Profesorii universitari de la Ghena de Gunoi din Râmnicu Vâlcea

Distribuie!by Prima dată m-a frapat accentul ciudat. Muzicalitatea aceea ardelenească atunci când a cerut la chioşc „cafia”. L-am privit mirat pe cel cu barbă şi care mirosea groaznic. Îl ştiam. În urmă cu un an jumătate, la o ghenă oarecare din Râmnicu Vâlcea au apărut doi, un cuplu, el şi […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Prima dată m-a frapat accentul ciudat. Muzicalitatea aceea ardelenească atunci când a cerut la chioşc „cafia”. L-am privit mirat pe cel cu barbă şi care mirosea groaznic. Îl ştiam.

În urmă cu un an jumătate, la o ghenă oarecare din Râmnicu Vâlcea au apărut doi, un cuplu, el şi ea. Stăteau printre containerele de plastic, fumau pe bordură şi apoi intrau să caute de mâncare. Vara şi iarna au dormit într-un intrând al blocului. Nu le-am dat atenţie, chiar îi evitam deranjat. Deşi omul avea un zămbet blajin. Dar erau boschetari iar eu, un tip rasat, care stă totuşi într-un apartament de bloc comunist, nu-i aşa.


Aşa l-am cunoscut, după acel „cafia”, primul cuvânt pe care la-am auzit de la ei. Luase două cafele în pahare de plastic şi a mers la ea. Soţia bănuiesc. Nu au vrut să-şi spună numele când am stat lângă ei. Foarte greu am rezistat. Miroseau. Dar aşa am aflat că de fapt sunt din Arad.

Da, soţ şi soţie. Ce a urmat este de neimaginat…


El a predat la Universitatea „Vasile Goldiş” fiolosofia iar ea a fost profesoară de logică la un colegiu şi asistent tot la Universitate.

„Nu Thales, se începe cu Anaximene şi Anaximandru. Deşi Lao Dze a fost primul (…) Mie nu mi-a plăcut patristica, soţia este însă acolo cu mintea(…). Este minunată trecerea de la Hegel la materialism. Hegel a realizat prima joncţiune. Cu triada(…) Revelaţia lui Pascal pare contrafăcută”

Şi uite aşa, o oră am vorbit despre Heidegger, despre Spinoza şi Etica. Ea era îndrăgosită de Toma d’Aquino.  Trebuie să spun că amuţisem. La ghena de lângă blocul meu, stăteau două persoaje, rupte dintr-un film european, d-ăla cu intelectuali decăzuţi.

Apoi am aflat şi Lovitura. Le muriseră copiii, băiatul avea 25 de ani, fata 23 de ani, într-un accident de maşină. Băiatul o aducea pe soră la nuntă. Lângă Arad. Se mărita fata şi toată lumea era adunată acasă la socrul mare. Şi cei doi întârziau. Apoi au aflat. Viteză mare, grabă mare, s-au izbit de o altă maşină, au murit toţi, cei doi fraţi şi cei trei tineri din cealaltă maşină. Vinovaţi? Copiii lor. Procese, judecată, pierderea minţilor, nu a mai durat mult.

loading...

Nu mai au nimic. Mai ales viitor. Fumează, beau cafea şi ziua se plimbă prin oraş, prin Râmnicu Vâlcea. Îl ştiu pe Matei şi pe toţi oamenii din bloc. Ştiu ce maşini are fiecare, unde parchează de obicei şi ce gunoi aruncă.

Nu le e frig iarna.

Am urcat în casă tăcut. Şi tremurând. De frig, sper.

Mihai IONESCU

Profesorii universitari de la Ghena de Gunoi din Râmnicu Vâlcea

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Cum a reuşit o companie austriacă de construcţii cu zero angajaţi să aibă afaceri de 162 mil. lei? A lucrat la cea mai lungă linie de tramvai din Cluj
Fiul primului ministru israelian Yair Netanyahu- declaratie soc pentru profani: Soros si reptilienii conduc lumea! Alt "nebun" conspirationist?
“– Părinte Calistrat, ați spus ca bolile sunt rezultatul păcatelor! Copiii mici, bolnavi, ce păcate au?”
Copil dat afară de la creșă pentru că nu era vaccinat. Avocat: „Nu există legislație care să oblige pe nimeni din această țară să se vaccineze cu anumite vaccinuri”
Ilie Șerbănescu: ”Justiția din România nu descoperă decât corupți și hoți români, dar niciun străin!” Schweighoferii, OMV, toti detinatorii resurselor romanesti, cat si corporatiile straine din Romania nu sunt corupte?
Răspunsul lui Putin la expulzările diplomaţilor ruşi din SUA |Putin nu pica in plasa lui Obama!!!
Iata stenograma in care Ceausescu isi da seama ca fost mintit si prin teleconferinta il intreaba pe Milea: Aţi spus că aţi dat ordin să tragă. De ce aţi dezinformat?!
Cutremurător! Ce au găsit anchetatorii în telefonul unuia dintre cei 3 patroni de la Colectiv
Cioloș REFUZĂ să introducă Roșia Montană în patrimoniul UNESCO
S-a lansat primul lant de supermarketuri 100% romanesti! Are preturi mai mici decat Carrefour sau Lidl!
Lenin - homosexualul mason
John Milbank: „Căsătoria” gay este o „mișcare strategică” și nu are nimic de-a face cu drepturile homosexualilor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite