SCANDALOS! Decizie şocantă a justiției franceze | Fecioara Maria, INTERZISĂ în spațiul public

Distribuie!by Pentru a doua oară în doi ani, o comună din estul Franţei a fost somată de justiţie să retragă din parcul său public o statuie a Fecioarei, în conformitate cu principiul laicităţii, informează sâmbătă France Presse, conform stiripesurse.ro Instalată în 2011 într-un parc public din comuna Publier, în departamentul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Pentru a doua oară în doi ani, o comună din estul Franţei a fost somată de justiţie să retragă din parcul său public o statuie a Fecioarei, în conformitate cu principiul laicităţii, informează sâmbătă France Presse, conform stiripesurse.ro

Instalată în 2011 într-un parc public din comuna Publier, în departamentul Haute-Savoie (est), statuia în cauză a făcut deja obiectul unei prime decizii, în ianuarie 2015.


Localitatea are acum trei luni la dispoziţie pentru a pune în aplicare decizia instanţei, cu riscul de a suporta ”penalităţi de 100 de euro pe zi „, potrivit hotărârii pronunţate la 24 noiembrie şi consultate de AFP.

Primarul Gaston Lacroix, care s-a definit ca fiind un „ales republican, garant al laicităţii”, şi-a anunţat intenţia de a „găsi un teren privat” care să găzduiască statuia.


Instalarea ei fără o dezbatere prealabilă în consiliul municipal, dar cu fonduri municipale, a stârnit furia rezidenţilor.

În faţa acestei controverse, statuia a fost de atunci vândută unei asociaţii culturale şi religioase, care a fost totuşi împiedicată de Curtea Administrativă să şi cumpăre parcela de teren pe care este instalat monumentul, astfel încât acesta să nu se afle pe domeniul public.

loading...

SCANDALOS! Decizie şocantă a justiției franceze | Fecioara Maria, INTERZISĂ în spațiul public

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite