua sanitară. După război, rămăsese un haos, erau în posturi de medici oameni fără diplomă, unii fără liceu, impostori de mâna întâi. Erau și profesori universitari fără diplomă de medic. Specialitatea AȚI a fost creată de ministrul Teodor Burghele în 1972, când s-a făcut o reorganizare sanitară. Voinea Marinescu a fost cel mai bun ministru al Sănătății pe care l-a avut România postbelică până astăzi inclusiv”.
Sănătatea de astăzi suferă de boala generală a sistemului – corupția:
“Acolo unde ai un manager cât de cât cinstit, care cumpără ce-i trebuie spitalului, treaba merge de bine de rău. Eu am fost șef de clinică la Fundeni și știu cum este.Dar e mai mult decât atât: oamenii nu știu să gândească, nu sunt profesioniști.
Comuniștii au avut o viziune organizatorică gândită de Lenin și Stalin, bazată pe industrializare, ceea ce nu era neapărat greșit, pentru că numai țările industriale își pot crește standardul de viață. Și au făcut asta cu generația mea, ingineri, medici educați în sistemul de învățământ dinainte de război. Acum noi vrem să refacem societatea dinainte cu oameni educați în timpul comunismului. Ceea ce ai învățat în școală, ceea ce ai văzut în tinerețe îți creează coordonatele după care faci toate judecățile.
Mă uit la cei de acum, nu găsesc soluții decât în stil centralizat. Vă dau un exemplu. Nu are ce cauta Ministerul Sănătății să impună prețul medicamentelor, iar asta deranjează tot echilibrul. Soluția lor e că Guvernul să dirijeze tot. În lumea capitalistă, Guvernul nu dirijează, ci creează mediul, legislația, restul e concurenta liberă”.
Cazul Colectiv:
“(n.r.: Intervenția de la Colectiv) a fost prost interpretată. Eu zic că medicina românească s-a descurcat foarte bine. La o oră după incendiu în spitale erau 70 de bolnavi protezați respirator. Se leagă unii că au fost resuscitați pe trotuar. Așa se face. Întâi îl resuscitezi unde e și apoi îl miști. Prințesa Diana a fost resuscitata în mașină, intubată în mașină și abia apoi descarcerată și a ajuns vie în sala de operație.”
Cazul infecțiilor intraspitalicești:
“Povestea cu infecțiile e veche și eu am trăit-o de la începuturile ei. Odată cu apariția intervențiilor chirugicale și administrarea antibioticelor de rutină. Penicilina strepto primea toată lumea în post-operator și imediat s-au creat specii rezistențe.
Continuu am avut morți și am făcut dezinfecții. Când îi aud la televizor că întreabă cine e de vină pentru infecția intraspitalicească, îmi vine să îi strâng de gât. E de vină o atitudine generală a medicinei, care a produs germenii rezistenți la antibiotice prin utilizarea aiurea a acestora.
Se vorbește mult despre cei care au murit în spital, dar foarte puțin despre faptul că 4 dintre cei trimiși în străinătate au murit pe durata transportului. Bolnavii aceștia nu se transportă. Îi tratezi în situ pentru că atunci când începi să tragi de ei.”, spune Prof. univ. dr. Litarczek pentru ziare.com.
http://www.activenews.ro/stiri-social/Prof.-univ.-dr.-George-Litarczek-Religia-e-si-ea-o-doctorie.-Se-ocupa-de-suflete.-Toata-imunitatea-organismului-tine-de-CREDINTA.-Medicina-romaneasca-s-a-descurcat-foarte-bine-in-cazul-Colectiv-133287

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Mădălina Ghenea: Am ajuns să cred că viaţa nu mai are sens, până m-am refugiat într-o mănăstire din România
Cel mai TÂNĂR OSTATIC capturat de islamişti. Este creştin
O femeie se simțea rău de câteva zile, așa că s-a dus la doctor pentru un control. Când a aflat ce are, a avut un șoc! Dacă și tu ai așa ceva în casa, renunță imediat!
Profesoara atee rusinata de replica unui copil crestin
Unde au fost serviciile secrete în timpul jefuirii Ţării?
Soros afirmă pe fata că luptă impotriva statului naţional şi organizează un eveniment pt. lesbiene si homosexuali în faţa moaştelor lui Brâncoveanu
Ceausescu i-ar fi impuscat, daca ii gasea ca baga aluminiu, acid clorhidric si mercur in "Soimii Patriei"! Pe vremea lui Ceausescu se adminsitrau de 6 ori mai putine vaccinuri! "Cantacuzino" era vestit pentru SERURI, nu pentru vaccinuri
Cum explică o directoare rezultatele slabe de la Bacalaureat: „Ne vin elevi care nu știu să citească. La clasa a IX-a am făcut adunări, scăderi și tabla înmulțirii”
Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor: ”Ceara de pe fructe se depune pe pereții stomacului și poate provoca mai multe tipuri de cancer”
Cât de mult i-a crescut averea lui Klaus Iohannis de când e președinte
Media de viata a homosexualilor este de 42 de ani in SUA, 51 in Europa. Iar dupa moarte nu ii asteapta lucruri bune pe homosexuali, din relatarile oamenilor intorsi din moarte clinica.
Incredibil George Bush spune adevarul!!!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Răspunde

Trebuie să fii logat pentru a publica comentarii.
Close
Citește mai multe:
EXPLOZIV/Iohanișii, ca ȘEICII la New York. 2300 de dolari/NOAPTE la CEL MAI SCUMP HOTEL

Nicolae Ceausescu in fata Comisiei Europene, aparand ferm interesele Romaniei

Tot mai multi oameni vor sa fie suverani in Romania, adica neplatitori de taxe- un sofer din Romania a fost luat cu asalt de politisti deoarece nu avea placute de inmatriculare “legale”

În timp ce în România sunt interzise tricourile cu scriitorii Radu Gyr și Mircea Vulcănescu, în SUA unul dintre liderii protestelor din Charlottesville poartă tricou cu Zelea Codreanu

Rascoala de la Bobalna sau cum asupreau casele regale reptiliene pe romani si pe unguri deopotriva!

Închide