Semnificatia pagana a iepurasului si a oului de paste

Distribuie!by   Sarbatoarea Pastelui are origini vechi si a fost celebrata de pagani. Daca in perioada crestina, Pastele a fost asociat cu moartea si invierea lui Iisus Hrsitos, in vechile culturi aceasta sarbatoare simboliza o celebrare a Soarelui, odata cu venirea echinoctiului de primavara. Astazi vom vedea o cultura seculara […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 


Sarbatoarea Pastelui are origini vechi si a fost celebrata de pagani. Daca in perioada crestina, Pastele a fost asociat cu moartea si invierea lui Iisus Hrsitos, in vechile culturi aceasta sarbatoare simboliza o celebrare a Soarelui, odata cu venirea echinoctiului de primavara.

Astazi vom vedea o cultura seculara ce sarbatoreste echinoctiul de primavara, evreii sarbatoresc Passover, care semnifica  scaparea lui Moise si a poporului evreu din sclavie, rastignirea lui Iisus s-a petrecut exact in timpul sarbatorii de Passover, de aceea crestinii comemoreaza rastignirea si INVIEREA in aceasta perioada.

Crestinismul timpuriu a facut o acceptare pragmatica a practicilor pagane vechi, iar de cele mai multe dintre ele ne bucuram si astazi dePaste.

Zeita sumeriana Inanna sau Ishtar, de la care vine si numele de Easter, Paste in engleza si Ostern in germana, a fost spanzurata goala pe un rug si ulterior a inviat din infern.Mithra s-a nascut in ceea ce numim astazi ziua de Craciun. Chiar si spre sfarsitul secolului al IV-lea d.Hr., zeul Soare, asociat cu Mithra, a fost ultimul mare cult pagan, pe care biserica a trebuit sa-l depaseasca.

Cultul zeitei Cybele organiza in fiecare primavara o sarbatoare, care celebra moartea si invierea iubitului ei Attis. A existat un conflict violent, in perioada crestinismului timpuriu intre credinciosii lui Iisus si pagani.

Nu se face nicio referire a Sarbatorii Pastelui in Noul Testament, insa parintii bisericii au sarbatorit-o. Astazi multe biserici organizeaza Pastele, insa aceasta sarbatoare este de origine pagana, care era organizata in cinstea Soarelui.

Data Sarbatorii Pastelui nu este stabila, ea fiind reglementata conform fazelor lunii. Toate obiceiurile de Paste sunt pagane. Iepurasul de Paste este o ramasita a sarbatorii pagane Eostre, o zeita anglo-saxona, al carui simbol a fost iepurele. Tammuz fiul zeitei Semiramis, care concepuse copilul cu Baal , Satana, era mereu inconjurat de iepuri.  De asemenea vedem simbolul iepurelui in multe povesti scrise de mari francmasoni, precum Alice in Tara Minunilor, reprezentand gaura de iepure, portal stelar de trecere in timp si spatiu, dupa cum puteti vedea si in aceste doua clipuri din SOSIRILE:


loading...Schimbul de oua este un obicei vechi, celebrat de multe culturi. Simbolului oului este reprezentarea lunii in religia babiloniana a zeitei Semiramida. Pastele este o sarbatoare, care are origini pagane si este celebrata cu cadouri si produse traditionale. Nu va asociati cu aceste obiceiuri pagane si nu va invatat copii cu iepurasi si cu oua ci doar cu Iisus. Iar invierea lui Iisus ar trebui celebrata in fiecare zi , nu doar de Paste.

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

EXCLUSIV. Milioane de euro pentru UDMR de la Guvernul României și în 2017. DOCUMENT
FILM online subtitrat: TOMORROWLAND- mesaje illuminati in filme pentru copii
40 de Sfinte Liturghii pentru odihna sufletului (citiți și vă minunați!)
Analfabetismul alarmant din Romania si cum profita institutile bancare si BNR de romani
Familia Regală vrea să fie SCUTITĂ de taxa pe Castelul de la Săvârșin, pentru că Regele Mihai e veteran de război
UN CUNOSCUT MEDIC DIN ROMANIA DEMASCA MAFIA MEDICAMENTELOR: UNII DOCTORI PRESCRIU CITOSTATICE PENTRU BANI!
Lecţie de omenie de la un elev din Bucureşti: salvează vieţi ca voluntar la Ambulanţă
Ministrul Sanatatii la B1TV acuza ca jumatate dintre medicii unui spital din Bucuresti nu vor sa se vaccineze antigripal invocand ca ar avea alergie la vaccin! Ati inteles cine trebuie doar sa se vaccineze? Populimea
„Colonia Europeană România” versus Germania la vânzarea pământului la străini
Nicolae Ceausescu in fata Comisiei Europene, aparand ferm interesele Romaniei
Legatura dintre Matrix-gaura de iepure, Alice in tara minunilor,constelatia Lepus, Orion,Sirius,Canis Major Tribul din Africa numit Dagon Anubis- zeul cu cap de caine Infernul a 5-a dimensiune Keanu Reeves, in formatia DOGSTAR La tv in filmul Matrix se difuzeaza filmul The Night of the Lepus Bugs Bunny Tabla de sah-calatoriile interdimensionale Semnificatia iesirii iepurelui din joben Dorothy si catelul Legatura Duat/infernul cu gaura de iepure si cainele Sirius, Anubis,Osiris, Orion, omul verde Cele 42 de principii ale infernului Omul verde din filmul Masca Jim Carey si cainii in filmele: Number 23, Yes Man, Truman Show...Sosirile - episodul 70
Reţelele de socializare online şi influenţa lor asupra societăţii. Doctor Virgiliu Gheorghe: „Ceea ce trăim astăzi este un alt fel de comunism”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite