Rezultatul capitalismului: Avem trei milioane de copii în România. 57.000 sunt în orfelinate și aproape un milion au părinții plecați în strainatate!

Distribuie!by Potrivit statisticilor oficiale, preluate de la Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, 95.308 copii au, în acest moment, cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate. Numărul total al copiilor rămaşi acasă care provin din familii în care ambii părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Potrivit statisticilor oficiale, preluate de la Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, 95.308 copii au, în acest moment, cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate.

Numărul total al copiilor rămaşi acasă care provin din familii în care ambii părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate este de 18.646. Iar 17.553 de copii au rămas în grija rudelor de până la gradul IV, fără nici un fel de protecție socială.


Doar 200 de copii ai căror părinți au plecat la muncă în străinătate se află în sistemul de protecție socială, în grija unor asistenți maternali, iar 322 se află în centre de plasament.

13.684 de copii provin din familii în care părintele unic susţinător este plecat la muncă în străinătate.


14.323 de cazuri de abuzuri asupra copiilor au avut loc în 2016 în România

Peste 14.000 de cazuri de abuzuri au fost înregistrate anul trecut, victimele fiind copii. Este vorba despre abuz fizic, emoțional, abuzuri sexuale, neglijare, exploatare prin muncă, exploatare sexuală și exploatare prin comitere de infracțiuni.

Din acestea, cele mai multe au fost cazurile de neglijare, care au ajuns la 10.181. Aproximativ 4.000 s-au produs în mediul urban și peste 5.000 în mediul rural. Cu toate acestea, peste 7.000 de copii au rămas totuși în cadrul familiilor, cu supraveghere. În clasamentul abuzurilor urmează cel emoțional, cu 1.721 de cazuri la nivel național și abuzul fizic, cu 1.252 de cazuri.

Peste 600 de copii au fost abuzați sexual, 360 de propriii părinți; În doar 294 de cazuri s-a început urmărirea penală asupra agresorului

665 de copii au fost abuzați sexual anul trecut, din care peste 400 de cazuri s-au înregistrat în mediul rural. Pentru 120 de copii s-a decis plasamentul în regim de urgență, iar 542 dintre copiii abuzați sexual au rămas în familii.

Incredibil este faptul că doar în cazul a 294 de copii s-a inițiat urmărirea penală a agresorului, peste 255 de cazuri fiind încă în lucru.

Abuzul, de diferite tipuri, în cele mai multe cazuri s-a produs în familie, potrivit datelor oficiale. Astfel, 10.000 de copii au fost neglijați de propriii părinți și peste 1.000 au fost abuzați fizic și emoțional. 360 de copii au fost abuzați sexual de familie, iar peste 200 au fost exploatați prin muncă.

Fetele cu vârste între 10 și 17 ani au fost cu predilecție victimele abuzurilor sexuale. Peste 500 de fete au trecut prin această traumă și 100 de băieți.

loading...

700 de bebeluși au fost părăsiți la naștere în maternități, în 2016

Datele oficiale privind cazurile de abandon arată că 700 de bebeluși au fost părăsiți de mame în maternități, la naștere, anul trecut, din totalul de 1.000 de copii abandonați. 268 de copii au fost părăsiți în secțiile de pediatrie. 400 s-au întors în familie, iar 388 au ajuns la asistenți maternali. 39 au fost plasați în centre de plasament.

3.250 de copii erau adoptabili, la mijlocul anului trecut; Doar 1.800 de familii aveau atestat pentru adopție

3.250 de copii erau adoptabili, la jumătatea anului trecut, în țara noastră, iar 1.881 de familii aveau atestatele pentru adopție. Dintre acestea, 81 de familii aveau atestat pentru adopție internațională.

Evoluția adopțiilor în România arată o scădere dramatică a copiilor care ajung să fie adoptați. Statistica autorităților arată că adopțiile cele mai multe au avut loc în 2000, și anume 3.035, fiind adopții internaționale, 1.291 de adopții fiind naționale. În 2001 s-au înregistrat 1.521 de adopții internaționale, în timp ce din 2003 s-au înregistrat doar câteva sute de adopții în afara țării.

Începând cu 2005, adopțiile internaționale au fost oprite. Adopțiile naționale, în schimb, au avut un vârf în 1999, cu 1.700 de cazuri .

De atunci și până în prezent s-au înregistrat în jur de 1.000 de adopții, cu mici diferențe. 2014 și 2015 au depășit cu puțin peste 1.000 de adopții, iar în 2016 acestea au scăzut la minimumul istoric, respectiv 313. Tot anul trecut s-au înregistrat 5 adopții internaționale.  Pentru 2015 și 2016, datele statistice sunt parțiale, în funcție de deciziile definitive ale instanțelor.

http://www.libertatea.ro/stiri/avem-3-milioane-de-copii-romania-57-000-sunt-sistemul-de-protectie-sociala-si-aproape-un-million-au-parintii-plecati-la-munca-diaspora-1849399

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Sacrificiile lunii aprilie: de ce exista atatea nenorociri in luna aprilie
Prim-ministrul Bulgariei acuză hipermarketurile pentru îmbolnăvirea populației din cauza standardelor duble ale produselor alimentare: „La următoarea reuniune de la Sofia, liderii statelor din UE vor mânca ce mănânca și bulgarii”
„Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi”! Mesaj pentru România
Olivia Steer ii face praf pe medicii pro-vaccinare intr-o emisiune
Cand o sa invatam si noi ceva din demnitatea Poloniei si Ungariei?
„Dacă Ceaușescu ar fi explicat românilor că organismele mondiale sioniste ne jupoaie cu dobânzile și trebuie să facem efortul de a achita cât mai grabnic creditul, românii ar fi înțeles și ar fi acceptat.” Și nu se mai întâmpla nimic în decembrie 1989
SE NUMESTE ADRIAN, ESTE DIN RASNOV, SI TOCMAI A DEVENIT STUDENTUL ANULUI IN EUROPA!
CIOLOS minte cand spune ca a interzis TAIEREA PADURILOR: Sunt pline soselele de camioane care transporta lemn
Lidl şi Kaufland, scandal după ce s-a aflat că au primit 900 de milioane dolari de la Banca Mondială şi BERD pentru extinderea în Europa de Est, inclusiv România
In loc sa isi faca bagajele: Guvernul Cioloș a dat undă verde unei noi exploatări aurifere în Apuseni
Guvernul masonic Ciolos opreste finantarea Catedralei CRESTINE, dar nu opreste finantarea TEMPLULUI MASONIC si nici construirea MOSCHEII in Bucuresti
Sa ajunga un arab sa dea ordine in Romania? Sa subjuge poporul roman care s-a luptat cu musulmanii secole intregi si sa le puna pumnul in gura?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite