Spital din Capitala ramas fara bani: unei femei i s-a facut cezariana cu un anestezic folosit in stomatologie

Distribuie!by loading... Spitalul de Urgenta “Sf. Pantelimon” din Capitala nu mai poate face analize medicale pacientilor, incepand de vineri, din cauza datoriilor catre laboratorul privat, iar internarile au fost sistate in doua sectii, din lipsa materialelor. Joi noapte unei femei i-a fost facuta operatie cezariana in spital cu un anestezic […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
loading...
Spitalul de Urgenta “Sf. Pantelimon” din Capitala nu mai poate face analize medicale pacientilor, incepand de vineri, din cauza datoriilor catre laboratorul privat, iar internarile au fost sistate in doua sectii, din lipsa materialelor. Joi noapte unei femei i-a fost facuta operatie cezariana in spital cu un anestezic folosit in stomatologie, in lipsa anestezicului utilizat in astfel de interventii.

GSP scrie ca, in noaptea de joi spre vineri, Spitalul de Urgenta “Sfantul Pantelimon” a anuntat prin 112: “Nu mai trimiteti cazuri de obstetrica-ginecologie ca inchidem sectia pentru ca nu mai avem de nici unele!”.

Tot joi noapte, o femeie de 21 de ani a nascut prin cezariana, iar rahianestezia a fost facuta cu Xilina, “o substanta folosita la dentist si care nu tine la interventiile grele!”, spun medicii de la “Sfantul Pantelimon”. “Striga la noi de pe masa, ca xilina nu tine, dar n-am avut sa-i dam altceva”, afirma ei.

loading...

Neplatit de mai multe luni, laboratorul privat Gral Medical avertizase “Sf. Pantelimon” ca inceteaza si simplele analize de hemograma, “incepand cu data de 1 decembrie, 12 noaptea”, de cand toate sectiile, inclusiv ATI, mai putin UPU urgente, nu mai pot face analize.

De altfel, la spital a fost lipit si un afis cu anuntul ca nu se mai fac internari in sectiile Obstetrica – Ginecologie si Obstetrica Patologica. “Activitatea sectiilor Obstetrica – Ginecologie si Obstetrica Patologica este suspendata din cauza lipsei materialelor necesare asigurarii asistentei medicale de urgenta si din cauza imposibilitatii efectuarii analizelor de laborator. In consecinta, nu se mai pot face internari”, este textul anuntului datat 30 noiembrie 2017 si semnat de medicul sef de garda.

Citeste si Situatie infioratoare in spitale: Operatii amanate din cauza lipsei atei chirurgicale si manusilor

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Puppe.ro

Puppe.ro