






Candida este de fapt o ciuperca, prezenta in mod natural in tractul digestiv. Ea este prezenta acolo fiind de obicei inofensiva, dar odata ce scapa de sub control poate face ravagii organismului.
In perioadele de stres, asociate cu o dieta saraca in alimente naturale, functionarea sistemului imunitar este scazuta, iar candida poate sa va puna probleme serioase, conducand la aparitia disfunctiilor digestive, precum si la elibererea de toxine in organism.
Acest lucru va duce la cresterea exagerata a diverselor probleme de sanatate, variind de la balonari pana la migrene si oboseala, ajungand pana la infectii periculoase.
Iata problemele cele mai frecvente pe care le poate pune Candida:
Probleme digestive, cum ar fi gaze si balonare
Pierederea energiei, oboseala
Dureri de cap, migrene
Constipatie si diaree
Pofta de zahar si carbohidrati
Infectii cutanate
Starea de spirit scazut, iritabilitate, depresie
Dificultati de concentrare si memorie slaba
Mancarimi vaginale sau rectale
Pierdere in greutate
Secretii vaginale abundente
Iata cel mai simplu mod prin care verifici daca ai candida:
Pune seara un pahar cu apa pe noptiera unde dormi.Dimineata cand te trezesti, scuipa in pahar. Dar nu te forta sa aduni scuipat ci elimina doar ce ai, chiar daca este foarte putin.
Lasa sa stea 2 minute dupa care analizeaza continutul la lumina.
Daca scuipatul ramane lasuprafata sau se dizolva esti OK.
Daca apar prelungiri ale scuipatului in jos, ca niste picioare, este un indicator pozitiv ca ai Candida.
Cum tratezi cresterea excesiva a infectiei cu Candida?
Cel mai bun tratament impotriva Candida este schimbarea dietei. Candida creste exponential, ca raspuns la carbohidrati de amidon, zahar si alimente fermentate. Deci, este important sa ai o dieta alimentatra de ansamblu scazuta in continut de zahar, si bogata in consumul de fructe si legume. Toate acestea trebuie sa fie insotite de un consum ridicat de lichide, fie sub forma de ceaiuri fie doar apa.
Ce sa mananci ca sa scapi de candida:
Cat mai multe frunze verzi ale legumelor
Sparanghel, broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles, ardei verde, castraveti, telina, rosii, ridichii.
Proteine slabe, cum ar fi cele din oua si seminte
Apa si ceaiuri de plante
Ce sa nu consumi atunci cand ai candida:
Cereale, paine si paste fainoase
Evitati Complet:
Zaharul si alimentele care contin zahar
Alcoolul si cafeaua
Sucurile
Suplimente:
Exista multe suplimente diferite, dar unele dintre cele mai frecvent utilizate sunt acidul caprilic, uleiul de oregano, extractul din semintele de grapefruit, precum si probioticele.
Cel mai complicat lucru este faptul ca, Candida poate deveni rezistenta la suplimente, ceea ce le va face ineficiente, asa ca cel mai bine sa alternati tratamentul pe care vi-l administrati.
Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.
Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi si pe Facebook sau Google+. – See more at: http://www.secretele.com/2015/02/semnele-care-indica-faptul-ca-ai.html#sthash.IP0zkYG5.Kvcg5BiP.dpuf
Citiți și...







Răspunde
Trebuie să fii logat pentru a publica comentarii.