Săracii parlamentari! Încă o mie de euro lunar pentru ei. Și-au votat peste noapte pensiile speciale

Distribuie!by S-au produs noi schimbări în ceea ce privește pensiile speciale ale parlamentarilor, mai nou, parlamentarii care au avut minim un an de mandat, și nu 6 luni cum era inițial, vor primi pensii speciale. De asemenea, deputații și senatorii vor avea dreptul la aceste pensii la încetarea mandatului, chiar […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

S-au produs noi schimbări în ceea ce privește pensiile speciale ale parlamentarilor, mai nou, parlamentarii care au avut minim un an de mandat, și nu 6 luni cum era inițial, vor primi pensii speciale. De asemenea, deputații și senatorii vor avea dreptul la aceste pensii la încetarea mandatului, chiar dacă nu sunt realeși.

Comisia de Statut a Parlamentului s-a întâlnit, marți noaptea, pentru a dezbate cererea de reexaminare formulată de președintele Klaus Iohannis privind pensiile speciale ale parlamentarilor.


Raportul la legea pensiilor parlamentarilor a fost schimbat de către Comisia pentru Statut, mai nou, parlamentarii care au avut minim un an de mandat, și nu 6 luni cum era inițial, vor primi pensii speciale, precum și în cazul deputaților și senatorilor, acre vor avea dreptul la aceste pensii la încetarea mandatului, chiar dacă nu sunt realeși.

Potrivit raportului depus de Comisia pentru Statut, parlamentarii au precizat în textul proiectului că de această pensie vor beneficia senatorii și deputații doar la încetarea mandatului și în cazul în care nu sunt realeși pentru un nou mandat.


Precizarea este facută ca urmare a obiecțiilor președintelui Klaus Iohannis, care solicită clarificări cu privire la momentul intrării în plată a pensiei. În cazul în care un parlamentar, care ar avea drept la pensie, este reales, punerea în plată a acestui drept se suspendă până la încetarea mandatului.

loading...

Și durata minimă a unui mandat incomplet a fost modificată, pentru ca senatorii și deputații să poată beneficia de pensie. Deși în proiectul inițial, aceasta era stabilită la 6 luni, în urma cererii de reexaminare, a fost marită la un an. Primele discutii purtate intre membrii Comisiei pentru Statut prevedeau eliminarea posibilității ca un parlamentar să beneficieze de pensie pentru un mandat incomplet, însă nu s-a ajuns la un consens asupra acestei prevederi, conform Aktual42.

De asemenea, aleșii au decis ca un parlamentar care are un mandat de patru ani să primească la pensia de vechime în muncă un spor de 1.600 de lei, pentru două mandate în Parlament – 3.000 de lei, iar cei cu peste trei mandate – în jur de 4.600 de lei.

http://www.presalibera.net/saracii-parlamentari-inca-o-mie-de-euro-lunar-pentru-ei-si-au-votat-peste-noapte-pensiile-speciale_1839324.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite