Statistici oficiale ale UE și ale Guvernului României: România, pe locul 6 în UE la numărul de spitale. La 100.000 de locuitori avem mai multe paturi ca Franța și Marea Britanie. După 1989, BOR a construit mai PUȚINE biserici decât cultele protestante

Distribuie!by Subiectul “Spitale vs catedrale” a fost impus opiniei publice, în ultimii ani, de către Asociația Secular Umanistă (ASUR) și partenerii săi mediatici, ca o mare problemă ce trebuie rezolvată. Cu toate că s-au vehiculat cifre peste cifre, toate menite a arăta că statul și societatea investesc prea mult în […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Subiectul “Spitale vs catedrale” a fost impus opiniei publice, în ultimii ani, de către Asociația Secular Umanistă (ASUR) și partenerii săi mediatici, ca o mare problemă ce trebuie rezolvată.

Cu toate că s-au vehiculat cifre peste cifre, toate menite a arăta că statul și societatea investesc prea mult în spiritualitate și prea puțin în construcția de unități medicale, realitatea este cum nu se poate mai diferită.


Astfel, Ministerul Sănătății va asigura, în acest an, finanțarea publică a 119.579 paturi din unități sanitare publice și private. Finanțarea se face prin Casele Județene de Asigurări de Sănătate, informează pressone.

loading...
Conform datelor raportate de Institutul Național de Statistică (INS) și preluate de sursa citată, rezultă că România finanțează un pat de spital la 186 de persoane.
Cel mai bine, la acest capitol, stau județele: Cluj (un pat la 115 locuitori), Iași (un pat la 134 de locuitori), Timiș (un pat la 149 de locuitori), Mureș (un pat la 151 de locuitori), Covasna (un pat la 157 de locuitori), Dolj (un pat la 160 de locuitori), Hunedoara (un pat la 163 de locuitori), Bihor (un pat la 175 de locuitori), Brașov ( un pat la 183 de locuitori) și Sibiu (un pat la 184 de locuitori).
Mai mult decât atât, conform statistilor puse la dispoziție de Eurostat, instituția desemnată de Comisia Europeană pentru a realiza statistici privitoare la Uniunea Europeană, România se află pe locul 6 în Europa la capitolul paturi de spital la 100.000 de locuitori.
Cu 667 de paturi/100.000 de locuitori, România este devansată cu puțin de Bulgaria (681) și de Austria, Lituania, Ungaria și Germania. Țara noastră devansează însă țări mult mai potente financiar precum Franța (628), Marea Britanie (275), Norvegia (385), Elveția (467), dar și Spania, Grecia, Italia sau Republica Cehă.
Aceste cifre confirmă analiza realizată de ActiveNews la finalul anului trecut. Atunci, pornind de la exemplele Suediei și Statelor Unite, arătam că România nu se află cu nimic mai prejos la capitolul spitale decât alte țări din Europa și din lume.
În ceea ce privește lăcașele de cult, situația a fost lămurită chiar de Secretariatul de Stat pentru Culte, aflat în subordinea Guvernului României.
Astfel, în România există 15.325 de lăcașe de cult aparținând Bisericii Ortodoxe Române (biserici, paraclise, capele) și alte 1.078 în construcție. Raportat la numărul credincioșilor, Biserica Ortodoxă Română are o medie uriașă, de 994 de credincioși/lăcaș de cult. Practic, ca fiecare credincios ortodox să poată participa la slujba de Paști, ar fi nevoie ca fiecare biserică, paraclis sau capelă să aibă capacitatea Catedralei Mitropolitane din Sibiu, ceea ce evident, nu este cazul.
Mai mult, datele Secretariatului pentru Culte reliefează o altă situație tăcută sub tăcere: Biserica Ortodoxă Română are 86,5% din credincioșii români, dar doar 62% din lăcașele de cult existente pe teritoriul țării.
Spre comparație, cultul penticostal revendică 1,92% din credincioși, dar are 11% din lăcașele de cult din România. Media este mult mai bună decât în cazul ortodocșilor: un lăcaș deservește doar 122 de credincioși. De altfel, numărul lăcașelor cultului penticostal a crescut cu 250% față de 1989, ajungând de la 793 la 1950.
În comparație, Biserica Ortodoxă Română avea 12.134 de biserici înainte de 1989, iar după revoluție numărul acestora a crescut cu doar 25%.
Raportat la numărul de credincioși, cultele protestante au fost mult mai active decât Biserica Ortodoxă Română. Astfel, deși împreună revendică doar 2,95% din credincioși, cultele baptist, adventist și penticostal au construite mai multe lăcașe decât  BOR, care revendică 86,5% din români! Cele trei culte, luate împreună, au construit 3386 de lăcașe, față de cele doar 3191 ale Bisericii Ortodoxe.
Biserica Romano Catolică a construit, în 25 de ani, 351 de biserici, având o medie de 534 de enoriași/lăcaș de cult, aproape cu 50% mai bună decât a Bisericii Ortodoxe.
http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Statistici-oficiale-ale-UE-si-ale-Guvernului-Romaniei-Romania-pe-locul-6-in-UE-la-numarul-de-spitale.-La-100.000-de-locuitori-avem-mai-multe-paturi-ca-Franta-si-Marea-Britanie.-Dupa-1989-BOR-a-construit-mai-PUTINE-biserici-decat-cultele-protestante-131741

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Primul efect al bazei de la Deveselu: Rusia amenință că va transforma România în ruină nucleară
Dr. Pavel Chirilă le scrie celor de la Taxi și prietenilor lor: Vă spun un secret: Dumnezeu este în inima voastră, iar voi Îl căutați în lifturi
Familia NAN, căreia Barnevernet i-a luat copiii, a PIERDUT PROCESUL în Norvegia. Cum a motivat instanța decizia de a nu-i repune în drepturi pe părinții români
Ce feluri de mâncare se găseau în meniul românilor acum 100 de ani. Raspunsul este uimitor!
Aurelian Pavelescu: Doliul naţional nu este justificat. Sute de mii de tineri cultivă un fel de anarhism, consum de alcool, cu sonor care zguduie creierul 96
Un octogenar ialomiţean vrea să rescrie legile fizicii şi i-a cucerit pe chinezi cu invenţiile sale: instalaţii care produc electricitate prin forţa gravitaţională
Capitalism: copiii din orfelinate sedaţi sub protecţia statului, în comunism dădeau vina pe Ceaușescu azi nu dau vina pe Iohannis
Fața NEVĂZUTĂ a homosexualității: un tânăr din București a avut relații cu peste 100 de bărbați într-un an în timp ce era bolnav de SIDA. Detalii șocante despre stilul de viață gay
Cum sa scapati de pietrele la fiere fara operatie- cauza tuturor bolilor
SUA: O şcoală renunţă la adresarea cu băieţi şi fete. Copiii vor fi PINGUINI PURPURII. Motivul acestei decizii demente
Urme românești în Austria – „Copii ai Vlahiei suntem noi!”. Ce au descoperit jurnaliștii de la Formula As?
Putin declară război beţivilor. A promulgat o lege care impune restricţii pentru berea la PET
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite