Secretul adventiştilor din zona albastra a Californiei, americanii care trăiesc extrem de mult

Distribuie!by Loma Linda este o zonă însorită din California unde trăieşte o comunitate de aproximativ 9.000 de adventişti care formează nucleul zonei albastre a Americii. Aceştia trăiesc în medie cu 10 ani mai mult decât ceilalţi americani. Astăzi, o comunitate de aproximativ 9.000 de adventişti din zona Loma Linda formează […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Loma Linda este o zonă însorită din California unde trăieşte o comunitate de aproximativ 9.000 de adventişti care formează nucleul zonei albastre a Americii. Aceştia trăiesc în medie cu 10 ani mai mult decât ceilalţi americani.

Astăzi, o comunitate de aproximativ 9.000 de adventişti din zona Loma Linda formează nucleul zonei albastre a Americii. Ei trăiesc cu circa un deceniu mai mult decât restul americanilor, şi o mare parte din longevitatea lor poate fi atribuită vegetarianismului şi exerciţiilor regulate. În plus, adventiştii nu fumează şi nu beau alcool, scrie Dan Buettner în cartea  „Blue Zones: Lessons For Living Longer From The People Who’ve Lived The Longest” (Zone albastre: lecţii de longevitate de la oamenii care au trăit cel mai mult”-nr).


Sfaturi de longevitate din Loma Linda   Cartea amintită prezintă câteva tactici practicate de locuitorii zonei Loma Linda care le permit să trăiască mai mult. Sabatul le oferă o pauză săptămânală de 24 de ore de la rigorile vieţii cotidiene, timp în care se concentrează asupra familiei, a lui Dumnezeu, a camaraderiei şi a naturii. Adventiştii spun că acest lucru ameliorează stresul, întăreşte reţelele sociale şi oferă exerciţii consecvente. Adventiştii sunt activi şi mănâncă rareori carne, unii dintre ei deloc, au tensiunea arterială scăzută, colesterolul sanguin mai scăzut şi mai puţine boli cardiovasculare decât americanii. Studiul Adventist Health Survey (AHS) arată că nu este nevoie să fii maratonist pentru a maximiza speranţa de viaţă. Practicarea unor exerciţii obişnuite, cu intensitate redusă, cum ar fi plimbările zilnice, par să ajute la reducerea incidenţei unor boli de inimă şi anumitor forme de cancer. Adventiştii tind să-şi petreacă timpul cu mulţi adventişti. Ei găsesc bunăstarea prin împărtăşirea valorilor reciproce şi prin susţinerea reciprocă a obiceiurilor.

Consumă nuci    Adventiştii care consumă nuci de cel puţin cinci ori pe săptămână au un risc al bolilor de inimă cu 50% mai mic şi trăiesc cu aproximativ doi ani mai mult decât cei care nu fac asta. Cel puţin patru studii majore au confirmat faptul că consumul de nuci are un impact asupra sănătăţii şi speranţei de viaţă. Ca şi multe alte credinţe, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea încurajează şi oferă oportunităţi membrilor săi de a se oferi voluntari. Oamenii ca centenarul Marge Jetton rămân activi, găsesc un sens al scopului şi elimină depresia, concentrându-se pe ajutarea altora.


loading...

Carne cu moderaţie şi multă verdeaţă   Mulţi adventişti urmează o dietă vegetariană. Adventist Health Survey arată că consumul de fructe, legume şi cereale integrale pare a fi protector împotriva unei mari varietăţi de forme de cancer. Pentru cei care preferă să mănânce carne, adventiştii recomandă porţii mici servite ca garnituri, mai degrabă decât ca un fel principal. “Mâncaţi micul dejun ca un rege, prânzul ca un prinţ şi o cină ca un sărac”, spune nutriţionistul american Adelle Davis, principiul enunţat de el reflectându-se şi în practicile adventiste. O cină uşoară devreme seara evită inundarea corpului cu calorii în perioadele inactive ale zilei. Se pare că promovează un somn mai bun şi păstrarea unei greutăţi optime. Adventiştii care nu au fumat, care au consumat 2 sau mai multe porţii de fructe pe zi, au avut cu aproximativ 70% mai puţine cancere pulmonare decât nefumătorii care au mâncat o dată sau de două ori pe săptămână fructe. Adventiştii care au mâncat legume cum ar fi mazărea şi boabele de 3 ori pe săptămână au avut o reducere de 30-40% a cancerului de colon. Femeile adventiste care au consumat roşii cel puţin 3 sau 4 ori pe săptămână au redus şansele de a face cancer ovarian cu 70% faţă de cele care au mâncat roşii mai rar. Consumul mare de roşii, de asemenea, parea să aibă un efect pozitiv asupra reducerii cancerului de prostata pentru barbaţi.

Beau multă apă   Adventist Health Survey sugerează că bărbaţii care au băut 5 sau 6 pahare de apă zilnic au avut o reducere substanţială a riscului unui atac de cord fatal – de la 60 la 70 de procente – în comparaţie cu cei care au băut considerabil mai puţin.

Citeste mai mult: adev.ro/osn8n4

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite