S-a confirmat! Românii din străinătate, TAXAŢI ÎN ŢARĂ prin noul Cod Fiscal!

Distribuie!by Românii plecaţi la muncă în străinătate nu scapă fără să plătească o taxă statului român, potrivit noului Cod Fiscal. Astfel, cetăţenii care sunt plecaţi în străinătate vor plăti o taxă dacă şi-au păstrat rezidenţa fiscală în România. „Confirm faptul că persoanele cu rezidenţa fiscală în România, cu domiciliul în […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Românii plecaţi la muncă în străinătate nu scapă fără să plătească o taxă statului român, potrivit noului Cod Fiscal. Astfel, cetăţenii care sunt plecaţi în străinătate vor plăti o taxă dacă şi-au păstrat rezidenţa fiscală în România.


„Confirm faptul că persoanele cu rezidenţa fiscală în România, cu domiciliul în ţară, sunt obligate la plata acestei contribuţii calculată prin procentul de 5.5% x valoarea salariului minim pe economie, chiar dacă se află în străinătate. Contribuţia este de circa 67 de lei/lună, corespunzător sumei de 792 de lei pentru un salariu minim pe economie din 2016 de 1200 de lei”, a declarat Adrian Benta, consultant financiar, citat de HotNews.ro.

„Articolele 180-182 din noul Cod Fiscal impun plata unei contribuţii la asigurările de sănătate de către persoanele fizice ce nu realizează venituri şi nici nu sunt scutite de plata contribuţiei de sănătate prin efectul legii. Este vorba de minorii sau doamnele însărcinate care nu au venituri. În acest sens, cetăţenii români care îşi păstrează rezidenţa fiscală în ţară sunt în sfera contribuţiei la această asigurare de sănătate. În esenţă, legea nu se adreseaza numai acestor categorii de persoane ci şi altor persoane, cum ar fi cele neasigurate, dar care încasează venituri la negru, agricultorilor care nu îndeplinesc condiţia de a fi impozitati prin tranşe de venit sau persoanelor casnice ce nu sunt coasigurate”, a spus Adrian Benta.


loading...

De remarcat, că prin Ordinul 84/2012, cetăţenii români ce se află în străinătate o perioadă estimată la mai mult de 183 de zile au obligaţia să depuna la ANAF declaraţii privind rezidenţa fiscală.

SURSA: http://www.identitatea.ro/s-a-confirmat-romanii-din-strainatate-taxati-in-tara-prin-noul-cod-fiscal/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Consilier Klaus Iohannis: Pentru a forma oameni adevărați, școala nu are nevoie de religie. Vrem oameni obedienți, timorați, asistați și slugarnici?
Cum ţi se poate asculta telefonul chiar şi atunci când e închis; Iată cât e de simplu
Adevarul despre vaccinuri. Fostul ministru al Sanatatii din Finlanda rupe tacerea
Regele Mihai si ambasadorul SUA Alan Green l-au numit pe Mugur Isareascu Guvernatorul BNR ( verisorul lui Mihai)
Obiectivul miscarii homosexuale nu este egalitatea ori sansa de a se casatori, ci eliminarea institutiei casatoriei in sine.
Planul prin care Ceausescu a fost tradat: In 1989 depozitele alimentare ale României erau arhipline dar magazinele erau goale și românii nu aveau ce mânca
SUA expulzează 35 de diplomați ruși. Reacția lui Putin, de NECREZUT: Liderul rus nu va expulza pe nimeni și i-a invitat pe copiii diplomaților americani la Kremlin, de Anul Nou. Donald Trump: Bine jucat din partea lui Putin!
237 de COPII au MURIT in 3 zile după VACCINUL pentavalent
Român alungat din Anglia de groaza vieţii din Londra: „Mulţi români de aici trăiesc traume, dar le e ruşine să spună” că e capitalism, monarhie, dacă era comunism ar fi guițat!
Ziarul The SUN din Anglia il atribuie lui Iohannis titlul de presedinte de Transilvania, nu de Romania si concluzioneaza ca are descendenta reptiliana, adica se trage din DRACULA
Cel mai sărac preşedinte din lume - Îşi donează 97 la sută din salariu şi locuieşte într-o casă modestă: Nu am nevoie de multe pentru a trăi
Rusii ne arata in ce ruine traim, ca rezultat al aderarii la UE
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite