Sensul rugaciunii TATAL NOSTRU a fost pierdut prin traducerea ei din latina

Distribuie!by Sensul mistic al rugaciunii Tatal Nostru a fost pierdut prin traducerea ei din latina, unde nu există nici un timp verbal care să exprime o acţiune neterminată la imperativ, diateza pasivă. In original rugăciunea este scrisă la imperativ, diateza pasivă şi se aseamănă unei porunci, un lucru care trebuie […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sensul mistic al rugaciunii Tatal Nostru a fost pierdut prin traducerea ei din latina, unde nu există nici un timp verbal care să exprime o acţiune neterminată la imperativ, diateza pasivă. In original rugăciunea este scrisă la imperativ, diateza pasivă şi se aseamănă unei porunci, un lucru care trebuie făcut numaidecât şi continuu. A fost numita Rugaciunea Domneasca nu fiindca ne rugam la un Domn, ci fiindca o facem de pe pozitia de Domn si Stapan. Astfel s-a pierdut sensul revendicativ si s-a transformat intr-o implorare miorlaita. Traducerea din greaca veche a lui Farrar Fenton este astfel:
“Our Father in the Heavens; Your name must be being Hallowed; Your Kingdom must be being restored; Your Will must be being done both in heaven and upon the earth. Give us today our tomorrows bread; And forgive us our faults, as we forgive those offending us, For You would not lead us into temptation, but deliver us from its evil.”
Traducerea- “Tatal nostru din Ceruri; Numele tau trebuie sa fie sfintit permanent; imparatia ta trebuie sa fie restabilita permanent; Vointa ta trebuie sa fie implinita permanent, atat in cer cat si pe pamant.Da-ne noua astazi painea noastra cea de maine; si ne iarta noua greselile noastre asa cum si noi ii iertam pe cei care ne supara. Pentru ca Tu nu ne-ai duce in ispita, ci ne ne-ai izbavi de raul ei.”
1.gif

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite