STRIGATOR LA CER: Multinaționalele primesc o mână de ajutor. Tehnocrații dau toate companiile de stat pe mâna străinilor

Distribuie!by Statul demarează selectarea de manageri profesioniști la 145 de companii din portofoliu, printre cele mai importante regăsindu-se CEC Bank, EximBank, EximAsig, Fondul de Garantare a Creditelor, Fondul de Contragarantare, dar și RA-APPS, Loteria Română, CNADNR, Radiocom, Romarm și filialele sale sau Romsilva cu subsidiarele sale. Cu doar o lumă […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Statul demarează selectarea de manageri profesioniști la 145 de companii din portofoliu, printre cele mai importante regăsindu-se CEC Bank, EximBank, EximAsig, Fondul de Garantare a Creditelor, Fondul de Contragarantare, dar și RA-APPS, Loteria Română, CNADNR, Radiocom, Romarm și filialele sale sau Romsilva cu subsidiarele sale.

Cu doar o lumă și ceva până la terminarea mandatului, guvernul condus de Dacian Cioloș vrea să dea pe mâna străinilor aceste companii. Informația a fost publicată de cotidianul Național.


Conform aceleiași publicații, se pare că unele companii de stat, foarte profitabile de altfel, fac o concurența acerbă multinaționalelor.

Pe listă se află companii din industria de apărare (Romaero, IAR, Avioane Craiova, Șantierul Naval Mangalia), din sectorul resurselor (Minvest Deva, Compania Națională a Uraniului, Băița SA) și din energie (ELCEN, complexurile energetice Oltenia și Hunedoara, RATEN, Hidroserv, Electrocentrale Grup, Electrocentrale Titan, Uzina Termoelectrică Midia, Hidro Tarnița, EnergoNuclear). O mare parte din companiile aflate pe listă au mari probleme financiare, așa cum sunt societăți ca Avioane Craiova și Compania Națională a Uraniului. Tot din domeniul energetic este pe listă și Depogaz Ploiești, o subsidiară a producătorului de gaze Romgaz.


Concomitent, între companiile care trebuie să își găsească directori se regăsesc o serie de societăți locale, precum fondurile de garantare din Craiova Focșani și Sfântu Gheorghe sau societatea Exploatare Sistem Zonal Prahova.

loading...

De asemenea, trebuie manageriate și mai multe institute de cercetare, câteva companii din domeniul filmului (UNATC Atelier de Film, Animafilm, Româniafilm) și mai multe companii ale statului din turism (Neptun-Olimp SA, BTT Perla Costineștiului SA, Mamaia SA, Litoral SA). În fine, și o serie de edituri trebuie să se supună acelorași reguli, precum Editura Didactică și Pedagogică și Editura Discobolul.

Anca Dragu, ministrul Finanțelor, a afirmat că prin alegerea de manageri profesioniști la societățile de stat va crește guvernanța economică a acestora, iar performanțele acestora se vor îmbunătăți. „A fost și este o prioritate a mandatului meu, cea de creștere a nivelului de profesionalism și de performanță în întreprinderile publice, de asigurare a unor rezultate financiare și operaționale pe măsura importanței acestora”, a afirmat Dragu.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite