Statistici oficiale ale UE și ale Guvernului României: România, pe locul 6 în UE la numărul de spitale. La 100.000 de locuitori avem mai multe paturi ca Franța și Marea Britanie. După 1989, BOR a construit mai PUȚINE biserici decât cultele protestante

Distribuie!by Subiectul “Spitale vs catedrale” a fost impus opiniei publice, în ultimii ani, de către Asociația Secular Umanistă (ASUR) și partenerii săi mediatici, ca o mare problemă ce trebuie rezolvată. Cu toate că s-au vehiculat cifre peste cifre, toate menite a arăta că statul și societatea investesc prea mult în […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather


Subiectul “Spitale vs catedrale” a fost impus opiniei publice, în ultimii ani, de către Asociația Secular Umanistă (ASUR) și partenerii săi mediatici, ca o mare problemă ce trebuie rezolvată.

Cu toate că s-au vehiculat cifre peste cifre, toate menite a arăta că statul și societatea investesc prea mult în spiritualitate și prea puțin în construcția de unități medicale, realitatea este cum nu se poate mai diferită.


Astfel, Ministerul Sănătății va asigura, în acest an, finanțarea publică a 119.579 paturi din unități sanitare publice și private. Finanțarea se face prin Casele Județene de Asigurări de Sănătate, informează pressone.

loading...
Conform datelor raportate de Institutul Național de Statistică (INS) și preluate de sursa citată, rezultă că România finanțează un pat de spital la 186 de persoane.
Cel mai bine, la acest capitol, stau județele: Cluj (un pat la 115 locuitori), Iași (un pat la 134 de locuitori), Timiș (un pat la 149 de locuitori), Mureș (un pat la 151 de locuitori), Covasna (un pat la 157 de locuitori), Dolj (un pat la 160 de locuitori), Hunedoara (un pat la 163 de locuitori), Bihor (un pat la 175 de locuitori), Brașov ( un pat la 183 de locuitori) și Sibiu (un pat la 184 de locuitori).
Mai mult decât atât, conform statistilor puse la dispoziție de Eurostat, instituția desemnată de Comisia Europeană pentru a realiza statistici privitoare la Uniunea Europeană, România se află pe locul 6 în Europa la capitolul paturi de spital la 100.000 de locuitori.
Cu 667 de paturi/100.000 de locuitori, România este devansată cu puțin de Bulgaria (681) și de Austria, Lituania, Ungaria și Germania. Țara noastră devansează însă țări mult mai potente financiar precum Franța (628), Marea Britanie (275), Norvegia (385), Elveția (467), dar și Spania, Grecia, Italia sau Republica Cehă.
Aceste cifre confirmă analiza realizată de ActiveNews la finalul anului trecut. Atunci, pornind de la exemplele Suediei și Statelor Unite, arătam că România nu se află cu nimic mai prejos la capitolul spitale decât alte țări din Europa și din lume.
În ceea ce privește lăcașele de cult, situația a fost lămurită chiar de Secretariatul de Stat pentru Culte, aflat în subordinea Guvernului României.
Astfel, în România există 15.325 de lăcașe de cult aparținând Bisericii Ortodoxe Române (biserici, paraclise, capele) și alte 1.078 în construcție. Raportat la numărul credincioșilor, Biserica Ortodoxă Română are o medie uriașă, de 994 de credincioși/lăcaș de cult. Practic, ca fiecare credincios ortodox să poată participa la slujba de Paști, ar fi nevoie ca fiecare biserică, paraclis sau capelă să aibă capacitatea Catedralei Mitropolitane din Sibiu, ceea ce evident, nu este cazul.
Mai mult, datele Secretariatului pentru Culte reliefează o altă situație tăcută sub tăcere: Biserica Ortodoxă Română are 86,5% din credincioșii români, dar doar 62% din lăcașele de cult existente pe teritoriul țării.
Spre comparație, cultul penticostal revendică 1,92% din credincioși, dar are 11% din lăcașele de cult din România. Media este mult mai bună decât în cazul ortodocșilor: un lăcaș deservește doar 122 de credincioși. De altfel, numărul lăcașelor cultului penticostal a crescut cu 250% față de 1989, ajungând de la 793 la 1950.
În comparație, Biserica Ortodoxă Română avea 12.134 de biserici înainte de 1989, iar după revoluție numărul acestora a crescut cu doar 25%.
Raportat la numărul de credincioși, cultele protestante au fost mult mai active decât Biserica Ortodoxă Română. Astfel, deși împreună revendică doar 2,95% din credincioși, cultele baptist, adventist și penticostal au construite mai multe lăcașe decât  BOR, care revendică 86,5% din români! Cele trei culte, luate împreună, au construit 3386 de lăcașe, față de cele doar 3191 ale Bisericii Ortodoxe.
Biserica Romano Catolică a construit, în 25 de ani, 351 de biserici, având o medie de 534 de enoriași/lăcaș de cult, aproape cu 50% mai bună decât a Bisericii Ortodoxe.
http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Statistici-oficiale-ale-UE-si-ale-Guvernului-Romaniei-Romania-pe-locul-6-in-UE-la-numarul-de-spitale.-La-100.000-de-locuitori-avem-mai-multe-paturi-ca-Franta-si-Marea-Britanie.-Dupa-1989-BOR-a-construit-mai-PUTINE-biserici-decat-cultele-protestante-131741

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Dezvăluirile lui Ovidiu Zară: Klaus Johannis, omul masoneriei germane. Nume şi date (I)
Unde ar fi ajuns Nadia Comaneci sau Gica Hagi daca nu s-ar fi nascut in comunism?
Secretele cu care a fugit Mihai Pacepa în SUA: realizarea diamantelor sintetice, traficul de arme clandestin, numele agenţilor străini
CUNOSCUT CRIMINALIST IN ROMANIA: CADAVRUL DIN MASINA ZDROBITA NU ESTE DAN CONDREA! LA CE SUME URIASE AU ROSTOGOLIT ACESTI ESCROCI…
Ceauşescu urma sa construiasca 3.200 km de autostradă dupa eliberarea de F.M.I. 261 din 303 de km sunt construiti oricum in comunism
RENUMIT PRODUCĂTOR ROMÂN: SĂ NE UNIM toți FERMIERII, PROCESATORII și să facem magazinele NOASTRE!
VIDEO: Modalitatea care va scapă de impozitul la masina si va da dreptul la liberă deplasare fără rovigneta| Imprastiati informatia sa afle toata lumea!!!
Kaufland România retrage din magazine șapte produse care pot afecta sănătatea consumatorilor
Vin in curand vremuri cand nu vor mai aproviziona supermarketurile, cand nu vor mai furniza energie electrica, iar cei care nu si-au pregatit o gradina, un sistem de autonomie totala vor fi distrusi!!!
ROMÂNI NU PLECAȚI DIN ROMÂNIA. Drama tuturor românilor plecați peste hotare. O asistentă româncă rupe tăcerea despre experiența din Germania : „Acolo ca om, ești mort în interior”. FIE PÂINEA CÂT DE REA, TOT MAI BINE-N ȚARA TA.
Bebeluşi vânduţi ca la piaţă, de Protecţia Copilului!
Există sute de mii de funcţionari români de stat (mai ales la primării şi prefecturi), de poliţişti şi militari români, de directori ai unor companii de stat, de funcţionari prin diferite ministere care dacă ar fi luaţi acum la un control serios nu şi-ar putea justifica nici măcar zece la sută din averile pe care le deţin.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite