Scepticul istoric William Lecky despre crestinism

Distribuie!by Scepticul William Lecky, afirma in lucrarea “History of European Morals from Augustus to Charlemagne”: “Platonistul ii indeamna pe oameni sa-L imite pe Dumnezeu; stoicul sa caute ratiunea; crestinul sa vina la dragostea lui Cristos. Stoicii de mai tarziu si-au unit notiunea de excelenta intr-un intelept ideal, iar Epictet isi […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Scepticul William Lecky, afirma in lucrarea “History of European Morals from Augustus to Charlemagne”:

“Platonistul ii indeamna pe oameni sa-L imite pe Dumnezeu; stoicul sa caute ratiunea; crestinul sa vina la dragostea lui Cristos. Stoicii de mai tarziu si-au unit notiunea de excelenta intr-un intelept ideal, iar Epictet isi indemna chiar discipolii sa-si aseze inainte un om de excelenta iesita din comun si apoi sa si-l imagineze mereu langa ei; cel mai remarcabil stoic, stoicul ideal, putea cel mult deveni un model de imitatie, admiratia pe care acesta o inspira nu putea sa te transforme vreodata in afectiune.


loading...

Crestinismului i-a fost rezervat sa prezinte lumii un caracter ideal, care prin toate schimbarile a optsprezece secole, a inspirat inimile oamenilor cu o dragoste pasionata; El s-a dovedit capabil sa actioneze asupra tuturor varstelor, natiunilor, temperamentelor si conditiilor; El a fost nu numai modelul cel mai inalt de virtute ci si cel mai inalt stimulent pentru practicarea ei, exercitand o influenta atat de profunda, incat pe drept cuvant se poate spune ca simpla scriere a acestor trei ani scurti de viata activa a facut mai mult pentru regenerarea si transformarea omenirii decat toate expunerile filozofilor si toate indemnurile moralistilor. Aceasta a fost cu adevarat izvorul a tot ce este cel mai bun si mai curat in viata crestina. In ciuda tuturor pacatelor si deficientelor, in ciuda preotiei vazute ca afacere, a persecutiei si a fanatismului care au desfigurat Biserica, ea a pastrat in caracterul si exemplul Fondatorului ei un principiu durabil de regenerare.”

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite