"Reincarnarea Salomeei" cu Dorina Roman

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Pentru ca pasiunea mea pentru arta este atat de puternica si pentru ca am cochetat si eu candva cu actoria, (roluri minore ce-i drept, in liceu, cateva reprezentatii la Rectorat), am avut marea placere sa asist la desfasurarea un act cultural in Brasov, sa vizionez piesa de teatru “Reincarnarea Salomeei”, de Oscar Wilde, care o are ca protagonista pe minunata actrita brasoveana Dorina Roman. Evenimentul a avut loc la Asociatia culturala Museion , in cadrul aniversarii a unui an de existenta, a Teatrului Particular Brasov.
Piesa de teatru care trateaza tema Salomeei a fost scrisa de Oscar Wilde in 1891 in limba franceza initial si abia dupa trei ani, in limba engleza. Este o piesa care expune povestea biblica a Salomeei, fiica vitrega a tetrarhului Herod Antipas, care cere capul lui Ioan Botezatorul in schimbul renumitului “dans al celor sapte voaluri”.
Au existat variante diferite de interpretare a piesei, tematica biblica fiind adesea folosita in filme: “Circle In A Square” cu Al Pacino sau productia ” Dansul Salomeei” cu Ken Russel. In 1988, cantaretul Australian Nick Cave a scris o drama in cinci acte, intitulata “Salomeea”. Puternic influentat de acest motiv, este videoclipul cantaretilor de la Smashing Pumpkins , ” Stand Inside Your Love” si melodiile formatiei U2, ” Mysterious Ways” si ” Salome”.
Interpretarea actritei Dorina Roman a fost una de exceptie, deoarece a intrunit toate ingredientele necesare unei reusite artistice. Patosul, euforia, dramatismul si afectiunea jucate de ea, au intruchipat o Salomee ideala, iar coregrafia asigurata de d-na Maria Guth a fost pusa in scena, impecabil.
Fericirea mea a fost sa constat ca daca esti vizionar ai toate sansele de reusita. Dorina Roman este o actrita puternica, fara inhibitii, care dobandeste tot ce isi propune. A izbutit sa intemeieze un teatru propriu, particular in Brasov, fapt ce nu poate sa duca decat la dezvoltarea artistica a urbei, in acest sens. Cu siguranta ca aceste fapte vor avea consecinte in viitor si  in evolutia artistica  a teatrului, a actorilor, a orasului, a publicului si a artei. Nu pot decat sa le urez succes in continuare, la mai multe roluri si reprezentatii.

Prof. Topolog tinand un prolog

Dorina Roman sau “Salomeea”

Coregraf Maria Guth, Dorina Roman, Ion Topolog

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite