Corporatii straine din Romania exporta apa minerala sub cele mai renumite si scumpe branduri la nivel mondial

Distribuie!by   Peter Brabeck , CEO al companiei Nestle: “Accesul la apă nu ar trebui să fie un drept public” Credeţi că apa este un drept uman fundamental? Conform spuseselor lui Peter Brabeck, CEO al companiei Nestlé, apa este un aliment care ar trebui privatizat, nu un drept uman. Peter […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 


Peter Brabeck , CEO al companiei Nestle: “Accesul la apă nu ar trebui să fie un drept public”
Credeţi că apa este un drept uman fundamental? Conform spuseselor lui Peter Brabeck, CEO al companiei Nestlé, apa este un aliment care ar trebui privatizat, nu un drept uman. Peter Brabeck afirmă că, de vreme ce populaţia la nivel global creşte, apa nu este un drept public, ci o resursă care ar trebui să fie manageriată de către oamenii de afaceri.

Iata de ce a afirmat Brabeck acest lucru, pentru ca se afla in spatele manipularii izvoarelor romanesti si a imbutelierii apei romanesti care conform specialistilor francezi si a site-ului wallstreet, sunt cele mai pure si curate izvoare din lume, care nu mai necesita forari suplimentare.


Cati dintre noi, venind dinspre Miercurea Ciuc spre Brasov nu au remarcat cladirea Anavie in dreapta, care imbutelieaza apele Boresc si Biborteni dar si Perrier si Vittel si nu numai, pentru export. Izvoarele romanesti nu mai sunt de mult ale romanilor ci ale firmelor straine care au pus mana pe cele mai importante izvoare din tara inclusiv 7 izvoare din Bucegi, care le imbuteliaza pentru cele mai celebre si scumpe branduri de apa minerala din lume. Nu mai trebuie sa mentionam ca sub diferetele nume romanesti ale sticlutelor de apa, vandute in supermarketuri, se afla firmele Pepsi Cola si Coca Cola.

1.gif

Batalia pentru exploatarea gazelor de sist se da tocmai pentru infestarea apelor din fantanile noastre ca sa trebuiasca sa cumparam apa imbuteliata de ei,fluoridizata si chimicalizata, cum s-a intamplat in Canada sau in America de Sud, pe unde a trecut firma Chevron.


Corporatiile straine au pus mana pe izvoarele romanesti, cu cea mai pura apa din lume si fac profit de milioane de Euro pe an.

Sa ne uitam putin peste declaratiile catre presa ale unei mari corporatii care manipuleaza imbutelierea apelor:

Grupul Romaqua, imbuteliatorul apei minerale Borsec, va investi 7 milioane de euro pentru a demara productia in locatia unde Nestle a imbuteliat apa Ana Vie pana in anul 2000.

Compania vrea sa lanseze al patrulea brand de apa minerala din portofoliu, avand in curs investitii la izvorul de apa de langa Miercurea-Ciuc, unde a achizitionat locatia fostei fabrici Ana Vie. Unitatea de imbuteliere a fost vanduta de Nestle in 2004 catre un distribuitor de bauturi care a transformat fabrica in spatii de depozitare si birouri.
“Fabica Ana Vie (detinuta de Perrier Vittel, divizia de ape minerale a companiei elvetiene Nestle – n. red.) a fost inchisa in 1999-2000, iar facilitatile de productie au fost transferate la alte unitati ale grupului”, a declarat Paul Nuber, directorul general al Nestle Romania.
Perrier Vittel a intrat pe piata romaneasca in 1997, an in care a construit fabrica Ana Vie de langa Miercurea-Ciuc.
In 2000, Nestle a demarat din nou productia la nivel local, insa pe un segment de piata diferit, achizitionand fabrica de napolitane Joe de la Timisoara. Din anul 2006, cand a preluat compania greceasca Delta Ice Cream, Nestle produce in Romania si inghetata. In acest moment, pe piata romaneasca sunt prezente mai multe branduri de apa din portofoliul Nestle (Perrier, Vittel), insa acestea sunt aduse de companii independente de Nestle.
Romaqua Group a realizat anul trecut afaceri de 130 mil. euro, conform datelor companiei.

 

ANBAR a postat de asemenea un anunt cu vanzarea unei fabrici de imbuteliere a apei de izvor de curandm doar ca sa va faceti o idee unde exporta aceste firme apa captata din izvoarele romanesti va desfasor anuntul:

 

Fabrica beneficiaza de o buna conexiune cu arterele rutiere principale( DN 1) la doar 100 km  de Bucuresti, fapt care atrage dupa sine cheltuieli mai mici generate de transport.

Zona de productie este compusa din:

loading...

1.Izvor propriu de captare inconjurat de munti si paduri din Carpatii Orientali, aflat la o altitudine de 1200 m, zona de origine a apei fiind nepoluata. Debitul izvorului este de 10l/sec ceea ce inseamna o capacitate de exploatare de 750 milioane litri pe an.

2.Linie de imbuteliere ultramoderna si complet automatizata ce are o capacitate de ambalare de aproximativ 80 milioane litri pe an in PET-uri de 0,5 l ; 1,5 l ; 2 l si 5 l. Capacitatea actuala de productie reprezinta doar 15% din capacitatea izvorului.

Compania imbuteliaza apa mineral plata cat si apa mineral carbogazoasa, fiind licentiata si pentru productia de bauturi racoritoare cat si pentru sucuri naturale cu efect curativ.

Peste 80% din productie este exportata, majoritatea in tari ale Uniunii Europene, precum Germania, Marea Britanie, Spania, Grecia, Olanda si Belgia, dar si in unele tari arabe.

Fabrica beneficiaza de toate utilitatile: statie de captare, statie de aductiune, hala de productie, hala de depozitare, zona de protocol (bucatarie,dormitoare), transport intern si extern.

Din punct de vedere al activelor, compania detine un teren in suprafata de 10.000 mp, suprafata pe care este construita zona de productie, statia de captare si conducta de aductiune.

Date despre fabrica:

–         Anul realizarii – 2008

–         Suprafata construita – 3500 mp

–         Suprafata construita a captarii – 30 mp

–         Lungimea conductei de aductiune – 1300 m

–         Certificate de calitate: ISO 22000 ; ISO 9001 ; LAREX

Compania are un mare potential de dezvoltare, este posibila marirea de 3 ori a zonei de productie prin amplasarea in spatiul existent a unor noi linii de imbuteliere, ceea ce va  reprezenta 67% din capacitatea izvorului.

Date despre izvor:

–         Debit 10 l / sec

–         Temperatura la sursa 70 C

–         Altitudinea de captare  1200 m

–         Rezerve estimate pe 100 ani

–         Calitate – considerata cea mai buna din Romania si una dintre  cele mai bune ape minerale natural din Europa.

Distributia si vanzarea apei:

Datorita cererii mari pe piata, fabrica functioneaza la capacitate maxima pe trei schimburi de productie, compania obtinanad o cota de piata de 8%-10%.

In prezent se negociaza un contract de vanzare cu un mare distribuitor de ape din zona tarilor arabe. Acest contract de export acopera aproximativ 50% din capacitatea de productie a fabricii, cererea apei de calitate fiind ridicata in tarile arabe.

Profit: calculat ca diferenta dintre pretul de cost si pretul de vanzare la capacitatea de productie actuala ;

Format:

–     0,5 l = 0,44 Ron/PET = Profit 142%

–     1,5 l = 0,54 Ron/PET = Profit 123%

–        2 l = 0,64 Ron/PET = Profit 134 %

–        5 l = 1,14 ron/PET = Profit 226 %

Personalul necesar pentru actuala capacitate de productie este de 31 posturi pe un singur schimb, 48 posturi pe doua schimburi si 63 posturi pe trei schimburi. Salariul mediu este de aproximativ 300 Euro.

60% din rezervele de ape minerale se afla in Romania articol in limba engleza:

http://www.watercoolerseurope.eu/news/60-of-europe-s-mineral-water-reserves-are-in-romania

Conform site-urilor straine apa minerala romaneasca este cea mai pura, recunoscuta de catre Organizatia Apelor Mondiale:

http://www.romania-eye.com/articles/didyouknow/mineral_water.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite