RAPOARTELE CIA CONFIRMA TEORIILE CONSPIRATIEI: DE CE NU ARE ROMANIA AUTOSTRAZI

Distribuie!by   Scandalul dezvăluirilor lui Ghiță a inclus, ne amintim, povestea autostrăzilor cvasi-inexistente ale României, într-un context de-a dreptul spectaculos: SRI s-ar fi opus permanent, mergînd pînă la amenințări și șantaj, construirii unei infrastructuri care să lege Transilvania de Muntenia sau Moldova. Ulterior, au apărut teorii ale conspirației, nu mai […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Scandalul dezvăluirilor lui Ghiță a inclus, ne amintim, povestea autostrăzilor cvasi-inexistente ale României, într-un context de-a dreptul spectaculos: SRI s-ar fi opus permanent, mergînd pînă la amenințări și șantaj, construirii unei infrastructuri care să lege Transilvania de Muntenia sau Moldova. Ulterior, au apărut teorii ale conspirației, nu mai puțin spectaculoase, care explicau opoziția respectivă. Iată, însă, că recent declasificate documente ale CIA confirmă teoriile în cauză.

Să reamintim:
”Domnul general Florian Coldea nu a fost niciodată de acord cu autostrada Comarnic-Brașov” a spus Sebastian Ghiță, într-un episod al dezvălurilor în serie. Tot Coldea i-ar fi amenințat și pe funcționarii CNADR cu arestarea ”dacă vor semna o asemenea autostradă.” a mai spus el.

La rîndul său, fostul premier Victor Ponta a declarat: ”De 12 ani nu reușim să legăm printr-o autostradă Transilvania de restul României, nici Pitești-Sibiu, nici Comarnic-Brașov, nici Iași-Târgu-Mureș! Eu am terminat negocierile cu Vinci-Strabag (mari companii de autostrăzi din Europa), gata de semnare, dar s-au opus Băsescu și PNL strigând: e o mare hoție. În 2015 un reprezentant al Sistemului i-a spus ministrului Transporturilor: Cine semnează asemenea autostradă ajunge în pușcărie. Transilvania e tot mai legată de Viena și Budapesta, dar tot mai depărtată de București și Iași.”

În spațiul public s-a vorbit, mai pe șușotite, atît înainte, cît, mai ales, după afirmațiile lui Ghiță și Ponta, că ar exista o explicație ”ocultă” pentru absența autostrăzilor care să lege Transilvania de Moldova sau Muntenia.

E vorba de temerea NATO, a Occidentului în ansamblu, că asemenea autostrăzi ar facilita accesul tancurilor rusești spre Vest în cazul unui conflict militar. În absența lor, blindatele Moscovei s-ar vedea blocate de arcul Carpaților, stavilă naturală în calea năvălitorilor.
Ceea ce ”ridică” România la rangul de zonă-tampon a Occidentului.

Unii dau crezare, alții probabil că nu unor asemenea raționamente.
Iată însă că apare, brusc, dovada că nu e vorba de teorii ale conspirației, ci de calcule cît se poate de reale și de pragmatice ale Occidentului.

Mai exact, e vorba de un paragraf interesant dintr-un document recent declasificat de CIA, care analiza România comunistă de la jumătatea anilor 80, intitulat ”Perspectivele lui Ceaușescu”.

Pornind de la informații privind declinul economiei ceaușiste, starea de spirit a populației, relațiile cu vecinii șamd, analiștii CIA au elaborat mai multe posibile direcții pe care România ar fi putut să meargă în anii care urmau.
În ciuda interesului Moscovei – recunoscut de CIA – de a-și spori considerabil influența asupra țării noastre după eventuala înlocuire a lui Ceaușescu la conducere, analiștii americani dădeau ca improbabilă o intervenție militară a rușilor.

ff

Iată și unul dintre principalele argumente identificate de CIA:

”Nu încape îndoială că armata română nu ar face față sovieticilor, iar URSS ar triumfa după o scurtă perioadă de criză. Românii nu sunt nici pe departe la fel de bine echipați ca sovieticii.
Totuși, sovieticii nu au efective militare în România și nici nu au la dispoziție o infrastructură potrivită, iar terenul muntos nu e potrivit pentru o intervenție rapidă, ”chirurgicală”. Forțele militare sovietice s-ar confrunta cu operațiuni prelungite de dizlocare (a combatanților adverși n.n.) într-o țară profund antisovietică, mai ales dacă aceasta ar beneficia și de sprijinul Iugoslaviei”.

Concluzia CIA era că trupele sovietice din regiune ar fi fost mult mai puțin capabile să performeze militar în România decît forțele similare care vizau regiuni aflate în parte nordică a Europei răsăritene, iar această realitate era menită să descurajeze o decizie de invadare din partea regimului sovietic. Totul, grație terenului muntos și absenței infrastructurii.

Au trecut de atunci trei decenii și mai bine, dar problema infrastructurii absente, în România, rămîne aceeași. Va rămîne, oare, atît timp cît va exista amenințarea Rusiei asupra Vestului? (Bogdan Tiberiu Iacob)

Rapoartele CIA confirma teoriile conspiratiei: de ce nu are Romania autostrazi

loading...

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite